Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 10. 2024,
12.10

Osveženo pred

1 ura, 53 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Natisni članek

Leicester City Aston Villa Arsenal West Ham Tottenham Manchester United Manchester City Liverpool Chelsea angleško prvenstvo Premier League

Petek, 18. 10. 2024, 12.10

1 ura, 53 minut

Angleško prvenstvo, osmi krog

Na Otoku bo znova vroče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Liverpool navijači Anfield | Anfield bo v nedeljo gostil derbi kroga. | Foto Reuters

Anfield bo v nedeljo gostil derbi kroga.

Foto: Reuters

Za uvod v osmi krog angleškega prvenstva bo Tottenham po bolečem porazu proti Brightonu v prejšnjem krogu (2:3) skušal rane zaceliti na obračunu z West Hamom. Zatem bo najslabši uvod v sezono v zgodovini kluba skušal popraviti Manchester United, ki ga čaka srečanje z Brentfordom. Rdeči vragi so po sedmih krogih pri le osmih točkah, na vse bolj majavih temeljih pa je ob tem trenerski stolček Erika ten Haga.

Nadaljeval pa se bo tudi hud boj za vrh lestvice, na kateri ima Liverpool točko prednosti pred Manchester Cityjem in Arsenalom. V tem krogu, vsaj na papirju, najtežje delo čaka prav vodilne Redse, ki se bodo v nedeljo na derbiju kroga pomerili s Chelseajem. Topničarji bodo že v soboto popoldne na delu pri Bournemouthu, sinjemodri pa bodo na prvi nedeljski tekmi gostovali pri Wolvesih. 

Nogometaš Chelseaja Cole Palmer je v tej sezoni premier lige pri šestih golih. | Foto: Reuters Nogometaš Chelseaja Cole Palmer je v tej sezoni premier lige pri šestih golih. Foto: Reuters Derbi na Anfieldu

Derbi kroga se bo v nedeljo ob 17.30 odvil na Anfieldu, kjer bo Liverpool gostil Chelsea. Ta ima na četrtem mestu štiri točke manj od zasedbe Arneja Slota, ki je v tej sezoni prejela najmanj golov (dva), na petih tekmah je mrežo ohranila nedotaknjeno in ima manj pričakovanih prejetih golov kot katerakoli druga ekipa v tej sezoni premier lige. A na drugi strani se lahko Chelsea pohvali z drugim najboljšim napadom v ligi, le Manchester City je namreč dosegel gol več od The Blues. 

Slot, ki je postal prvi trener Liverpoola, ki je dobil prvih osem od devetih tekem, je ob tem postal tudi šele četrti trener v zgodovini premier lige, ki je zmagal na vseh prvih štirih gostujočih tekmah v tekmovanju, a ravno ta konec tedna lahko njegov nasprotnik Enzo Maresca postane peti član tega ekskluzivnega kluba. "Anfield je fantastičen, a tja gremo z namenom igrati nogomet in iskati točke. Verjetno bomo tudi trpeli, a tako je, naš namen je vedno isti, osvajati točke," je pred obračunom dejal Maresca.

Ekipi sta se nazadnje pomerili lani konec februarja v finalu ligaškega pokalnega tekmovanja, ko je po podaljšku z 1:0 zmagal Liverpool. Pred tem je Liverpool na domačem terenu januarja v premier ligi slavil s 4:1, medtem ko se je prvi obračun sezone na Stamford Bridgu končal z delitvijo točk (1:1).

Alex Ferguson
Sportal Alex Ferguson ne bo več ambasador Manchester Uniteda

Angleško prvenstvo, 8. krog:

Sobota, 19. oktober:

Nedelja, 20. oktober:

Ponedeljek, 21. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

10  Haaland (Man City)
6 – Mbeumo (Brentford), Palmer (Chelsea)
5 – Diaz (Liverpool)
– Delap (Ipswich), Duran (Aston Villa), Havertz (Arsenal), Jackson (Chelsea), Madueke (Chelsea), Salah (Liverpool), Watkins (Aston Villa), Welbeck (Brighton), Wood (Nottingham)
3 – Barnes (Newcastle), Cunha (Wolves), Jimenez (Fulham), Johnson (Tottenham), Kovačić (Man City), McNeil (Everton), Semenyo (Bournemouth), Wissa (Brentford)

 

Ne spreglejte