Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2019,
23.55

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

2

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Luka Elsner Josip Iličić Jaka Bijol Andraž Šporar Tim Matavž Samir Handanović Kevin Kampl Bojan Jokić Miha Mevlja Petar Stojanović Jasmin Kurtić Robert Berić Rene Krhin Vid Belec Matic Kotnik Miha Zajc Jon Gorenc Stanković Benjamin Verbič Domen Črnigoj

Ponedeljek, 22. 4. 2019, 23.55

4 leta, 11 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Iličić v življenski formi: Italija se mu po čudežu v Neaplju klanja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

2

Slovenski nogometaši na delu v tujini so dejavni tudi na praznični ponedeljek. Josip Iličić je z Atalanto v zelo pomembnem obračunu za Evropo v Neaplju premagal Napoli (2:1), pomembne prste vmes pri velikem preobratu gostov pa je imel prav Kranjčan, ki je vstopil v igro v 54. minuti pri zaostanku z 0:1, nato pa navdušil s predstavo. Andraž Šporar je izjemno sezono na Slovaškem dopolnil z novima zadetkoma za prvaka iz Bratislave. 

Slovenski trener na delu v tujini:

Luka Elsner prekinil čudežni zmagoviti niz

Luka Elsner z Union Saint-Gilloisejem še vedno vodi v skupini za nastop v Evropi. | Foto: Sportida Luka Elsner z Union Saint-Gilloisejem še vedno vodi v skupini za nastop v Evropi. Foto: Sportida

Mladi slovenski trener Luka Elsner je v tej sezoni z belgijskim drugoligašem Unionom Saint-Gilloisejem opozoril nase v pokalu, kjer je izpadel šele v polfinalu, v skupinskem delu druge lige pa je osvojil tretje mesto. Zdaj bi lahko presenetil še v kvalifikacijah za nastop v ligi Europa, kjer mu gre odlično, saj je v uvodnih petih tekmah osvojil kar 13 točk in vodi na lestvici! Prvo mesto skupine B prinaša nadaljevanje boja za Evropo, vstop v polfinale play-offa, zato je podvig drugoligaša deležen še toliko večje pozornosti in veljave.

V soboto je na svojem štadionu gostil trenutno četrtouvrščeni Zulte-Waregem in se spogledoval z novo zmago. Povedel je z 2:0, nato pa so gostje, nekdanji evropski znanci NK Maribor, v zadnjih 10 minutah dosegli dva zadetka in izenačili na 2:2. Elsnerjeva četa je doživela šok, saj so gostje, ki jih vodi Franck Dury, zadeli drugič v polno v četrti minuti sodnikovega podaljška. Tako so prekrižali načrte Unionu praktično v zadnjih sekundah dvoboja. Klub iz Bruslja je ostal brez pete zaporedne zmage v tej skupini, skupno pa že sedme zaporedne v Belgiji, a še vedno vodi.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v prvi italijanski ligi v soboto z 0:3 izgubila v gosteh pri Bologni. Slovenski vratar tudi tokrat ni branil in je sedel na klopi gostov. Med vratnicama moštva iz Genove je ponovno stal Emil Audero.

Matic Kotnik: Panionios je v prvi grški ligi v nedeljo doma z 2:1 premagal PAS Giannino Nekdanji vratar Celja ima težave s poškodbo, zato ga ni bilo niti na klopi domačih.

Jan Oblak, ki je po novem najbolje plačani nogometni vratar na svetu, spet ni prejel zadetka med vratnicama Atletica. | Foto: Getty Images Jan Oblak, ki je po novem najbolje plačani nogometni vratar na svetu, spet ni prejel zadetka med vratnicama Atletica. Foto: Getty Images

Jan Oblak: ta teden je njemu in njegovim zastopnikom uspel veliki met. Podaljšal je sodelovanje z Atleticom do leta 2023 pod izvrstnimi pogoji. Ob tem je odkupno klavzulo, ob kateri lahko odide v drug klub, povišal za 20 odstotkov (s 100 na 120 milijonov), plačo pa za kar 150 odstotkov (prej je na leto služil štiri, zdaj bo kar deset milijonov evrov neto). Pri Atleticu so se podaljšanja pogodbe z njim zelo razveselili, ob pogledu na statistiko, ki jo ima v Madridu, pa je jasno, zakaj je tako.

