Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
13. 10. 2011,
11.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester City

Četrtek, 13. 10. 2011, 11.52

8 let

Bo Tevez zrušil angleški rekord?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaš Manchester Cityja Carlos Tevez bi lahko zrušil angleški rekord po višini kazni, saj mu grozi kazen v višini milijona angleških funtov.

Spor med Manchester Cityjem in Carlosom Tevezom bi se lahko zavlekel kar tja do Božiča, saj Argentinca čaka nova disciplinska kazen. Angleški premierligaš je po opravljeni natančni preiskavi o tem, kaj se je v resnici dogajalo 27. septembra na Allianz Areni, ko je Manchester City gostoval v ligi prvakov pri Bayern Münchnu, prišel do zaključka, da se bo moral Carlos Tevez v kratkem zagovarjati, ker naj bi prekršil pogodbo in da se bo moral soočiti z novo disciplinsko kaznijo.

Predstavniki Cityja in Tevez so se sestali v sredo in ostali vsak na svojem bregu. Klubski možje še naprej trdijo, da je Carlos kot rezervist zavrnil igranje na tekmi proti Bayernu. Argentinski napadalec pa vztraja pri tem, da je zavrnil le ogrevanje, ki ga ponavadi nogometaši opravijo, preden vstopijo v igro. Tevez se je bil pripravljen opravičiti, ker se ni hotel ogreti, istočasno pa je od trenerja Roberta Mancinija zahteval opravičilo, ker ga je obtožil, da ni hotel igrati. City je takšen predlog zavrnil.

Tevez se bo danes po odsluženi štirinajstdnevni kazni pridružil treningu prve ekipe. V ponedeljek naj bi ga čakalo novo zaslišanje pred Cityjevimi šefi, ko ga bodo tudi informirali o novi kazni. Lahko bi šlo za rekordno kazen v zgodovini angleške premier league. Carlos je za odsluženo prvo kazen – štirinajst dni – moral odšteti nič manj kot pol milijona funtov, saj je njegova tedenska plača 250.000 funtov. Drugi disciplinski ukrep naj bi bil še hujši – suspenz za štiri ali šest tednov oziroma odvzem plače v višini milijona oziroma milijona in pol funtov.

Pričakovati gre, da se bo Tevez na odločitev Cityja pritožil. Če bo zavrnjen, bo svoj primer iz klubske scene prenesel v Premier League. Takšen proces pa bi se lahko zavlekel vse tja do Božiča.

Ne spreglejte