Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
6. 3. 2012,
8.48

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jorge Jesus Luciano Spalletti Zenit

Torek, 6. 3. 2012, 8.48

2 leti, 5 mesecev

Benfica stavi na navijače, Zenit ne razmišlja o remiju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če drevi v Londonu ne gre pričakovati pretirane drame, pa je še vse odprto na srečanju med Benfico in Zenitom. Rusi bodo skušali obdržati prednost, gostitelji pa pozabiti na boleč poraz s Portom.

Benfica potrebuje za četrtfinale vsaj zadetek. V mrzlem St. Peterburgu je bila na dobri poti, da bi Rusijo zapustila neporažena, a je nato prejela zadetek v izdihljajih srečanja, ki je pred povratnim dejanjem osmine finala jeziček na tehtnici prevesil na stran Zenita. ''To je najbolj pomembna tekma v zgodovini Zenita. Na takšnem dvoboju ne smemo zaigrati na remi, niti ne smemo misliti na prednost enega zadetka s prve tekme. Moramo odigrati tekmo po najboljših močeh in zmagati,'' meni Luciano Spalletti, ki je v skupinskem delu lige prvakov že imel opravka s portugalskim tekmecem. Zenit je na koncu prehitel Porto in se uvrstil v osmino finala, ruski klub pa je ''zmaje'' odpravil navkljub nič kaj prepričljivi predstavi. Italijanski strateg verjame, da bo v Lizboni drugače. Zenit ni doživel poraza na 17 zadnjih srečanjih. Nazadnje ga je na kolena senzacionalno spravil APOEL. Na Portugalskem ne bosta kandidirala za nastop ''domačin'' Danny, odsoten bo do konca sezone, tako da ne bo kandidiral tudi na evropsko prvenstvo, in Aleksandr Bukharov. V ekipo se vračata vratar Vjačeslav Malafejev in branilec Domenico Criscito, kar je dobrodošla novica za zadnjo vrsto ruskega kluba, ki jo na gostovanju pri Benfici čaka veliko dela.

Benfica se je doslej doma z ruskimi tekmeci pomerila štirikrat. Dvakrat je zmagala, dvakrat pa remizirala. Trener Jorge Jesus je v petek stežka sprejel poraz pred domačimi gledalci v portugalskem velikem derbiju. Porto je osvojil najdražjo ''trdnjavo'' s 3:2, čeprav je Benfica vse do polovice drugega polčasa vodila z 2:1. To je bil prvi domači poraz Lizbončanov v tej sezoni, ''orli'' pa so ob porazu s Portom izgubili še Ezequiela Garayja (poškodba kolena).

Ker bo zaradi kazni kartonov drevi manjkal še Pablo Aimar, bo Jesusova četa četrtfinale lovila brez dveh pomembnih ''prvokategornikov''. ''Na našem štadionu, kjer je travnata površina v dobrem stanju, vreme pa tudi bolj prijazno kot v Rusiji, se lahko uvrstimo v četrtfinale. Opravka imamo z zahtevnim tekmecem, pri katerem igra pet ruskih reprezentantov, ki so minuli teden na prijateljskem dvoboju odpravili Dansko. Dobri so v vseh pogledih, a s pomočjo naših navijačev bi se lahko uvrstili med najboljših osem,'' napoveduje portugalski strateg. Namesto kaznovanega Aimarja se bo v začetni enajsterici najverjetneje predstavil Rodrigo, morda nastopi tudi Javier Saviola. Bodo ''orli'' krizo, saj slasti zmage niso občutili na zadnjih štirih tekmah, prekinili ob pravem trenutku?

Ne spreglejte