Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 6. 2014,
20.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Belgija Rusija

Nedelja, 22. 6. 2014, 20.35

8 let

Belgijci v izdihljajih tekme do treh točk na Maracani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Belgijska reprezentanca je v drugem krogu svetovnega prvenstva v Rio de Janeiru premagala Rusijo. Edini gol na tekmi je dosegel Divock Origi v 88. minuti.

Belgijci so na svoj račun vpisali nove točke, po uvodni zmagi nad Alžirci v Belo Horizonteju so danes na kolena na sloviti Maracani v Rio de Janeiru v izdihljajih tekme položili še Ruse in si že zagotovili nastop v osmini finala. Rusi, ki so se na prvi tekmi v Cuiabi s Korejci razšli z 1:1, tudi po današnjem porazu še niso zapravili vseh možnosti za preboj v izločilne tekme.

Drevi bo v Porto Alegreju na sporedu še dvoboj med Alžirijo in Južno Korejo, para zadnjega kroga skupinskega dela v skupini H pa sta Južna Koreja - Belgija in Alžirija - Rusija. Obe tekmi bosta v četrtek, 26. junija.

Belgijci, ki jih nekateri strokovnjaki zavoljo sijajnih predstav v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo štejejo za tihe favorite sklepnega turnirja v Braziliji, so na začetku imeli pobudo, a prvo resnejšo akcijo so v 12. minuti izpeljali Rusi, po strelu Viktorja Fajzulina z dvajsetih metrov pa se je izkazal vratar Thibaut Courtois.

Od njegovih soigralcev v polju je bil še najbolj razpoložen Dries Mertens, ki je nekajkrat poskusil ugnati ruskega vratarja Igorja Akinfejeva, še najbližje zadetku pa je bil v 20. minuti, ko je streljal mimo leve vratnice. V izdihljajih ne preveč navdušujočega prvega polčasa so najlepšo akcijo izpeljali Rusi, po predložku Denisa Glušakova z leve strani pa je po strelu Aleksandra Kokorina z glavo žoga švignila mimo leve vratnice belgijskih vrat.

Do zadnjega kotička napolnjena Maracana je bila v drugem polčasu priča bledi predstavi izbrancev belgijskega selektorja Marca Wilmotsa in ruskega Fabia Capella, v obojestranski dolgočasni in eni "najgrših" tekem v Braziliji pa je bilo v zadnjih desetih minutah vendarle veliko živahnosti, na koncu pa je je tudi padla odločitev o zmagovalcu.

V 81. minuti je strel ruskega rezervista Andreja Ješčenka z roba kazenskega prostora zletel mimo leve vratnice, tri minute kasneje pa je Kevin Mirallas po prostem strelu z dvajsetih metrov zadel vratnico. To je bilo le ogrevanje za sijajni belgijski finiš: najprej je obetavno akcijo uprizoril do tedaj nevidni Eden Hazard, a so Rusi njegov strel zaustavili, zvezdnik Chelseaja pa je v 88. minuti bliskovito prodrl po levi strani in lepo zaposlil Wilmotsevega "jokerja" Divocka Origija, ki mu s šestih metrov ni bilo težko zatresti mreže Akinfejeva za končno zmago.

Ne spreglejte