Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
27. 10. 2008,
11.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 10. 2008, 11.23

8 let

Benitez poslal sporočilo tekmecem

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V derbiju 9. kroga angleške lige je v nedeljo Liverpool zmagal v gosteh pri Chelseaju in prekinil niz Londončanov, ki pred tem na domačem igrišču niso izgubili 86 tekem zapored.

Od februarja leta 2004 je trajal niz neporaženosti Chelseaja na domačih prvenstvenih tekmah. V nedeljo ga je končal Liverpool, ki je z golom Xabija Alonsa zmagal z 1:0. Londončani so pred tekmo veljali za favorite, saj pod vodstvom Luiza Felipeja Scolarija igrajo odlično, toda gostje iz Liverpoola so jih utišali in jim zadali prvi poraz sezone, sami pa skočili na vrh prvenstvene razpredelnice. Očitno je Liverpool, ki je doslej osvojil že 18 naslovov državnega prvaka, a na 19. čaka že dolgih 18 let, v tej sezoni zrel za naskok na vrh angleškega klubskega prestola.

Dokazali, da so ekipa

''Tekmecem smo poslali jasno sporočilo. Zmagali smo v gosteh pri vodilni ekipi, prekinili njen neverjetno dolg niz in skočili na vrh lestvice,'' je po tekmi dejal trener Rafael Benitez in nadaljeval: ''Igralci so pokazali izjemen karakter. Igra in borbenost, ki so jo prikazali, morata biti naše vodilo za nadaljevanje sezone.''

Španski trener preživlja lepe dneve, saj je dobil dokončno potrdilo, da lahko prehiti vse tekmece in se dokoplje do lovorike, ki jo lovi že vse od prihoda na Anfield leta 2004. ''Dokazali smo, da ni ekipe, ki je ne bi mogli premagati. Lahko zmagamo na kateremkoli štadionu. Igrali smo proti ekipi, ki je zelo kakovostna, ima odličnega trenerja in vselej igra napadalno. Toda nismo se ustrašili in nasprotniku dali jasno vedeti, da smo tudi mi prišli po tri točke,'' je razlagal Španec.

Za konec je izpostavil še Fernanda Torresa, ki na Stamford Bridgeu v nedeljo ni mogel igrati zaradi poškodbe. ''Veseli me, da smo dokazali, da nismo ekipa, ki bi bila odvisna zgolj od enega igralca. Vsem, ki so nam govorili, da brez Torresa nimamo možnosti, smo zaprli usta. Res je, da je Fernando eden ključnih mož naše ekipe, a tudi brez njega lahko zmagujemo, saj smo ekipa, ki vedno diha kot eno,'' je še povedal nekdanji trener Valencie.

Liverpool si je priigral odlično izhodišče. Trenutno je na vrhu lestvice in ima pred najbližjim zasledovalcem (Chelseajem) tri točke prednosti. Na tretjem mestu je z enakim točkovnim izkupičkom Hull City, ki je presenečenje sezone, a bo kmalu zagotovo izpadel iz boja za vrh.

Koga se naj bojijo nogometaši z Anfielda? Zagotovo Arsenala, ki je četrti z 19 točkami, in Manchestra Uniteda, ki je nekoliko v zaostanku, saj ima 15 točk (in tekmo manj), a bo prej ali slej začel zmagovati v nizu in se priključil boju za vrh. Nevarna utegne biti tudi Aston Villa, ki je trenutno peta (17 točk), saj pod vodstvom Martina O'Neila deluje zelo močno. Toda verjetno se ne bomo zmotili, če zapišemo, da gre angleškega prvaka za sezono 2008/09 vnovič iskati med članki 'velike četverice' – Manchestrom Unitedom, Arsenalom, Chelseajem in Liverpoolom.

Ne spreglejte