Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
23. 4. 2013,
16.11

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samir Handanović Barcelona Inter Milano Alexis Sanchez

Torek, 23. 4. 2013, 16.11

4 leta, 10 mesecev

Barcelona ponuja 30 milijonov za Handanovića

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijanski mediji poročajo, da se je Barcelona resno ogrela za slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića. Še več, zanj naj bi bila Interju pripravljena odšteti kar 30 milijonov evrov.

Senzacionalna novica z Apeninskega polotoka! Tamkajšnji mediji pišejo, da je Barcelona Interju poslala ponudbo za vratarja Samirja Handanovića. Kar je najbolj pomembno, pa o novice v javnost niso spravili obrobni mediji, pač pa Corriere dello Sport in Sky Sports Italia, ki imata v Italiji visok ugled. Katalonci slovenskega reprezentanta vidijo kot zamenjavo za dolgoletnega vratarja Barcelone Victorja Valdesa, ki bo po koncu sezone zapustil najbolj uspešen evropski klub zadnjega desetletja. V posel, ki naj bi bil vreden kar 30 milijonov evrov, naj bi bil vključen tudi južnoameriški zvezdnik Alexis Sanchez, ki se v dresu Barcelone ni najbolje znašel in je že nekaj časa na seznamu želja Interja. Hkrati iz Milana prihajajo novice, da Inter s strani Barcelone še ni prejel uradne ponudbe in v očeh predsednika Interja Massima Morattija Handanović ni naprodaj, a v primeru tako vrtoglave ponudbe bi Milančani skorajda zagotovo popustili. Vse kaže, da se spet obetajo vroči poletni meseci za najboljšega slovenskega nogometaša. Takšni, kakršnih je bil v preteklosti, ko je bil še član Udineseja, že vajen.

Zanimanje Barcelone za 28-letnega Ljubljančana ni novo. O tem, da bi se izkušeni vratar, ki je v Inter iz Udineseja prestopil lani poleti, utegnil preseliti na Camp Nou, se je pisalo že pred časom. Po nekaterih informacijah naj bi bili katalonski skavti navdušeni nad slovenskim reprezentantom in verjeli, da je trenutno najboljša možna izbira na svetu za Barcelono. Seveda je novica, ki je zdaj odjeknila v italijanskem nogometnem prostoru, daleč od uradne potrditve, a govorice potrjujejo, da se nekaj dogaja.

Če bi se Handanović poleti res preselil v Katalonijo in postal soigralec najboljšega nogometaša na svetu, Argentinca Lionela Messija, odškodnina zanj pa bi bila res tako visoka, kot se piše, bi se seveda podpisal pod najdražji prestop v zgodovini slovenskega nogometa. Za zdaj je rekorder še vedno Zlatko Zahovič, ki je leta 1999 iz Porta v Olympiakos prestopil za 13,5 milijona evrov, preračunano v zdajšnjo valuto (realno gledano je vrednost takratnega prestopa v primerjavi z zdajšnjimi časi še višja). Hkrati bi Handanović postal drugi najdražji vratar v zgodovini nogometa. Rekorder je Gianluigi Buffon, za katerega je Juventus, katerega član je še dandanes, Parmi leta 2001 odštel več kot 50 milijonov evrov. Na drugem mestu je še en Italijan, Francesco Toldo, ki je istega leta iz Fiorentine v Inter prestopil za 26,5 milijona evrov.

V tujini cenjen, v Sloveniji pa ...

Kakorkoli že, zadnje govorice so le potrditev tega, da je Handanović v tujini zelo cenjen, medtem ko je v Sloveniji vse bolj na udaru kritikov. Nekateri ga imajo celo za glavnega krivca za slabe rezultate Interja v tej sezoni, kar je seveda daleč od resnice. Z Apeninskega polotoka prihajajo povsem nasprotne trditve. Po nekaterih ocenah je celo najboljši vratar italijanske lige, številni trdijo, da je ob zimzelenem Javierju Zanettiju praktično edina svetla točka Interja v tej sezoni, priznana Gazzeta dello Sport ga je ob koncu minulega leta uvrstila v najboljšo evropsko enajsterico leta in še bi lahko naštevali …

Ne spreglejte