Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 8. 2022,
9.30

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL NK Celje NK Domžale Aljoša Matko nogometna tržnica

Sobota, 13. 8. 2022, 9.30

1 leto, 8 mesecev

NOGOMETNA TRŽNICA, 13. AVGUST

Aljoša Matko pred vrnitvijo v prvo ligo, novega napadalca ima Olimpija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Aljoša Matko | Aljoša Matko je v Sloveniji nazadnje igral za Olimpijo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Aljoša Matko je v Sloveniji nazadnje igral za Olimpijo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V Domžale je prišel nekdanji krilni napadalec Hoffenheima Franko Kovačević. Slovenski klubi na nogometni tržnici ne počivajo, očitno se velika okrepitev obeta tudi Celju. To je Aljoša Matko. Že tretjega Portugalca to poletje pa je pripeljala Olimpija. Napad je okrepil Rui Pedro, nekdanji up Porta.

NK Olimpija ND Gorica
Sportal Nukić zadeval za novo zmago Olimpije, ki v prvenstvu še ni prejela gola

Aljoša Matko, ki je v sezoni 2019/2020 zablestel v dresu Brava, lani poleti pa iz Maribora prestopil v Hammarby, na Švedskem ne dobi prave priložnosti. Doslej je nastopil na 13 tekmah in dosegel dva gola. Dvaindvajsetletnik je bil del minule sezone tako posojen v ljubljansko Olimpijo, kjer je na 15 tekmah zabil en sam gol. 

Kot poroča švedski SportExpressen, pa Matko na posojo nazaj v prvo ligo prihaja tudi na začetku te sezone. Nekdanji vijolični bojevnik pa se ne vrača ne v Maribor ne v Olimpijo ne v Bravo. Zaigral naj bi za NK Celje, ki je v petem krogu dosegel prvo zmago v sezoni. "Veliko namigov je, da bo prestop dokončan že ta konec tedna ali naslednji teden. Če se le ne zgodi kaj nepredvidenega," piše novinar SportExpressena Anel Avdić.

To bi bil že sedmi novinec v Celju to poletje. V knežje mesto so prišli že Nino Kouter, Gregor Bajde, Tomislav Tomić, Mark Zabukovnik, Charles Chukwubuikem Ikwuemesi in najboljši strelec druge lige Tin Matić.

Rui Pedro četrti Portugalec v Olimpiji

Po odhodu Ivana Prtajina je Olimpija pripeljala novega napadalca. Podpisal je Rui Pedro. Portugalec, ki šteje 24 let je že v Ljubljani in se bo takoj priključil treningom Alberta Riere. "Vesel sem, da sem podpisal pogodbo z Olimpijo in upam, da bom pripomogel k uspehom kluba." Prihaja iz Portove akademije, za člane tega kluba je sicer odigral eno tekmo lige prvakov, večinoma pa je bil posojen v manjše portugalske klube. 

Rui Pedro je že tretji Portugalec, ki se je Olimpiji pridružil po prihodu Riere. Pred njim sta prišla Samuel Pedro in David Sualehe. V klubu je še en Portugalec Aldair Djalo, ki pa ne dobiva veliko priložnosti. Pedro bo za Olimpijo debitiral na tekmi šestega kroga s Koprom.

Kovačević iz Hoffenheima v Domžale

Novo okrepitev v napadu so predstavili v NK Domžale. To je Franko Kovačević, hrvaški krilni napadalec, ki je bil nazadnje član nemškega Hoffenheima, pred tem pa tudi Hajduka. S klubom s stadiona ob Kamniški Bistrici je sklenil triletno pogodbo. "Počutim se odlično! S trenerji in igralci sem se že spoznal, odlično so me sprejeli. Rad bi se zahvalil Senijadu Ibričiću, ki mi je predstavil projekt in delovanje kluba. Hitro sem sprejel odločitev za prihod v Slovenijo, zdaj pa je na meni, da čim hitreje osvojim zahteve trenerskega štaba in ekipe," je povedal v prvi izjavi. Nosil bo dres s številko 9.

Ivan Prtajin
Sportal Pestro pri Olimpiji: Hrvat odšel v Nemčijo, Janković sklenil pogodbo
Ne spreglejte