Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
12.02

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Marc Wilmots Igor Štimac

Sreda, 15. 5. 2019, 12.02

4 leta, 11 mesecev

Mark Wilmots in Igor Štimac

Azijski čari premamili nekdanja selektorja Belgije in Hrvaške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Marc Wilmots | Marc Wilmots je bil dolgoletni selektor Belgije. | Foto Reuters

Marc Wilmots je bil dolgoletni selektor Belgije.

Foto: Reuters

Nekdanji sloviti reprezentant in selektor Belgije Marc Wilmots je prevzel selektorsko mesto nogometne reprezentance Irana, nekdanji hrvaški selektor Igor Štimac pa je bil imenovan za glavnega trenerja nogometne reprezentance Indije.

Eden zgodovinsko največjih nogometnih tekmecev Irana je Irak, kjer je sedaj selektor Srečko Katanec, nekdanji izvrstni nogometaš in slovenski selektor, član Hrama slavnih slovenskih športnikov.

Marc Wilmots je za belgijsko reprezentanco na 70 tekmah dosegel 28 golov in je bil nacionalni selektor med letoma 2012 in 2016, nato le leta 2017 vodil tudi Slonokoščeno obalo.

V Aziji deluje ogromno znanih evropskih nogometnih imen. Selektor Iraka je tako od lani Srečko Katanec. | Foto: Guliverimage/Getty Images V Aziji deluje ogromno znanih evropskih nogometnih imen. Selektor Iraka je tako od lani Srečko Katanec. Foto: Guliverimage/Getty Images

Francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na iransko, Irno, poroča, da je Wilmots z iransko zvezo sklenil dogovor do konca svetovnega prvenstva 2022, letno pa naj bi dobival 1,2 milijona ameriških dolarjev. Zamenjal bo Portugalca Carlosa Queiroza, je potrdil predsednik iranske zveze Kami Rita Sherpa.

Antoine Griezmann
Sportal Atletico razpada: odhaja tudi prvi zvezdnik

Queiroz je bil selektor Irana od leta 2011 in je ekipo vodil na dveh svetovnih prvenstvih, ter je s tem selektor te reprezentance z najdaljšim stažem in najuspešnejši doslej. Medtem je že prevzel reprezentanco južnoameriške Kolumbije.

Hrvat nasledil Angleža

Igor Štimac je Hrvaško vodil v kvalifikacijah za SP 2014. | Foto: Reuters Igor Štimac je Hrvaško vodil v kvalifikacijah za SP 2014. Foto: Reuters Nekdanji hrvaški selektor Igor Štimac je bil imenoval za glavnega trenerja nogometne reprezentance Indije in bo na selektorskem stolčku nasledil Angleža Stephena Constantineja, ki je januarja odstopil po predčasnem izpadu modrih tigrov na azijskem prvenstvu. Štimac je pred tem treniral ekipo Al-Šahanija iz Katarja.

Nekdanji hrvaški reprezentant, za kockaste je zbral 53 nastopov, je Hrvaško vodil v kvalifikacijah za SP leta 2014 v Braziliji. Odpustili so ga potem, ko je iz zadnjih štirih kvalifikacijskih tekmah iztržil pičlo točko.

Hrvaška se je nato v dodatnih kvalifikacijah pod vodstvom novega selektorja Nika Kovača in zmago nad Islandijo uvrstila na SP, čez štiri leta pa je na prvenstvu v Rusiji pod vodstvom Zlatka Dalića klonila šele v finalu proti Franciji.

Ne spreglejte