SiolNET. Sportal Nogomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Amater, ki je z Gorico skočil pred Maribor in Olimpijo

4

termometer

"Škoda, da je prišel reprezentančni premor, saj smo res v izjemni formi," po sedmih zaporednih zmagah pravi eden izmed boljših posameznikov Gorice Matija Širok.

Po porazu proti Olimpiji v prvem prvenstvenem krogu je Gorica nanizala neverjetnih sedem zaporednih zmag, kar je klubski rekord, in povsem nepričakovano skočila na vrh lestvice. Zdaj, v času reprezentančnega premora, bo na tekmece lahko gledala zviška.

"Vsi smo veseli, ker nam gre, a evforije ni. Še vedno je glavni cilj obstanek med prvoligaši. Za to potrebujemo še nekje deset točk. Ko jih bomo osvojili, bomo gledali naprej. Če se bo ponudila priložnost za kaj več, jo bomo seveda skušali izkoristiti, a ostajamo na realnih tleh," pravi Matija Širok. Bočni branilec Novogoričanov, ki so jih pred začetkom sezone mnogi označili za glavnega kandidata za izpad iz lige.

Niso tako slabi, kot se je govorilo

"Priprave smo začeli kot zadnji in s številnimi težavami. Malce pred tem smo igrali kvalifikacije za obstanek v prvi ligi, ekipa se je hitro sestavila, a trener Miran Srebrnič, ki je legenda Gorice, s katero je dal skozi že praktično vse, je sestavil zelo kompaktno ekipo. Če kdo, potem nogometaše iz te okolice pozna prav on. Pozna jih ne le kot igralce, tudi kot osebnosti. Uspel mu je sijajen posel. On je ključ do uspeha. Ekipa sploh ni tako slaba, kot marsikdo govori," je trenerja Mirana Srebrniča pohvalil bočni branilec, ki je v tej sezoni odigral prav vse prvoligaške minute Novogoričanov.

"Naša ekipa je raznovrstna. Imamo mlade, obetavne nogometaše in nekaj izkušenih. Tako ali tako pa ni bistvo, kdo je mlad in kdo je star, ampak to, kdo je dober. Pri nas je takšnih očitno kar nekaj," je z veseljem ugotovil 24-letnik, ki je vesel, da Gorica v zadnjih dneh poletnega prestopnega roka ni izgubila nikogar, čeprav se je marsikaj pisalo in govorilo.

Po eni strani veselje, po drugi žalost

"Po eni strani smo veseli, da je ekipa ostala takšna, kot je bila, po drugi strani so nekateri zamudili priložnost, da se preselijo nekam, kjer bi zaslužili več, a v tem trenutku to ni pomembno. Bolj pomembno je to, da ekipa prebudi okolico in na štadion začne vračati gledalce, v klub pa sponzorje. Da se vrne tja, kjer je nekoč že bila. Zelo visoko," pravi nogometaš, ki z Gorico sploh nima sklenjene profesionalne pogodbe. Ima amaterski status, pogodbo naj bi sklenil v teh dneh. Če bi odšel, Gorica z njim ne bi nič zaslužila.

"Imel sem nekaj ponudb iz tujine, a niso bile tako zanimive, da bi zaradi njih zapustil prijatelje v Novi Gorici in ekipo pustil na cedilu. Še najmanj pol leta bomo skupaj in se borili za vsako točko," obljublja Širok.

Verjame, da bodo gledalce pridobili nazaj

Okolica v Novi Gorici se je po sijajnih rezultatih že odzvala. "Da, na zadnji domači tekmi proti Krškemu je na tribune prišlo več kot tisoč ljudi, kar se ni zgodilo že deset let. Pričakujem, da jih bo na naslednjih domačih tekmah proti Mariboru in Olimpiji še več. Tudi na ulici se občuti razlika. Ljudje nas spodbujajo. V klubu so zavihali rokave, vključeni smo v akcije, s katerimi skušamo gledalce vrniti na štadion. V sodelovanju s policijo bomo ta teden sodelovali v akciji z otroki v prometu. Na tak način želimo ekipo približati okolici in sporočiti, da smo tukaj tudi mi. Naj pridejo navijati za ekipo, v katerem je 80 odstotkov igralcev iz lokalnega okolja. Verjamem, da bomo gledalce pridobili nazaj," se je razgovoril nogometaš, ki za Gorico neprekinjeno igra že sedmo sezono. V tem času je zbral kar 156 prvoligaških nastopov in zabil sedem golov. Dva od teh v tej sezoni.

Dve leti je bil član Parme, a ni z njo opravil niti enega treninga

V tem času je izkusil marsikaj, a najtežje je bilo v prejšnji sezoni. Zdaj, čeprav so dolgovi še vedno visoki, je bolje. Sprotne obveznosti v klubu so poravnane, novo klubsko vodstvo na čelu s predsednikom Harijem Arčonom se trudi po najboljših močeh, da klub ne bi zgrmel v brezno, v katerem je skorajda končal po neuspešnem sodelovanjem z zdaj že nekdanjim italijanskim prvoligašem Parmo.

Del tega sodelovanja je bil tudi naš sogovornik Širok, ki so si ga Italijani sposodili, z njimi je imel, podobno kot še nekateri novogoriški nogometaši, podpisano dveletno pogodbo, a v vsem tem času ni niti enkrat treniral s članskim moštvom Parme. Še en pokazatelj, da je bilo v tem sodelovanju marsikaj sumljivega, a naš sogovornik pravi, da vse le ni bilo tako slabo.

Parma je mogoče rešila nogomet v Novi Gorici

"Parma je takrat mogoče rešila nogomet v Novi Gorici. Je pa dejstvo, da je ob tem naredila tudi veliko finančno luknjo, a ne smemo pozabiti, da smo bili v tem času pokalni prvaki, igralci smo lahko ob sodelovanju s tako izkušenim nogometnim človekom, kot je Luigi Apolloni, marsikaj pridobili, a dejstvo je, da se ni razpletlo najbolje. Tudi okolica sodelovanja z Italijani ni najbolje sprejela. Ljudje so govorili, da jih zato ni na štadion. Zdaj, ko nam gre odlično in je ekipa sestavljena iz lokalnih fantov, imajo priložnost, da nas podprejo. Verjamem, da nas tudi bodo," je za konec sporočil Širok, ki so mu pri Parmi dolžni celoletno plačo, a je zdaj, ko je klub bankrotiral, na ta denar že pozabil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin