Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 11. 2014,
15.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor Chelsea Jose Mourinho

Torek, 4. 11. 2014, 15.34

8 let

Ante Šimundža o pritisku: Čutijo ga ljudje, ki razmišljajo o plačevanju položnic (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora so na treningih odločni in ambiciozni. Trener Ante Šimundža upa, da bodo takšni tudi v sredo, ko se bodo pomerili z eno najboljših evropskih ekip. Manjkal bo le Aleš Mejač.

Petkov poraz proti Domžalam, ki je Mariborčane oddaljil od vrha Prve lige Telekom Slovenije, je nekoliko pokvaril vzdušje v najbolj nogometnem mestu. Že v sredo pa bo vse drugače, saj se bo v Ljudskem vrtu predstavila zvezdniška zasedba Chelseaja in bo vse pripravljeno za veliki praznik. Vijolice so motivirane. Želijo dokazati, da se lahko bolj enakovredno kosajo z angleškim velikanom, kot so se v Londonu, ko so pogorele v preveliki želji in izgubile z 0:6.

Da so nogometaši v vijoličastih dresih na pravi poti in lahko v sredo pokažejo bistveno več kot na Stamford Bridgeu, opaža strateg Ante Šimundža, ki je na zadnjih treningih zelo zadovoljen z njihovim pristopom. "Spremljal sem močno in ambiciozno ekipo, ki se želi dokazovati in slovenski nogomet v ligi prvakov predstaviti tako, kot ga je v tej sezoni. Na igrišču želimo delovati izredno ambiciozno," je predstavil cilj, s katerim bi se Maribor izognil ponovnemu visokemu porazu.

Zaigrati bolj zrelo kot v Londonu

Goste, pri katerih ne manjka zvenečih imen, bo pričakal s skoraj najmočnejšo zasedbo. Zdravstveno stanje je boljše iz dneva iz dan, večina igralcev je v polnem trenažnem procesu, manjkal bo le Aleš Mejač, ki je dvoboj v Londonu začel od prve minute in tik pred zdajci v udarni enajsterici zamenjal Dareta Vršiča. To, kako bo Maribor vstopil v srečanje, bo odvisno predvsem od tekmeca. "Želimo zaigrati enako ambiciozno kot na zadnji tekmi v Londonu, kjer je Chelsea odigral vrhunsko tekmo in bil uspešnejši v vseh segmentih, mi pa smo bili v podrejenem položaju. Zaigrali bomo bolj zrelo kot v Londonu, bo pa ogromno odvisno od tekmeca, od tega, kako se bo postavil na igrišču." Prizadeval si bo, da bi bili njegovi izbranci kompaktni na igrišču. Tako kot so bili na tekmi v Londonu, kjer pa so po njegovem mnenju naivno plačali bolečo kazen zaradi prevelikega števila individualnih napak.

Chelsea bo nastopil v najmočnejši postavi

Šimundža je priznal, da njegovim izbrancem na zadnjih tekmah ne gre vse od rok. Domača poraza s Celjem in Domžalami sta poskrbela za povečan zaostanek in padec na četrto mesto, a trener ni črnogled. "Malce nas je zapustila sreča, a verjamem, da bodo fantje ambicioznost, ki jo izkazujejo na treningih, prenesli v jutrišnjo tekmo." Zaradi rezultatskih spodrsljajev v prvi ligi ne čuti dodatnega pritiska, trenutno razmišlja le o nogometnem evropskem prazniku, ki ga bo v sredo spremljal dobršen del svetovne javnosti. "Pritisk čutijo ljudje, ki razmišljajo o plačevanju položnic za naslednji dan. Ta pritisk je v življenju dosti večji kot pa športni. Mi igramo evropsko tekmo, prvenstvo je trenutno v drugem planu. Jemljemo tekmo po tekmo, osvojili smo že dve točki in izhajamo iz tega. Iščemo pozitivne stvari," je pojasnil nekdanji napadalec Maribora, ki v vlogi trenerja čaka na prvo zmago v ligi prvakov.

Proti Chelseaju bo naletel na zelo visoko oviro, saj ne verjame, da bi njegov stanovski kolega Jose Mourinho posegel po rotacijah igralcev, ki v tej sezoni igrajo manj. "Iz njegovih izjav je bilo razbrati, da jemlje to tekmo zelo resno, ima pa tako velik izbor igralcev, da bo nastopil v najboljši postavi, kar jo premore," je prepričan, da bo trener modrih levov meril na zmago, s katero bi si najverjetneje že zagotovil napredovanje.

Srečanje med Mariborom in Chelseajem se bo v sredo začelo ob 20.45, štadion Ljudski vrt je že dalj časa razprodan.

Ne spreglejte