Odkar je marca 2015 debitiral za Atletico v španskem prvenstvu, je nedotaknjeno mrežo ohranil na kar 87 tekmah od 148, ki jih je odigral. Ob tem je zbral kar 367 obramb. Več kot katerikoli drug vratar v najboljši španski nogometni ligi, v kateri je tokrat v soboto Atleticu pomagal do zmage z 1:0 v gosteh pri Eibarju. Na tej tekmi je zbral dve obrambi in bil med bolje ocenjenimi nogometaši na igrišču po koncu tekme.

Škofjeločan je še 116. v 203. nastopu v majici Atletica ohranil nedotaknjeno mrežo. Do zdaj je prejel vsega 132 golov. V tej sezoni je v španskem prvenstvu v 32 nastopih prejel vsega 21 golov in na kar 19 tekmah zaklenil svoja vrata, kot tak pa je seveda glavni favorit, da spet prejme nagrado zamora. Ta gre ob koncu sezone v roke vratarja z najmanj prejetimi zadetki v ligi.

Branilci:

Jure Balkovec: Hellas Verona je v ponedeljek na domačem igrišču ostala praznih rok proti Beneventu (0:3), za katerega je vse tri zadetke dosegel nekdanji napadalec Gorice Massimo Coda. Slovenski levi bočni branilec je obsedel na klopi in ni vstopil v igro.

Miha Blažič: Ferencvaroš je v velikem derbiju madžarskega prvenstva v soboto pred domačim občinstvom s 4:1 premagal največjega tekmeca. Drugouvrščeni Vidi, ki ga vodi nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić, in brani naslov madžarskega prvaka, je pri rezultatu 1:1 ostal brez izključenega igralca. Ferenvcaroš, za katerega je obrambni steber iz Primorske znova odigral vso tekmo, je to smelo izkoristil in napolnil njegovo mrežo. Štiri kroge pred koncem ima kar 11 prednosti pred njim, tako da je povsem blizu jubilejnega 30. naslova državnega prvaka, prvega po letu 2016.

Bojana Jokića do konca sezone z Ufo čaka krčevit boj za obstanek v najboljši ruski ligi. | Foto: Getty Images Bojana Jokića do konca sezone z Ufo čaka krčevit boj za obstanek v najboljši ruski ligi. Foto: Getty Images

Bojan Jokić: Ufa je po petih točkah, ki jih je osvojila v zadnjih treh tekmah, v ruski premier ligi tokrat doživela boleč poraz proti Arsenalu iz Tule z 1:2 pred domačimi navijači in ostaja na 14. mestu prvenstvene lestvice, ki ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek. Kapetan Slovenije je za Ufo tudi tokrat odigral vseh 90 minut in prejel rumen karton.

Miha Mevlja: Rostov, ki se poteguje za Evropo, je v soboto doživel boleč poraz in v gosteh pri Orenburgu, za katerega je vseh 90 minut odigral Denis Popović, izgubil z 0:3, ob tem pa dopustil, da ga je tokratni nasprotnik prehitel na lestvici. Slovenski branilec je bil na igrišču pri gostih od prve do zadnje minute.

Nemanja Mitrović: na Poljskem se je začel drugi del sezone. Jagiellonia Bialystok, ki si je priborila nastope v ligi za prvaka, je v uvodnem krogu v soboto gostila Lech Poznan in v razburljivem srečanju osvojila točko (3:3). Ljubljančan je spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce.

Nejc Skubic: bočni branilec, ki je prejšnji mesec zaradi osebnih razlogov odpovedal sodelovanje v reprezentanci na začetku kvalifikacijskega ciklusa za EP 2020, je v prvi turški ligi s Konyasporom v nedeljo remiziral pri Ankaragücüju (0:0). odigral je vso tekmo.

Petar Stojanović je z Dinamom osvojil že svoj tretji naslov hrvaškega prvaka. | Foto: Reuters Petar Stojanović je z Dinamom osvojil že svoj tretji naslov hrvaškega prvaka. Foto: Reuters

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb je novi (stari) hrvaški prvak. Modri iz hrvaške prestolnice so v petek v Koprivnici premagali Slaven Belupo z 1:0, s tem pa prednost pred drugouvrščeno Rijeko, ki je v soboto v jadranskem derbiju pri splitskem Hajduku doživela ponižanje (0:4), povišal na neulovljivih 23 točk. Slovenski reprezentant ni kandidiral za srečanje, Dinamo pa se je veselil že jubilejnega 20. naslova v zgodovini samostojne Hrvaške (12. od zadnjih 13), skupno pa že 30. državnega naslova. Naslednji veliki cilj zagrebškega velikana bo osvojitev pokalnega naslova.

