Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2008,
16.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 16. 1. 2008, 16.06

8 let, 5 mesecev

Brezovački: B ekipa Benfice je razpadla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Potem ko je nogometaš Blaž Brezovački pred mesecem dni zapustil ljubljanskega prvoligaša, je tokrat po skorajda treh letih prekinil pogodbo z Benfico.

Mladi Ljubljančan se je v portugalsko prestolnico preselil z rosnimi 17-leti, ko se je pridružil rezervni, t.i. "B" ekipi Benfice. Po obetavnem začetku na zahodu Pirenejskega polotoka ga je v minuli sezoni v svoje vrste zvabil takratni Factor, danes ambiciozen Interblock. Blaž se je sprva kot posojen igralec že omenjene Benfice pri strategoma Milošu Rusu in Vojislavu Simeunoviću redno uvrščal v udarno enajsterico, medtem ko je njegove sposobnosti in znanje sedanji trener Dragan Skočić povsem "spregledal" ter se je tako pred mesecem dni tudi poslovil od edinega kluba iz slovenske prestolnice.

"Pri Interblocku mi je potekla pogodba, v Lizboni pa so celotno zadevo zavlačevali in niso hoteli dati potrebnih papirjev," je pogovor za Sportal pričel Blaž Brezovački, in v nadaljevanju na vprašanje, ali je bil zaradi potisnjenosti na stranski tir kdaj razočaran, kratko odvrnil: "Ne, ne čutim nobenih zamer do nikogar."

Zaenkrat trenira samostojno

Po prekinitvi s "kockarji" se je Blaž vnovič podal na Portugalsko, a je po kratkem bivanju izven meja sledil povratek v domovino. "Razpadla je B ekipa, in posledično s tem se je podrl tudi celotni sistem, zato je prišlo do prekinitve pogodbe," je o zaključku portugalske avanture zgodbo nadaljeval 20-letni nogometaš. Kako pa pri nekdanjem mladem reprezentantu do 20 let trenutno potekajo treningi? "Treniram sam, tu in tam pa zaradi ohranjanja ritma hodim na turnirje v malem nogometu."

Nov klub znan v ponedeljek?

"Otrok" Olimpije je torej zaenkrat še brez kluba, zato se poraja vprašanje, kje se bo nadaljevala njegova nogometna pot … "Zaenkrat še ne vem, vse pa je odvisno od mojega agenta. Sicer pa bo kaj več znanega v ponedeljek … Po vsej verjetnosti bom še eno leto ostal v Sloveniji, zatem pa bi se rad vnovič preizkusil v tujini. Najbolj me mika igranje v španski ligi." In slovenski klubi? "Najraje bi šel v Interblock," je še dodal talentirani mladi vezist.

Glede na to, da so se pojavile govorice, da bi naj Blaž okrepil drugoligaški klub Belo krajino, ki je sredi tedna v pokalu Hervis, nekoliko nepričakovano, izločila štirikratne državne prvake iz slovenskega Las Vegasa, je bilo zanimivo slišati njegov odgovor. "Res je ... Obstaja opcija, da grem v Črnomelj za pol sezone, saj mi je prioriteta igranje, prav tako pa hočem, da se vrnem v tekmovalni ritem," je pogovor zaključil nekdanji igralec Olimpije, Benfice in Interblocka.

Ne spreglejte