Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2022,
15.50

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Natisni članek

špansko prvenstvo angleško prvenstvo La Liga Liga Europa Xavi FC Barcelona Premier League Mikel Arteta Arsenal

Četrtek, 3. 11. 2022, 15.50

1 leto, 5 mesecev

Arteta vrača s hvalo Xavija

Barcelona snubi trenerja Arsenala? Njegov odgovor je jasen.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Arsenal Mikel Arteta | Mikel Arteta je v tej sezoni z Arsenalom izgubil le dve tekmi. | Foto Reuters

Mikel Arteta je v tej sezoni z Arsenalom izgubil le dve tekmi.

Foto: Reuters

"Zelo sem srečen v Londonu," v odziv na govorice iz španskih medijev, da ga snubi Barcelona, odgovarja trener Arsenala Mikel Arteta.

Ante Šimundža
Sportal Šimundži "le" tolažilna nagrada, nesrečen konec za slovenska legionarja

Londonski Arsenal ima izvrsten prvi del nogometne sezone. V evropski ligi so s štirimi zmagami in porazom vodilni v skupini A, vodijo pa tudi v angleškem prvenstvu, kjer so na 12 tekmah desetkrat zmagali, enkrat igrali neodločeno in enkrat izgubili. In tako so se v španskih medijih pojavile govorice, da si trenerja Mikela Arteto želi Barcelona. Ta ni več superiorna kot nekoč. V španski ligi sicer za vodilnim Real Madridom zaostaja le točko (10 zmag, remi in poraz), je pa v ligi prvakov skupinski del sklenila z le dvema zmagama in evropsko sezono spomladi nadaljuje v evropski ligi.

Xavi z Barcelono evropsko sezono spomladi nadaljuje v evropski ligi. | Foto: Reuters Xavi z Barcelono evropsko sezono spomladi nadaljuje v evropski ligi. Foto: Reuters Tudi Katalonci imajo kot Arsenal na klopi svojega nekdanjega nogometaša Xavija. Oba prihajata iz Barcelonine nogometne akademije La Masie, a če je Xavi večji del kariere igral za Barcelono, Arteta za prvo moštvo ponosa Katalonije ni nikdar.

S Camp Noua so res prišle besede hvale na račun Artete in iz tega so španski mediji v lovu za odmevno zgodbo spletli govorice o zanimanju za 40-letnega trenerja. In tako je pred tekmo šestega kroga evropske lige z Zürichom Arteta dobil vprašanje o Barceloni. "Zelo sem srečen v Londonu. Ponosen sem, da sem, kjer sem," je odgovoril. "Mislim, da je Barcelona na pravi poti. Imajo odličnega trenerja, trenerja, ki je legenda kluba. Dvignil je vso ekipo in za to si zasluži spoštovanje." Dve leti starejši Xavi je Barcelono prevzel novembra 2021 in v prejšnji sezoni z njo osvojil drugo mesto v la ligi, a s kar 13 točkami zaostanka za Realom. Trenersko kariero je leta 2019 začel na klopi Al Sadda, kjer je sklenil igralsko pot.

Arteta je na klopi londonskega kluba od leta 2019. Trenersko se je kot pomočnik pred tem kalil v Manchestru Cityju. Igralsko kariero pa je leta 2016 sklenil prav v dresu Arsenala.

AC Milan Salzburg
Sportal Benfica rešila Juventus in prehitela PSG, Šeško nadaljuje v evropski ligi

 
Ne spreglejte