Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
5. 12. 2014,
23.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Elsner Simon Rožman

Petek, 5. 12. 2014, 23.12

8 let

Bo Luka Elsner z enako mero vrnil Simonu Rožmanu?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva tekma 20. kroga, zadnjega jesenskega dela slovenske nogometne lige, bo že kar najboljša. Pomerila se bosta kluba, ki sta najbolj prijetno presenetila, Domžale in Celje.

Domžale – Celje (danes ob 14. uri)

Domžalčani so si v prejšnjem krogu zagotovili naslov jesenskega prvaka, že četrtega v klubski zgodovini, in zaokrožili sijajno prvo polovico sezone, v kateri so na prvi vmesni čas v prvenstvu pridrveli na prvem mestu, v igri za lovoriko pa so tudi v pokalu, v katerem so se uvrstili med najboljše štiri.

Poraz na zadnji tekmi letošnjega leta bi vsaj malce skazil idilo, zato bodo Domžalčani naredili vse, da za konec pred domačimi navijači pridejo do pozitivnega izida. Naloga ne bo lahka, v goste prihajajo Celjani, verjetno najbolj vroča slovenska ekipa ta hip. Grofje, upoštevajoč tudi nastope v pokalu, niso izgubili že kar 21. tekem zapored. Kako je ostati brez točk, so verjetno že kar pozabili in si prav gotovo ne želijo, da bi se na grenkobo poraza spomnili v zadnji tekmi v letošnjem letu.

To bo tekma, v kateri si bosta nasproti stala mlada trenerja, ki sta v slovenski nogomet prinesla ogromno svežine. Na eni strani 32-letni Luka Elsner, na drugi leto mlajši Simon Rožman. In tekma, v kateri bodo gledalci lahko opazovali številne zanimive posameznike. V Domžalah jih je kar nekaj, v Celju morda še več. V prvi vrsti Benjamin Verbič. Novopečeni reprezentant, ki bo najverjetneje že pozimi zapustil klub. Prav gotovo bo naredil vse, da v zadnji tekmi v dresu kluba, v katerem si je ustvaril nogometno ime, še enkrat navduši.

Domači trener, ki ima že tako precej tenek igralski kader, bo imel obilico težav s sestavo ekipe. Računati ne bo mogel na kar tri nosilce, Joshuo Kevina Parkerja, Rudija Vancaša Požega in kapetana Nejca Skubica. Pri gostih se s poškodbo še vedno ukvarja vratar Matic Kotnik.

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili že dvakrat. Domžale so doma zmagale z 1:0, Celjani so bili doma boljši z 2:0 in konec septembra prekinili niz desetih tekem brez poraza Domžalčanov in rekordno dolgo trajajočo nepremagljivost njihovega vratarja Nejca Vidmarja. Je zdaj napočil trenutek za povračilo dolgov?

Luka Koper – Olimpija (danes ob 16. uri)

Koprčani, ki so prepričani, da si bodo Evropo zagotovili skozi pokalno tekmovanje, imajo zelo spremenjeno, vse mlajšo zasedbo. Neizkušenost je terjala davek. V zadnjem času so izgubili trikrat. Zdaj je čas, da zmagajo in na odmor, v katerem se obeta nova prevetritev ekipe, odidejo z zmago, sporoča njihov športni direktor Matej Mavrič.

Olimpija je v zadnjem krogu doživela šok in doma izgubila s Krko, a bolj kot o tem se v Ljubljani govori o volilni skupščini, ki je pred njimi, in tem, ali bo na čelu kluba še vedno ostal predsednik Izet Rastoder. Ta je še vedno v sporu z najzvestejšimi pristaši Olimpije.

Olimpija prihaja na prizorišče, kjer je vedno težko osvajala točke. Bonifika je bila zanjo zakleta leta in leta, a v zadnjem času se je zgodba obrnila. Zdaj so prav Ljubljančani tisti, ki so trn v peti Koprčanov. Od zadnjih sedmih medsebojnih tekem so jih kar šest dobili nogometaši Olimpije in enkrat remizirali. Zadnja zmaga Kopra, prav na Bonifiki, seže v november leta 2012. Jo lahko Koprčani tokrat ponovijo?

Pri Olimpiji bodo pogrešali kaznovana Nemanjo Mitrovića in Kenana Bajrića ter poškodovana Antonia Delameo Mlinarja in Matica Finka. Trener Kopra Alen Ščulac naj bi imel na voljo vse razpoložljive sile.

Maribor – Radomlje (danes ob 16. uri)

V tekmi, ki si jo boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Planet TV, bodo Mariborčani v generalki predzadnjega poslovilnega dejanja lige prvakov, sredinega obračuna s Schalkejem, v katerem bi si z zmago zagotovili novo evropsko pomlad, skušali zmagati. Pravzaprav bodo to morali storiti. Preveč prvenstvenih točk so v tej sezoni že podarili, da bi si kaj takega privoščili še na domači tekmi proti ekipi, ki je prikovana na zadnje mesto lestvice. Pa čeprav je v zadnjem krogu presenetljivo zmagala.

Mariborčani so seveda veliki favoriti, a nasprotnika nikakor ne bodo smeli podceniti. Zato, ker so pred dvema mesecema v Domžalah proti Radomljam le remizirali, pa tudi zato, ker so v prvi medsebojni tekmi v tej sezoni konec julija pred domačimi navijači komaj zmagali. Bilo je 3:2 za vijoličaste.

Rudar Velenje – Zavrč (danes ob 16. uri)

Zavrč, pri katerem so se med tednom za sodelovanje zahvalili številnim nogometašem, je v zadnjih treh krogih trikrat izgubil, a je še vedno varen v zgornji polovici prvenstvene razpredelnice. Rudar, v zadnjih dveh krogih je osvojil le točko, začenja spodnji del lestvice. Točke za obe ekipi niso življenjskega pomena, a si tako Velenjčani kot Zavrčani seveda želijo, da bi na dolg zimski odmor odšli z dobro popotnico.

Velenjčani so prav gotovo motivirani tudi zato, ker so zadnje tri tekme proti Zavrču izgubili. V tej sezoni je bilo v drugem krogu v Velenju 2:0 za goste, na Ptuju pa je Rudar izgubil z 0:1. Kako bo tokrat?

Ne spreglejte