Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
10. 1. 2012,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Stephan El Shaarawy Köln

Torek, 10. 1. 2012, 10.55

8 let

Bo Novaković dobil rivala v napadu Kölna?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kaj lahko bi se zgodilo, da se bo Milanov napadalec Stephan El Shaarawy v januarskem prestopnem roku preselil v Köln, za katerega igrata slovenska reprezentanta Milivoje Novaković in Mišo Brečko.

Nemški prvoligaš devetnajstletnega mladeniča, ki ima pogodbo z AC Milanom do 30.6.2016 in je na nogometni tržnici ovrednoten na 7 milijonov evrov, ne namerava kupiti, temveč si ga želi sposoditi – za šest ali za osemnajst mesecev, je poročal Sky Sport Italia. Italijan egiptovskih korenin je k aktualnemu italijanskega prvaku za 10 milijonov evrov prestopil julija 2011, a v sezoni 2011/2012 ni dobil veliko časa za dokazovanje. Massimiliano Allegri ga je v igro poslal na 8 tekmah in mu namenil 272 minut. Prednost pred El Shaarawyjem v napadu so logično imeli Zlatan Ibrahimović, Antonio Cassano, Robinho in Alexandre Pato. Če bo k Milanu prišel še Carlos Tevez, se bo situacija zanj le še poslabšala.

Za Stephana bi se lahko vse bistveno spremenilo, če bi denimo prestopil h Kölnu, kjer bi mu trener Stale Solbakken skoraj gotovo dal več priložnosti, morebiti tudi v udarni enajsterici in več igralnega časa kot ga ima trenutno pri AC Milanu. Norvežan bi skušal z aktiviranjem El Shaarawyja razbremeniti prvega strelca Lukasa Podolskega. Slovenski reprezentant Milivoje Novaković bi s prihodom El Shaarawyja dobil tekmeca v napadu, na kakšni tekmi pa bi lahko postala tudi napadalni tandem.

''Raje ne bi nič govoril o fantu, ker se nahaja v težki situaciji in je pod velikim pritiskom. Rad bi samo ponovil izjavi izvršnega direktorja Milana Adriana Gallianija in trenerja Massimiliana Allegrija, da El Shaarawy ne bo odšel. Če so klubi, ki so zainteresirani zanj in ki so govorili z Milanom, tega ne vem,'' je povedal El Shaarawyjev agent Roberto La Florio.

El Shaarawyja so v zadnjem času povezovali tudi z vrnitvijo v Genoo, za kateri igra slovenski reprezentant Valter Birsa.

Ne spreglejte