Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
24. 10. 2012,
13.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Borussia Dortmund Real Madrid

Sreda, 24. 10. 2012, 13.06

8 let, 5 mesecev

Borussia in "nemški urok" proti Realu, za Ajax in City šteje le zmaga

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V skupini D, skupini smrti, bomo kajpak priča še eni poslastici. Borussia Dortmund bo v 3. krogu gostila madridski Real. Prvo zmago v skupini bosta na amsterdamski Areni lovila Ajax in Man City.

Borussia, ki ji po dveh krogih kaže odlično v skupini D, madridski Real ne bo pričakala v polni postavi. Imajo kar nekaj težav s poškodbami. Zaradi teh sta še vedno na "bolniški" Ilkay Gundogan in Jakub Blaszczykowski, vprašljiv je tudi mladi zvezdnik Mario Götze in Marcel Schmelzer. Za slednja obstaja možnost, da stisneta zobe in pomagata svojemu moštvu proti ''belemu baletu''. Poškodbe niso prizanesle niti Realu, veliko težav imajo predvsem v zadnji liniji. Manjkajo Alvaro Arbeloa, Marcelo in Fabio Coentrao. Vrzel bo trener Jose Mourinho poskušal zapolniti z Michaelom Essienom, ki bo menjal strani z Sergiom Ramosom. Ob Pepeju bo v sredini obrambe stal mladi Francoz Raphaël Varane.

''To bo velik izziv za nas. Veliko sem gledal Real in vedno znova me navduši. Tekmo v Amsterdamu so res odigrali odlično. So zelo disciplinirani, hitri in obvladajo protinapad. Veseli podatek, da proti nam ne bo igral Marcelo, ki je v zadnjem času blestel,'' je pred tekmo dejal trener Borussie Jürgen Klopp, ki dodaja: ''Trdno bomo morali delati tudi brez žoge, tako kot proti Cityju. Takrat smo dokazali, da lahko tudi največjim zagrenimo življenje. To je naš cilj tudi proti Realu. Zavedamo se, da smo oslabljeni in vemo, od kod preti največja nevarnost pri Realu. Upam, da nam uspe izvleči dober rezultat.'' Borussia v zadnjem času ne navdušuje, na zadnjih šestih srečanjih so zmagali le enkrat, izgubili so dvakrat. Real je na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih zmagal kar na petih.

''V tako težki skupini nobena tekma ni lahka. Tudi proti Borussii ne bo nič drugače. Imamo nekaj poškodovanih igralcev, a to se mi ne zdi tako velik problem. Imamo moštvo, da tudi v Dortmundu pride do ugodnega rezultata,'' pravi Jose Mourinho, trener madridskega Reala. Real po lanskem izpadu v polfinalu lige prvakov še vedno muči nekakšen nemški urok. Na zadnjih 23 srečanjih z nemškimi nasprotniki so zmagali le enkrat, izgubili pa kar 16-krat. ''Ne obremenjujemo se z zgodovino. Ta ne bo imela nikakršnega vpliva na tekmo. Vedno je težko igrati v Nemčiji, ne samo za nas. Borussia je zelo močna ekipa, vemo, kako lep nogomet igrajo, imajo pa tudi pomanjkljivosti, ki jih bomo poskušali obrniti v našo korist,'' še zaključuje Mourinho.

Aktualni angleški prvaki imajo po prvih dveh krogih le eno samcato točko, pa še to so z veliko mero sreče iztržili na tekmi proti Dortmundu na Etihadu. Trener Roberto Mancini ima pred tretjo tekmo v skupini D nekaj poškodovanih igralcev. Pod velikim vprašajem so David Silva (zadnja mišica), Javi Garcia, Maicon in Jack Rodwell. Zagotovo pa veseli forma reprezentanta BiH Edina Džeka, ki v zadnjem času naravnost blesti v dresu sinjemodrih.

Kaj pred tekmo z Ajaxom pravi Mancini, ki je s Cityjem na štirih tekmah na gostovanju v ligi prvakov ostal praznih rok kar trikrat? ''Ajax je odlična ekipa, a zelo mlada. Igrali bomo v gosteh, kjer nikoli ni lahko. Zavedamo se, da bi v primeru še enega slabega rezultata izgubili možnosti za napredovanje. A pod pritiskom znamo igrati in vem, da me fantje ne bodo razočarali. Mogoče kot klub nismo navajeni igrati v ligi prvakov, a imamo igralce, ki so izkušeni in se znajo zoperstaviti temu pritisku. Za nas v Amsterdamu štejejo le tri točke.''

V nezavidljivem položaju so tudi nogometaši Ajaxa. Za razliko od Angležev so sami še brez točk. ''Če hočemo preživeti in ostati v igri, potrebujemo dober rezultat. Smo mlada ekipa, iz tekme v tekmo se učimo, upajmo le, da smo hitri učenci. Moramo verjeti, da smo sposobni dobrega rezultata.'' Ajax na domačem terenu ni premagal angleškega nasprotnika že ob leta 1980, ko so bili boljši od Nottingham Foresta.

Ne spreglejte