Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 5. 2008,
18.31

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 31. 5. 2008, 18.31

8 let, 5 mesecev

Ajdovci v Ljubljani izpolnili cilj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Interblocka so v 36. krogu PrveLige Telekom Slovenije izgubili proti Primorju z 1:2 (0:0).

Primorje, ki je nastopilo brez Krstiča, Vidica in Bunderle, je v Ljubljani iskalo rešilno bilko za izognitev dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi.

Na drugi strani jim je stal povsem neobremenjeni Interblock, ki je prav tako igral oslabljen, saj niso mogli nastopiti Raković, Jelečević, Rendulić in Pregelj. Primorci so morali igrati na zmago, saj bi jih le ta zanesljivo rešila neželenega devetega mesta. To jim je tudi uspelo, tako da bodo nogometaši v rdeče-črnih dresih tudi prihodnjo sezono del prvoligaške karavane.

Matič sam pred Balohom

Ajdovci so se na ljubljansko zelenico podali v napadalno usmerjeni postavitvi, ki pa v prvem polčasu ob bolj zadržani Interblockovi različici ni prišla do izraza. Sicer je že v šesti minuti Šaranović dobro meril z glavo, a je Salkić žogo odbil z golove črte. Gostitelji, ki so bili nevarni v protinapadih predvsem prek prodornega Gerića, so enega izmed teh skoraj kronali z zadetkom, ko je v 14. minuti Jolić z glavo z devetih metrov le za las zgrešil cilj. Obe ekipi sta si v enakovrednem boju priigrali še nekaj sicer redkih polpriložnosti, med drugim je Zeljković s prostega strela meril previsoko, Škerjanc pa na drugi strani mimo gola.

Toda ekipi, Primorje je sicer v drugi polovici polčasa imelo rahlo pobudo, gledalcem nista ponudili prav veliko užitkov. Šele v 44. minuti je domačim najlepšo priložnost priigral Matič, ki se je znašel sam pred Balohom, a je žogo poslal mimo gola. Sicer pa velja omeniti še hitro menjavo v ajdovskih vrstah, v 21. minuti je poškodovanega vratarja Neneziča zamenjal Baloh, pet minut pred koncem polčasa pa se je poškodoval še Panivkar, ki ga je zamenjal Kalin.

Preobrat Ajdovcev

V drugem polčasu je najprej zapretil Teinović s prostega strela, v 57. minuti pa je bil zelo blizu zadetka Kalin, ki je prav tako s prostega strela z 19 metrov zadel stičišče prečke in vratnice. Le tri minute pozneje je bilo vroče tudi pred ajdovskimi vrati, ko se je po lepi akciji sam pred Balohom znašel Gerić, toda njegov strel je ajdovski vratar odbil. A v 64. minuti je bil Gerić ob medli ajdovski obrambi bolj uspešen, saj je nekoliko z desne strani zadel bližnji kot in povedel svojo ekipo v vodstvo.

Toda Ajdovci so se hitro vrnili v igro, saj je že v 69. minuti Serdarević z leve strani kazenskega prostora žogo poslal čez Rozmana v Interblockovo mrežo. Le nekaj trenutkov zatem je od daleč poskusil Teinović, a je meril malce previsoko. Ajdovci, ki so v 87. minuti ostali brez izključenega Teinovića (drugi rumen karton), so v teh trenutkih prevladovali in svojo premoč kronali v 82. minuti. Lepo akcijo je s strelom z roba kazenskega prostora v desni spodnji kot učinkovito končal Džuzdanović. Šaranović je imel v sodnikovem podaljšku še priložnost za piko na i, toda ostalo je pri 2:1.

Ne spreglejte