Slavje nogometašev Dinama po 20. naslovu hrvaškega prvaka:

Aljaž Struna se je v soboto prvič pomeril z Zlatanom Ibrahimovićem v ligi MLS. | Foto: Reuters Aljaž Struna se je v soboto prvič pomeril z Zlatanom Ibrahimovićem v ligi MLS. Foto: Reuters

Aljaž Struna: Houston Dynamo je v soboto v šestem nastopu izkusil prvi poraz v severnoameriški profesionalni ligi MLS v tej sezoni. Na gostovanju pri Los Angeles Galaxyju Zlatana Ibrahimovića je nesrečno izgubil z 1:2, gostitelji pa so zmagoviti zadetek dosegli v 88. minuti.  Pirančan je odigral vso tekmo in večji dela srečanja pokrival superzvezdniškega švedskega napadalca, ki se je tokrat vpisal med strelce z bele točke. V tej sezoni je dosegel že šest zadetkov in je drugi strelec tekmovanja. Več zadetkov je dal le Mehičan Carlos Vela (8).

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta je v ciprskem prvenstvu v skupini za obstanek, v kateri trenutno vodi, v nedeljo z 2:2 remiziral v gosteh pri Enosisu. Pirančan je odigral vso tekmo.

Vezisti:

Jaka Bijol: CSKA Moskva je v soboto v moskovskem derbiju gostovala pri Lokomotivu in osvojila točko (1:1). Mladi Slovenec je vstopil v igro v 83. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat. CSKA ostaja na četrtem mestu, za tretjim mestom, ki prinaša kvalifikacije za ligo prvakov, zaostaja eno točko.

Damjan Bohar: Zaglebie Lubin je v prvi tekmi drugega dela poljskega prvenstva, v ligi za prvaka, v soboto doma izgubil s Pogonom Szczecinom (2:3). Prekmurec je odigral 73 minut in se izkazal z novim zadetkom. V 7. minuti je popeljal gostitelje v vodstvo. To je bil že njegov osmi zadetek v tej sezoni, Zaglebie pa je po porazu na lestvici padel na šesto mesto.

Zadetek Damjana Boharja pri 0:18:

Domen Črnigoj: z Luganom je v prvi švicarski ligi že v petek doma s 3:0 nadigral Zürich ter na lestvici poskočil na četrto mesto. Tako visoko ni bil že dolgo časa. Primorec je odigral 69 minut, v 58. minuti pa mu je sodnik pokazal rumeni karton.

Jon Gorenc Stanković: Huddersfield Town je že pred časom ostal brez vseh možnosti za obstanek v elitni angleški premier ligi, v soboto pa doma proti Watfordu izgubil z 1:2 in doživel nov poraz. Slovenski vezist si ga je ogledal s klopi za rezerve.

Josip Iličić je z vstopom v igro prispeval velik delež k preobratu Atalante na gostovanju v Neaplju. | Foto: Guliverimage/Getty Images Josip Iličić je z vstopom v igro prispeval velik delež k preobratu Atalante na gostovanju v Neaplju. Foto: Guliverimage/Getty Images

Josip Iličić: nogometaši Atalante so poskrbeli za ogromen podvig, s katerim so si močno izboljšali možnosti za enega največjih uspehov v klubski karieri, nastopu v veličastni ligi prvakov. Z zmago na gostovanju v Neaplju (2:1) so se na lestvici povzpeli na peto mesto in se točkovno izenačili s četrtouvrščenim AC Milanom, od katerega imajo resda boljšo razliko v zadetkih, a so slabši v razmerju medsebojnih tekem v tej sezoni (2:2 in 1:3). Zato je Atalanta na petem mestu, le streljaj od položaja, ki po koncu sezone zagotavlja nastop v najbolj prestižnem evropskem tekmovanju.

Sprva ekipi iz Bergama ni kazalo tako dobro. Po prvem polčasu so zaostajali z 0:1, Kranjčan pa je prvi del srečanja, v katerem je Napoli povsem nadigral tekmeca in bi lahko odšel na odmor tudi z občutno višjo prednostjo, spremljal s klopi za rezervne igralce. Njegov trener Gian Piero Gasperini je ocenil, da zaradi zdravstvenih težav, v zadnjih tednih mu nagaja koleno, ni sposoben odigrati vse tekme.

