Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
10. 10. 2015,
16.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Boštjan Cesar

Sobota, 10. 10. 2015, 16.52

8 let

Boštjan Cesar: Cilj smo dosegli. Zaslužimo si podporo.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi kapetan Slovenije Boštjan Cesar po remiju proti Litvi ni bil najbolj zadovoljen, a je vseeno sporočil: "Cilj smo izpolnili, zdaj pa naprej!"

"Tekmo smo začeli dobro, prišli tudi do vodstva, potem pa je prišlo do napake sodnika, ki je Litvi prinesla izenačenje. Kolikor sem videl, žoga Branka Ilića ni zadela v roko, ampak v ramo. Je pa res, da to ni izgovor. Morali bi zmagati," je po remiju z 1:1 v predzadnji tekmi rednega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, po katerem je postalo jasno, da se bo Slovenija za nastop v Franciji potegovala v dodatnih kvalifikacijah, dejal njen kapetan Boštjan Cesar.

"Tekmo smo odigrali pošteno, a žal nismo prišli do tako želene zmage. Gremo naprej, pred nami je še ena tekma, ki jo je treba odigrati pošteno, končati na tretjem mestu in čakati na dodatne kvalifikacije," je še dejal rekorder po številu nastopov v majici Slovenije, po petkovi tekmi je pri 86 nastopih.

Nadomestili so ju drugi

O tem, kaj bi bilo, če bi Sloveniji lahko pomagala manjkajoča Milivoje Novaković in Kevin Kampl, ni želel špekulirati. "Jasno je, da nam pomenita veliko, a nadomestili so ju drugi. Selektor ima na voljo številne rešitve, zbrani smo najboljši slovenski nogometaši. Vsi, ne samo tisti, ki igrajo, tudi nogometaši s klopi, smo skupaj, ko izgubljamo in zmagujemo. Vsi živimo za rezultat," je povedal Ljubljančan, ki v ponedeljek v San Marinu obljublja pohod na zmago.

Spet se bodo pobrali

"Smo profesionalci, ki morajo tekmo, pa čeprav ne odloča o ničemer, odigrati pošteno. Skušali bomo zmagati, a se bomo morali potruditi. San Marino bo igral zaprto, ne bo nam lahko, a verjamem v uspeh. Potem bomo čakali na to, koga nam bo v dodatnih kvalifikacijah namenil žreb in začeli odštevati dneve do novembrskih tekem. Vzdušje v moštvu je dobro. Bilo bi še boljše, če bi zmagali, a brez skrbi. Pobrali se bomo. Po nesrečnem porazu v Švici smo bili na dnu, a smo potem zmagali na zelo pomembni tekmi proti Estoniji. Rezultati delajo vzdušje. To je nogomet. Nihče nam ne more očitati tega, da se nismo potrudili," se je razgovoril 33-letni branilec.

O dodatnih kvalifikacijah, v njih je leta 2009, ko je s soigralci v boju za svetovno prvenstvo 2010 izločil Ruse, že nastopil, je govoril bolj malo. "Res je, da smo izkušeni. Kar nekaj nas je v tej reprezentanci, ki imamo v nogah veliko pomembnih tekem, a nam ne bo lahko. Vsaka reprezentanca, ki bo tretja v svoji skupini, je odlična. Kogarkoli bomo dobili, nam bo težko," je prepričan Cesar.

Stopiti morajo skupaj

Za konec se je razgovoril še o navijačih. "Štadion je bil dobro obiskan. Tudi vzdušje je bilo dobro," je dejal najprej in odgovoril tudi na vprašanje, ali kot kapetan čuti, da ima ta reprezentanca še vedno podporo, ki si je želi.

"To je vprašanje za navijače. Dejstvo je, da se vseskozi trudimo, da bi na igrišču dali vse od sebe. Včasih se konča dobro, drugič slabše. V dodatnih kvalifikacijah moramo vsi stopiti skupaj in skušati Sloveniji pričarati nov uspeh. Cilj smo nenazadnje dosegli. Osvojili smo tretje mesto za Anglijo, ki je bila sploh prvi favorit skupine, in Švico, ki je prav tako kotirala višje od nas," je zaključil nogometaš italijanskega prvoligaša Chieva iz Verone.

Ne spreglejte