Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
13.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Bayern München Jeremy Mathieu

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 13.01

8 let

Barcelona ima nekaj, o čemer lahko Bayern le sanja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometna odprava Barcelone, ki je odpotovala na Bavarsko, vključuje vse zvezdnike. Katalonci nimajo težav z zdravjem in bodo na povratni polfinalni tekmi z Bayernom nastopili v najmočnejši postavi.

Barcelona je v zadnjih dneh v sedmih nebesih. Po sobotni prvenstveni zmagi nad Real Sociedadom jo je v dodatno dobro voljo spravila Valencia, ki je na gostovanju pri madridskem Realu ostala neporažena (2:2) in poskrbela, da se je prednost Barcelone pred belimi baletniki dva kroga pred koncem prvenstva povečala na štiri točke. To je zelo pomemben podatek za izbrance Luisa Enriqueja, saj jih prihodnji konec tedna čaka zahtevno gostovanje pri madridskem Atleticu. Tako si lahko pri Janu Oblaku in druščini, ki se bo želela Kataloncem maščevati za izpad v četrtfinalu španskega pokala, privošči celo poraz, a bo še vedno v izvrstnem položaju za osvojitev naslova. V zadnjem krogu la lige bo pred domačim občinstvom pričakala Deportivo iz La Coruñe.

Jeremy Mathieu je odpravil poškodbo

Okrepljeni vodilni položaj v prvenstvu je začinil sanjski teden, v katerem je Barcelona na prvi polfinalni tekmi lige prvakov s prepričljivim rezultatom s 3:0 odpravila Bayern in z eno nogo že zakorakala v veliki finale, ki bo 6. junija v Berlinu. Nadaljevanje prijetne zgodbe je prinesla še potrditev zdravniške službe, da lahko za srečanje v Münchnu kandidira tudi Jeremy Mathieu. Francoski branilec zaradi poškodbe ahilove tetive ni kandidiral za prvo tekmo, v ponedeljek dopoldne pa je s soigralci z letališča El Prat odpotoval proti Nemčiji, kjer bo v torek zvečer branil ogromno prednost.

Enrique opozarja na Bayernovo šestico proti Portu

''Nismo si še priigrali nastopa v finalu. V Münchnu nas čaka zahtevno delo. Bayern je proti Portu pokazal, česa je zmožen,'' pred povratno tekmo opozarja strateg Barcelone, ki je prejšnjo sredo na štadionu Camp Nou premagal dobrega prijatelja in nekdanjega soigralca Pepa Guardiolo. Enrique je prepričan, da bi se vsako podcenjevanje, podprto z ležernim pristopom, lahko slabo končalo za njegovo ekipo. Bayern je na povratni četrtfinalni tekmi ponižal Porto s 6:1, nadoknadil zaostanek s prve tekme (1:3) ter dokazal, da je domače igrišče njegova velika prednost.

Tudi na dvoboju proti portugalskemu velikanu ni mogel računati na številne poškodovane igralce. Tako bo tudi v torek, saj bodo pri gostiteljih manjkali Arjen Robben, Franck Ribery, Holger Badstuber

Barcelona ima torej nekaj, o čemer lahko Bayern le sanja. Ima zdravo ekipo, v kateri je seznam poškodovanih igralcev povsem prazen, in si lahko privošči, da računa na najmočnejšo zasedbo. Ko sta se katalonski in bavarski velikan v polfinalu lige prvakov udarila leta 2013 in je skupno zmago s 7:0 slavil Bayern, je bilo ravno obratno, saj je bila Barcelona močno oslabljena. Zdaj se je položaj obrnil, sodeč po prvem rezultatu pa tudi končni razplet.

Katalonci bodo uradni trening pred torkovo poslastico na Allianz Areni opravili danes ob 19. uri, pred tem pa bosta predstavnikom sedme sile pričakovanja zaupala še Enrique in Argentinec Javier Mascherano.

Ne spreglejte