Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 9. 2021,
23.56

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak La Liga špansko prvenstvo Valencia Villarreal Real Madrid Atletico Madrid Barcelona

Ponedeljek, 27. 9. 2021, 23.56

2 leti, 6 mesecev

ŠPANSKO PRVENSTVO, 7. KROG

Barcelona vendarle slavila, vrnitev Fatija z zadetkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14
Alaves Atletico Victor Laguardia | Trenutek, ko je Victor Laguardia z glavo natančno streljal proti vratom Jana Oblaka in dosegel zadetek za zmago. | Foto Reuters

Trenutek, ko je Victor Laguardia z glavo natančno streljal proti vratom Jana Oblaka in dosegel zadetek za zmago.

Foto: Reuters

Nogometaši Atletica iz Madrida, ki v španskem prvenstvu branijo naslov prvaka, so v 7. krogu doživeli prvi poraz v tej sezoni. Na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Alavesu so ostali kratkih rok (0:1), Jan Oblak pa je moral po žogo v svojo mrežo že v 4. minuti. To je bil tudi edini strel gostiteljev v okvir njegovih vrat na celotni tekmi. Derbi kroga med vodilnim Realom in aktualnim prvakom evropske lige Villarrealom se je končal brez zadetkov, ranjena Barcelona pa je brez kaznovanega trenerja Ronalda Koemana v nedeljo vendarle zabeležila novo zmago. S 3:0 je padel Levante.

Ansu Fati
Sportal Čustvena vrnitev čudežnega dečka, ki nosi Messijevo desetico

Sedmi krog se je začel z velikim presenečenjem. Zadnjeuvrščeni Alaves je prekrižal načrte madridskemu Atleticu in ga premagal z 1:0. Španski prvaki so tako v Baskiji doživeli nepričakovan poraz, na lestvici pa s tekmo več za vodilnim Realom še naprej zaostajajo dve točki. Jan Oblak na dvoboju ni imel veliko dela, v 4. minuti, ko je bil po strelu z glavo natančen kapetan Alavesa Victor Laguardia, pa je bil nemočen.

Razmerje strelov na dvoboju je bilo 9:5 v korist Atletica, od tega 2:1 v strelih v okvir vrat. Atletico je še tretjo od zadnjih štirih tekem končal brez doseženega zadetka. Pred tem ni zatresel tudi mreže Porta (v ligi prvakov) in Athletica, v 6. krogu pa je po velikem preobratu z 2:1 med tednom v gosteh ugnal Getafe. Pred Oblakom in njegovimi soigralci je zelo naporen teden. V torek se bodo v ligi prvakov pomerili z Milanom, nato pa jih naslednjo soboto čaka veliki obračun španskega prvenstva, ko bo na stadionu Wanda Metropolitano gostovala Barcelona.

Luka Modrić in beli baletniki niso našli poti do zadetka v mreži Villarreala. | Foto: Reuters Luka Modrić in beli baletniki niso našli poti do zadetka v mreži Villarreala. Foto: Reuters

Sobota je ponudila tudi dvoboj med Valencio in Athletic Bilbaom. Ekipi sta se razšli brez zmagovalca, domači pa so kljub zaostanku in igralcu manj na igrišču v izdihljajih srečanja uspeli zabiti in vknjižiti vsaj točko. Srečanje med Sevillo in Espanyolom je ponudilo dva zadetka v mreži gostov, tako da so Andaluzijci na lestvici s tekmo manj prehiteli Atletico, po zaslugi remija na derbiju kroga v Madridu, pa so zaostanek za Realom (s tekmo manj) znižali na tri točke. Beli baletniki so se v derbiju kroga doma razšli z Villarrealom brez zadetkov.

Barcelona prekinila negativni niz

Nedeljski spored se je začel na Mallorci, sledila pa je tekma na Camp Nouu, kjer je Barcelona proti Levanteju celila rane po zadnjih nekaj neuspehih. Barca, ki se je  morala znajti tudi brez Frenkieja de Jonga, ki je na srečanju s Cadizom prejel rdeči karton, in tudi izključenega trenerja Ronalda Koemana, je na domačem stadionu vendarle vknjižila nove tri točke in se vsaj nekoliko približala vodilnim na lestvici. Za domače sta že v prvem polčasu zabila Nizozemca Memphis Depay in Luuk de Jong, navijače Blaugrane pa zagotovo veseli tudi dejstvo, da je po dolgi odsotnosti v zadnjih desetih minutah srečanja na igrišče spet stopil Ansu Fati. Prav Fati je nato v sodnikovem dodatku postavil tudi končnih 3:0.

Ansu Fati se je na igrišče vrnil po dolgi odsotnosti in takoj zabil. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ansu Fati se je na igrišče vrnil po dolgi odsotnosti in takoj zabil. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Real Sociedad se je z minimalno zmago proti Elcheju prebil tik za vodilni madridski Real, krog pa je bil sklenjen v ponedeljek, ko sta se na Balaidosu udarila Celta Vigo in Granada.

Španska liga, 7. krog:

Sobota, 25. september:
Alaves : Atletico Madrid 1:0 (1:0)
Laguardia 4.
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

Valencia : Athletic Bilbao 1:1 (0:0)
Marcos Andre 90.+5.; Martinez 69. R.K.: Gomez 82./Valencia

Sevilla : Espanyol 2:0 (1:0)
El Nesyri 13., Mir 87. R.K.: Delaney 65./Sevilla

Real Madrid : Villarreal 0:0

Nedelja, 26. september:
Mallorca : Osasuna 2:3 (2:1)
Rodriguez 11., Nino 45.+4; Cote 9., Perez 58., Martinez 89.

Barcelona : Levante 3:0 (2:0)
Depay 6./11m, L. de Jong 14., Fati 90.+1.

Rayo Vallecano : Cadiz 3:1 (2:1)
Garcia 9., Falcao 44., Palazon 87.; Haroyan 23.

Real Sociedad : Elche 1:0 (0:0)
Oyarzabal 81.

Real Betis : Getafe 2:0 (1:0)
Willian Jose 14., 55.

Ponedeljek, 27. september:
Celta Vigo : Granada 1:0 (0:0)
Suarez 90+4

 

Lestvica strelcev:

8 - Benzema (Real Madrid),
5 - Vinicius Junior (Real Madrid), Oyarzabal (Real Sociedad), 
3 - Asensio (Real Madrid), Correa (Atletico Madrid), Depay (Barcelona), En Nesyri (Sevilla), Falcao (Rayo Vallecano), Garcia (Rayo Vallecano), Lamela (Sevilla), Soler (Valencia), Suarez (Atletico Madrid), Willian Jose (Betis)
... 

Ronald Koeman
Sportal "To ni več Barcelona, kakršna je bila pred osmimi leti"
Ne spreglejte