Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
17. 5. 2012,
14.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Valter Birsa Tim Matavž

Četrtek, 17. 5. 2012, 14.30

8 let

Birsa in Matavž še tretjič zapored za otroke

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi letos bosta slovenska reprezentanta Valter Birsa in Tim Matavž v Biljah, kjer sta naredila prve nogometne korake, organizirala dobrodelni nogometni spektakel.

Dobrodelna tekma v Biljah, ki bo 22. junija ob 17.30, bo na sporedu že tretjič zapored in je postala tradicionalna. Tudi letos bosta zvezdnika slovenskega nogometa skušala zbrati čim več znanih imen slovenskega nogometa, športa, kulture, gospodarstva in politike, morda pride tudi kak gost iz tujine. Zbran denar – vstopnica bo na voljo pet evrov oziroma toliko, kolikor bo gost pripravljen dati – bo šel fundaciji Vrabček upanja, neprofitni in nevladni organizaciji, ki zbrana sredstva namenja izključno za nakup opreme in pripomočkov za oddelek invalidne mladine s Stari Gori. Tokratni dogodek bo promoviral tudi organizacijo Love is Universal, zavod za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti. Leta 2010, ko je bil dogodek organiziran v vsega devetih dneh, je dogodek pritegnil 1700 obiskovalcev, lani že 2300. Letos je cilj organizatorjev, da si dobrodelno tekmo ogleda 3000 gledalcev.

''Vsako leto skušamo nadgraditi akcijo iz minulega leta. Ta dogodek je že tradicionalen. Upam, da bo iz leta v leto boljši in ga bomo organizirali še dolgo časa. Vsi skupaj z veseljem sodelujemo, saj gre pri tej akciji za dobrodelne namene. Zbiramo denar za otroke, ki niso imeli takšne sreče v življenju, kot smo jo imeli mi, in so potrebni pomoči,'' je povedal Valter Birsa, vezist italijanskega prvoligaša Genoe. ''Pred tremi leti smo si želeli, da bo dogodek tradicionalen, zdaj nam je uspelo. To me zelo veseli. Upam, da bomo zbrali čim več denarja za otroke, ki so potrebni pomoči. Lepo je tudi, ker je tekma v Biljah, kjer sem igral od mladih nog. Tudi na ta način lahko z Valterjem klubu vrneva vsaj del tega, kar nam je dal,'' pa je o dobrodelnem spektaklu, ki je pred nami, povedal napadalec nizozemskega PSV iz Eindhovna. Letos se je akciji bolj intenzivno priključil tudi priznani radijski voditelj Denis Avdić, ki je na druženju s sedmo silo ostal zvest samemu sebi in poskrbel za nekaj komičnih vložkov. ''Ker nogometna tekma ne more miniti brez koga, katerega priimek se konča na 'ić', sem se seveda moral priključiti,'' je zbrane nasmejal Avdić in nadaljeval v nekoliko bolj resnem tonu. ''No, vsekakor me veseli, da bomo zbirali denar za tiste, ki so potrebni pomoči. Obeta se zanimiv dogodek. Verjamem, da se bodo ljudje zbrali v čim večjem številu,'' je dejal eden izmed najbolj znanih radijskih glasov v Sloveniji in zbrane pozval, naj s kratkim sms sporočilom vsi darujemo evro za pomoči potrebne otroke, kar smo vsi seveda z veseljem tudi storili.

Ne spreglejte