Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
5. 3. 2016,
13.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Miha Zajc

Sobota, 5. 3. 2016, 13.36

8 let

Biser Olimpije: Najprej naslov prvaka, šele nato tujina

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Mladi slovenski reprezentant Miha Zajc se je v dresu Olimpije izkazal na zadnji prvenstveni tekmi. Proti Kopru je zatresel mrežo in prispeval podajo, zdaj pa komaj čaka na začetek derbija v Mariboru.

Nogometaši Olimpije imajo zvečer lepo priložnost, da najbližjemu zasledovalcu Mariboru na lestvici uidejo na devet točk prednosti. Da znajo zmagovati v Ljudskem vrtu, so v tej sezoni že dokazali. Sredi avgusta so se znesli nad vijolicami in jih poteptali s 3:0.

"Komaj čakam. Ljudski vrt bo razprodan. Dobro vzdušje bo in prava tekma. Zelo rad igram na takšnih tekmah," sporoča 21-letni Miha Zajc, ki je v Ljudskem vrtu z Olimpijo prvič zaigral v prejšnji sezoni, ko se je srečanje končalo s 3:3. Takrat so zmaji zmago zapravili v sodnikovem podaljšku. "Takrat se nam ni izšlo, se nam je pa v jesenskem delu," se je nasmehnil Primorec, ki je v odlični formi.

Nanj so vrgli oko Poljaki, a je ostal zvest Olimpiji

Proti Kopru je plenil pozornost v zvezni vrsti in nakazal, da postaja prvi kreator Olimpije. "Dobro nam gre," ni želel govoriti o sebi, ampak je raje spregovoril o celotni ekipi. "Skupaj smo zbrali dobre fante in igralce. Vlada izjemno vzdušje, samozavest je na visoki ravni. Proti Kopru smo prebili pritisk, ki je prisoten ob začetkih sezone, tako da smo na dobri poti," je optimist mladi reprezentant, ki se ne obremenjuje z napovedmi, da bo v poplavi izjemnih prestopov soigralcev (Andraž Šporar in Ezekiel Henty) naslednji na vrsti za odhod prav on.

Tujih snubcev je že bilo nekaj. Pred letom dni se je veliko razpredalo o želji poljskega velikana Legie, ki je za odkup obetavnega nogometaša, rojenega v Šempetru pri Gorici, ponujal celo sedemmestno število evrov. Vodstvo Olimpije, takrat je bil predsednik še Izet Rastoder, se je zahvalilo za ponudbo, Zajc pa je ostal v Ljubljani.

S prestopi se ne obremenjuje

Napreduje iz meseca v mesec, tako da je prepričan, da njegove najboljše igre še prihajajo. Z njimi vred bi lahko v Stožice prispele še višje ponudbe, s katerimi pa se mladi nogometaš ne obremenjuje. "Res se s tem ne obremenjujem, niti mi ni žal, da nisem odšel na Poljsko. Osredotočen sem le na Olimpijo. Hočem se dokazati. Zdaj, ko sem dobil priložnost, jo moram izkoristiti in odigrati čim več minut. Črta se povleče šele po koncu sezone. Najprej bi rad z Olimpijo postal prvak, potem pa bomo gledali naprej," je zatrdil, da želi na vsak način ohraniti vodilno mesto z Ljubljančani. V Olimpijo se je zaljubil že kot najstnik, zato želi z njo izkusiti največji uspeh, ki obstaja v klubskem svetu, naslov državnega prvaka.

O Legii se je pogovarjal tudi s srbskim novincem Miroslavom Radovićem, ki je v Varšavi odigral devet sezon in si izklesal status klubske legende. Na prejšnji tekmi je debitiral v dresu Olimpije in se veselil zadetka že po štirih minutah igre. Podal mu je Zajc. Kakšno presenečenje pripravljata šele Mariborčanom?

Ne spreglejte