Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
20. 11. 2012,
9.52

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bayern Valencia Lille

Torek, 20. 11. 2012, 9.52

4 leta, 8 mesecev

BATE lovi priključek, nogometna poslastica na Mestalli

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V predzadnjem krogu rednega dela lige prvakov v skupini F se bosta na prvi tekmi udarila Bate in Lille. Za Beloruse šteje le zmaga. ''Netopirji'' na Mestalli že brusijo kremplje za spopad z Bayernom.

V skupini F je pogled na lestvico zelo zanimiv. Bayern in Valencia imata po štirih odigranih krogih devet točk, Bate pa za vodilno dvojico zaostaja tri. Glede na to, da Nemci in Španci igrajo med sabo, bi se lahko z zmago nad sila povprečnim Lillom povsem vrnili v boj za vsaj drugo mesto. To je tudi njihov glavni cilj. ''Motivacija pred novo tekmo v ligi prvakov je na vrhuncu. Po dveh porazih z Valencio nujno potrebujemo zmago. Za Lille ne moremo reči, da je v krizi, igra v eni izmed najboljših lig v Evropi, zato bodo zelo nevaren tekmec tudi tukaj. Zmanjkalo pa jim je tudi nekaj sreče, da so še vedno brez zmage. Francozi bodo igrali za čast, mi za napredovanje, posledično v poštev pride le zmaga,'' je pred tekmo dejal trener BATE-ja Viktor Gončarenko. Prva njuna medsebojna tekma se je končala z zmago Belorusov s 3:1. To je bil eden izmed dveh zadetkov, ki so jih nogometaši Lilla dosegli v prvih štirih krogih, prejeli so jih 12.

''Nekaj igralcev manjka, drevi bom po vsej verjetnosti spočil tudi Debuchyja, a tukaj so mladeniči, ki jim zaupam. So zelo motivirani in vem, da se lahko izkažejo. Najbolj pomembno je, da bomo dali vse od sebe. Kakšno moštvo je BATE, je pokazal že dvoboj v Lillu, zabili so nam tri gole že v prvem polčasu. Do zdaj smo vsako tekmo igrali na zmago, na koncu pa ostali praznih rok. Upam, da bo tokrat drugače,'' je pred tekmo povedal strateg Francozov Rudi Garcia, ki potihoma še vedno upa na uvrstitev v ligo Evropa, a zato bi se morala zgoditi znanstvena fantastika.

Na drugi tekmi v skupini F se bosta na zelenico štadiona Mestalla podala domača Valencia in nemški velikan Bayern. Prvo njuno medsebojno v Münchnu so z 2:1 dobili Bavarci, a tekma je bila vse prej kot lahka, po besedah trenerja Bayerna bi se jim morebitni poraz v Valencii lahko še kako maščeval. ''Zmaga, morda tudi remi bi bila dovolj, da se uvrstimo v nadaljevanje, a mi hočemo osvojiti prvo mesto v skupini. Poraza si nikakor ne smemo privoščiti, saj na naše napake preži BATE, ki jih bo znal izkoristiti. Španci so zelo močni v napadu, kjer izstopa Soldado, veliko pa ne zaostajajo tudi v obrambnih nalogah. Valencia je odlična ekipa, ki jo bo izredno težko premagati,'' je svoj pogled na trenutno situacijo delil trener Bayerna Jupp Heynckes, ki pred tekmo z Valencio ne more računati na poškodovanega Nizozemca Arjena Robbna, v napadu pa naj bi kljub bleščeči predstavi proti Lillu pred Perujcem Pizarrom dobil priložnost Hrvat Mario Mandžukić.

Od varovancev Mauricia Pellegrina pa so na bolniškiFernando Gago, Joao Pereira, Jeremy Mathieu in Pablo Piatti. To so vsi nogometaši, ki bi v primeru, da bi bili povsem zdravi, zagotovo resno kandidirali za nastop v prvi postavi. Kljub vsemu imajo ''netopirji'' še vedno odlično ekipo, ki lahko enakovredno nadomestijo poškodovane. ''Moji igralci že nestrpno pričakujejo spektakel, prav tako naši navijači. To bo velika tekma, ki jo bomo poskušali dobiti. Vsako tekmo igramo bolje, smo na pravi poti, seveda je še veliko stvari, ki bi se jih dalo izboljšati, a s trenutnim stanjem v ekipi sem več kot zadovoljen. Glede Bayerna: so ekipa, ki veliko teče tudi brez žoge. Ne bomo smeli ponoviti napak iz Münchna, potrebovali bomo popolno tekmo, če bomo hoteli na kolena spraviti nemškega velikana. Nimamo se česa bati,'' je dodal Pellegrino. Valencia je z devetimi točkami vodilno moštvo v skupini, z zmago bi bili zelo blizu osvojitvi prvega mesta v skupini F.

Ne spreglejte