Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 8. 2015,
7.50

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pedro Rodriguez Lionel Messi Lionel Messi Luis Enrique Barcelona Sevilla Tbilisi superpokal

Sreda, 12. 8. 2015, 7.50

3 leta, 7 mesecev

Bil je besen na trenerja, nato odločil tekmo, zdaj verjetno zapušča Barcelono

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Napadalec Barcelone Pedro Rodriguez je evropski superpokal odločil v svojem slogu. Prišel je s klopi in izkoristil priložnost. Po tekmi ni skrival mešanih občutkov, saj se verjetno poslavlja od kluba.

Navadil se je živeti v senci zvezdniških napadalcev, ki jih pri Barceloni ne manjka in ki mu preprečujejo, da bi se večkrat pojavil v začetni enajsterici. Ob takšni konkurenci je Pedro Eliezer Rodriguez Ledesma prikovan na klop, zato se odloča o tem, da bi kmalu zapustil Katalonijo in se posvetil novim izzivom. Trnek z bogato vabo mu je vrgel Manchester United. Louis van Gaal je v njem prepoznal napadalca, ki bi lahko na Otoku prišel do izraza in končno zaigral s polno minutažo, ki jo je v dresu Barcelone tako pogrešal. Morda ga dočaka že v prihodnjih dneh.

Čeprav je Pedro skoraj vedno veljal za zlatega aduta s klopi, ki redko razočara, je v sedmih letih, odkar nosi dres Barcelone, poskrbel za nekaj rekordnih podvigov, ki mejijo na popolnost. Tako se je v sezoni 2009/10 kot prvi Zemljan vpisal med strelce v vseh šestih mogočih tekmovanjih in Barceloni pomagal do neverjetnega paketa šestih lovorik, v torek pa je v Tbilisiju, morda prav na njegovi zadnji tekmi za Blaugrano, znova naredil tisto, kar zna najboljše.

Napadalec, ki prihaja s Kanarskih otokov in je pred dvema tednoma dopolnil 28 let, se je ob pravem trenutku znašel na pravem mestu in po odbiti žogi vratarja Beta, ki je imel silovite težave z nevarnim strelom Lionela Messija, zatresel mrežo Seville.

Do konca drugega podaljška je bilo manj kot pet minut, Barcelona je povedla s 5:4, v Gruziji se je bližal konec nepozabne epske drame. Ko je sodnik označil konec srečanja, so soigralci planili Pedru v objem. Katalonci so bili nagrajeni z uvodno evropsko lovoriko, ki jim bo dala vetra v nadaljevanju sezone.

Drobtinice ga niso osrečile

Ko je kapetan Andres Iniesta po zmagi nad Sevillo s 5:4 prejel lovoriko za zmagovalca superpokala, so soigralci na častnem odru noreli od sreče. A ne vsi. Pedro se je nekoliko otožno postavil na desno stran. Čustva so silila tudi v drugo smer, saj se je zavedal, da bi se lahko v kratkem poslovil od dresa Barcelone. Poslovil bi se od sveta, ki ga dobro pozna in v katerem je osvajal lovorike kot po tekočem traku, a bil tudi v stalni senci Messija, Luisa Suareza in Neymarja. Drobtinice, ki mu jih je namenjal Luis Enrique, ga niso povsem osrečile, tako da bi se lahko kmalu začel poslavljati. Čeprav ...

Po srečanju v Tbilisiju je Pedro nakazal, da bi lahko ostal zvest Barceloni, a ni hotel ničesar napovedati, še manj pa obljubljati. ''Ko sem izvedel, da bom na superpokalu ostal na klopi, čeprav je odsoten Neymar, sem bil razočaran in jezen,'' ni ovinkaril krilni napadalec po epski drami v Gruziji, ki jo je v prid evropskega prvaka odločil njegov zadetek.

Ne gre za denar, ampak več minut na igrišču

''Nočem zapustiti Barcelone, a moj položaj ni preprost. Z njim nisem zadovoljen. Ne gre za denar, ampak za večjo stalnost igranja. Trener ima raje druge igralce, sam pa čakam in čakam v nedogled,'' je potožil španski reprezentant.

Trener Barcelone Luis Enrique je po dvoboju pojasnil, da je Pedro pred tekmo čutil bolečine v mišici in da je v enajsterico uvrstil igralce, za katere je mislil, da bodo odigrali najboljše v danih okoliščinah. Na koncu je moral stisniti roko Pedru, ki je še enkrat več postal zlati adut s klopi in je Kataloncem zagotovil uvodno lovoriko v sezoni 2015/16.

''Ni mi lahko, ker obstaja toliko govoric o tem, da bom zapustil klub. Vedno sem dajal vse od sebe. Sem ambiciozen nogometaš, ki želi na igrišču prebiti več minut kot jih zdaj. Vedno bom ostal navijač Barcelone, pa naj se zgodi karkoli,'' je sporočil prijateljem kluba, ki želi v tej sezoni osvojiti vseh šest lovorik.

Ne spreglejte