Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
12. 8. 2014,
12.45

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Real Madrid Sevilla Carlo Ancelotti evropski superpokal Cardiff

Torek, 12. 8. 2014, 12.45

2 leti, 5 mesecev

Ancelottiju se smeji: Tako močnega Reala še nisem vodil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijanskemu strategu Carlu Ancelottiju, ki se je zapisal v zgodovino Reala, saj je osvojil deseto evropsko krono, se smeji. V Cardiffu je poudaril: "Imamo boljšo ekipo kot v prejšnji sezoni."

Beli baletniki so bili med poletnim prestopnim rokom zelo aktivni. V Madrid je prišel najboljši strelec svetovnega prvenstva 2014 James Rodriguez, zvezno vrsto je okrepil tudi svetovni prvak Toni Kroos. Oba velemojstra naj bi se zvečer, ko bo Cardiff gostil evropski superpokalni dvoboj med Realom in Sevillo, pojavila v začetni postavi. Vratar Keylor Navas bo moral na krstni nastop še malce počakati, saj bo v vlogi prvega vratarja na uvodnem dejanju evropske sezone Iker Casillas "Zelo sem srečen z ekipo, ki jo imam na razpolago. Z njo nameravam zmagovati, kar je tudi logično za ambicije tako velikega kluba, kot je Real. Vodstvo se je potrudilo in pripeljalo prave okrepitve. Tako močnega Reala še nisem vodil. Imamo še boljšo ekipo kot v prejšnji sezoni, zato smo lahko samozavestni in verjamemo, da lahko ponovimo dosežke iz sezone 2013/14," je poudaril Carlo Ancelotti, ki ima pri sestavljanju začetne enajsterice sladke težave, saj ima na voljo ogromno število zvezdnikov svetovnega kova, veliko več, kot je na voljo mest za igranje.

Ronaldo nima več težav z zdravjem

Nekateri se bodo morali zadovoljiti s klopjo, a je pred Realom še toliko izzivov (prihodnji teden bosta odigrani obe tekmi španskega superpokala proti Oblakovemu Atleticu), da bo Ancelotti skušal vsaj delno zadovoljiti pričakovanja vseh. Cristiano Ronaldo je v zadnjih mesecih tožil nad zdravstvenimi težavami, zaradi katerih je pred in med svetovnim prvenstvom izpustil veliko treningov.

"Ronaldo nima več težav in je že v polni pripravljenosti. Nared je tudi Kroos, ki je z nami treniral pet dni, tako da bo debitiral proti Sevilli. Podobno velja tudi za Jamesa," je napovedal trener branilcev evropskega naslova, ki je prepričan, da bo Gareth Bale zaigral še boljše kot v prejšnji sezoni, ko je že odločal finalne tekme. Valižan je odlično fizično pripravljen, v Cardiffu pa bo deležen še tople spodbude s tribun, saj se bo za evropsko lovoriko potegoval v rojstnem mestu.

Zaradi kazni ne more računati na Xabija Alonsa, zaradi poškodbe pa na Jeseja Rodrigueza. Srečanje za superpokalno lovoriko, ki ga je Real nazadnje osvojil pred 12 leti, naj bi na štadionu Cardiff Cityja začeli Casillas, Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrão, Modrić, Kroos, Bale, James, Ronaldo in Benzema.

Ne spreglejte