Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
1. 5. 2013,
14.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona Bayern München Lionel Messi Lionel Messi Philipp Lahm Bastian Schweinsteiger Thierry Henry

Sreda, 1. 5. 2013, 14.21

7 let, 12 mesecev

Barcelona Bayernu štiri gole zabila v enem polčasu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Lionel Messi in soigralci morajo na drevišnji povratni tekmi polfinala lige prvakov Bayern premagati vsaj s štirimi zadetki prednosti. Misija nemogoče?

Bayern je po zmagi v Münchnu s 4:0 v veliki prednosti. Če bo Kataloncem uspel preobrat in si bodo zagotovili vstopnico za veliki finale, ki bo 25. maja na Wembleyju, bodo spisali zgodovino. Doslej namreč še nobena ekipa v kateremkoli izmed evropskih pokalov v fazi tekmovanja, ko gre na izpadanje, ni nadoknadila zaostanka štirih zadetkov. Lionel Messi in soigralci kljub temu niso obupali in verjamejo v preobrat, ki je mejil na pravcati nogometni čudež.

Optimizem zagotovo črpajo tudi iz ne tako daljne zgodovine. Bayern so namreč s 4:0 že premagali. Zanimivo, to se je zgodilo nazadnje, ko so Bavarci gostovali na Camp Nouu. Aprila 2009 na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov, junak tekme pa je bil kdo drug kot Messi, ki je zabil dva gola. Preostala dva zadetka sta prispevala Samuel Eto'o in Thierry Henry. Zanimivo, vse štiri gole so Katalonci zabili v prvem polčasu. Od zdajšnje katalonske zasedbe pa je kar nekaj takšnih, ki so to sladko zmago, ki je Barceloni utrla pot do polfinala in poznejše osvojitve naslova prvaka, okusili na lastni koži. Poleg Messija še vratar Victor Valdes, branilca Gerard Pique in Dani Alves ter vezisti Sergio Busquets, Xavi Hernandez in Andres Iniesta. Pri gostih so takšni, ki so takrat igrali, Franck Ribery, Bastian Schweinsteiger in Phillip Lahm. V teh dneh so omenjeni zagotovo spomnili tudi na to tekmo. Nekateri so si zaželeli, da bi se scenarij ponovil, drugi so seveda prepričani, da se ne more.

Sicer pa sta se Bayern in Barcelona doslej pomerila sedemkrat. Veliko bolj uspešni so Nemci. Zmagali so štirikrat in dvakrat remizirali. Omenjen boleč poraz iz leta 2009 v Barceloni pa je edini, ki so ga doslej doživeli proti Kataloncem. Zanimivo, Bavarci so uspešnejši tudi na Camp Nouu. Dvakrat so zmagali in enkrat izgubili.

Ne spreglejte