SiolNET. Sportal Nogomet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo športno razsodišče Platiniju omogočilo kandidaturo za predsednika FIFA?

0

termometer

Mednarodno športno razsodišče Cas v Lozani bo odločitev v primeru Platini sprejelo še ta teden.

Sodišče je sporočilo, da bodo zaslišanja opravili v torek, najpozneje v petek pa naj bi bila znana odločitev. Predsednik evropske nogometne zveze Uefe Michel Platini se je pritožil na 90-dnevni suspenz, ki mu ga je izrekla krovna zveza Fifa.

"V postopku Michela Platinija proti Fifi je Cas povabil obe strani na preliminarno zaslišanje, ki bo v torek popoldne," je sporočil Cas in dodal, da bo tema zaslišanja zgolj vprašanje, ali lahko predsedniku Uefe začasno odpravijo 90-dnevno prepoved dela v nogometu.

Fifina etična komisija je prvega moža Uefe suspendirala 7. oktobra zaradi sumov koruptivnih dejanj, saj naj bi Platini pred leti prejel sumljivo plačilo v višini dveh milijonov švicarskih frankov. Plačilo je leta 2011 pri Fifi odobril predsednik Sepp Blatter, ki je trenutno prav tako suspendiran.

Platini trdi, da je denar plačilo za opravljena pogodbena dela za Fifo v letih 1998 do 2002. Umik prepovedi delovanja pa želi doseči, še preden se začnejo uradni postopki za izbiro naslednika Seppa Blatterja na predsedniškem mestu Fife. Predsedniške tekme se namerava udeležiti tudi Francoz, vendar mu bodo morali pred tem pravočasno umakniti prepoved delovanja v tem športu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin