Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
20.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Michel Platini

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 20.27

8 let

Blatter ostaja na svojem stolčku, Platini pripravljen pričati pred komisijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sepp Blatter je, čeprav je švicarsko tožilstvo pred dnevi začelo preiskavo o njegovih domnevnih nezakonitih oziroma koruptivnih dejanjih, sporočil, da namerava ostati na vrhu krovne nogometne zveze.

Novico o tem, da Blatter namerava ostati na tem mestu, so sporočili njegovi odvetniki. "Predsednik Blatter je nagovoril člane vodstva Fife. Poudaril je, da sodeluje s preiskovalnimi organi, in dodal, da ni storil nič prepovedanega. Zato ostaja predsednik Fife," je sporočil njegov odvetnik Richard Cullen.

Odvetniki so pojasnili tudi domnevno nezakonita plačila sedanjemu predsedniku evropske nogometne zveze Michelu Platiniju, temu je Blatter po ugotovitvah tožilstva prek Fife izplačal dva milijona švicarskih frankov.

"O zadevi Platini pa je predsednik Blatter preiskovalnim organom pojasnil, da je imel gospod Platini veljavno pogodbo s Fifo kot svetovalec sklenjeno leta 1998. Plačilo je bilo zato povsem zakonito in tudi pravilno zabeleženo v računovodstvu Fife," je še sporočil Cullen.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je danes v pismu vsem članicam zveze pojasnil, da so plačila Seppa Blatterja, ki so jih švicarski preiskovalni organi označili za sporna, povsem legalna. Dva milijona frankov je zaslužil kot svetovalec Fife med letoma 1998 in 2002, je potrdil tudi Platini.

Predsednik evropske zveze je pripravljen stopiti tudi pred etično komisijo Fife in pojasniti vse okoliščine. "Ta plačila so bila povsem pregledna in v skladu s švicarskimi zakoni," še dodaja Platini, ki je tudi pojasnil svojo vlogo v preiskavi: "Švicarske oblasti so me v petek zaslišale. Ne kot osumljenca, ampak kot osebo, ki bi lahko pomagala z informacijami," je še sporočil Francoz.

Ne spreglejte