Kako je Josip Iličić sodeloval v akciji za zmagoviti gol Atalante v Neaplju:

Ko se je Atalanta znašla v zaostanku, je njen strateg tvegal z vstopom izkušenega Slovenca, ki se je na vročem gostovanju v deževnem Neaplju izkazal in odločilno pomagal svojemu klubu do mogočnega preobrata. Iličić je vstopil v igro v 54. minuti, Atalanta pa premagala drugouvrščeni Napoli z 2:1. Kranjčan je v 36 minutah navdušil nogometno javnost, tako da so po tekmi deževale čestitke na njegovo predstavo. Sodeloval je tudi v prekrasni akciji za drugi zadetek gostov, ki ga je v 80. minuti dosegel Hrvat Mario Pašalić in utišal navijače na San Paolu. 

Atalanta je z uspehom v Neaplju nadoknadila zamujeno v prejšnjem krogu italijanskega prvenstva, ko je kljub rekordnemu strelu sezone proti nasprotnikovim vratom – sprožili so jih kar 47 – ostala brez zmage proti Empoliju (0:0). V četrtek čaka klub iz Bergama nov izziv, saj bo na povratni polfinalni pokalni tekmi gostila Fiorentina. Na prvi tekmi je v Firencah iztržila remi s 3:3, navijači Atalante pa upajo, da bo koleno Iličića do četrtka že nared.

Ena izmed številnih pohval, ki jih je bil po ponedeljkovem nastopu deležen Iličić. V njem je navijač Atalante zapisal, da Iličić ne bo nikoli Lionel Messi ali pa Cristiano Ronaldo, a bo za Atalanto tako dragocen, kot sta Argentinec za Barcelono ali Portugalec za Juventus. ''Z Iličićem, s takšnim Iličićem, Atalanta ne pozna besede nemogoče.''

"Zaradi bolečin v kolenu še vedno ne morem udariti žoge tako, kot bi jo hotel. Sem se pa trudil, da na igrišču opravim vse druge naloge, ki sem jih lahko," je po zmagi v Neaplju zaupal Slovenec v pogovoru za Sky Sport Italia in dodal, da želi z Atalanto osvojiti vse, kar lahko. "Radi bi osvojili pokal. Ne bomo se predali. Vemo, da so ekipe, ki se poteguje za ligo prvakov, zelo močne, a želimo zaigrati v ligi prvakov," je spregovoril o ciljih.

Rene Krhin: Nantes, ki je v zaostali tekmi francoskega prvenstva sredi tedna šokiral PSG, ga premagal in prestavil njegovo proslavo novega naslova državnega prvaka, je v nedeljo doma s 3:1 premagal Amiens. Slovenskega vezista ni bilo niti na klopi domačih.

Jasmin Kurtić: SPAL je v italijanskem prvenstvu v soboto gostoval pri Empoliju in zmagal s 4:2. Slovenski vezist je bil na igrišču pri gostih od prve do zadnje minute.

Benjamin Verbič: Dinamo Kijev bo v ukrajinski premier ligi na delu šele v sredo, ko bo na svojem štadionu ob 17.30 v največjem derbiju tamkajšnjega nogometa gostil Šahtar Doneck, ki je na prvem mestu. To je priložnost za Dinamo, da se vrne v igro za naslov, na katerega čaka od leta 2016. Če bi zmagal, bi se Šahtarju približal na štiri točke zaostanka.

Miha Zajc: Fenerbahče je še naprej v hudi krizi in je na zadnjih petih prvenstvenih tekmah zmagal samo enkrat. V nedeljo je v gosteh pri Alanyasporu izgubil z 0:1 in je trenutno šele na 14. mestu prvenstvene lestvice, le pet točk nad mesti, ki ob koncu sezone vodijo v drugo ligo. Slovenski vezist je igral od 69. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Napadalca:

Robert Berić: Saint Etienne nadaljuje s sijajnimi rezultati v prvi francoski ligi. V nedeljo je z 2:0 zmagal v gosteh pri Reimsu in v zadnjih petih prvenstvenih tekmah osvojil kar 13 točk. Zmagal je tudi Lyon, tako da desetkratni francoski prvaki za tretjim mestom, ki prinaša ligo prvakov, še naprej zaostajajo za tri točke. Krčan, ki je bil na zadnjih petih prvenstvenih tekmah vselej v začetni postavi Saint Etienna, tokrat ni igral. Sedel je na klopi gostov.

Andraž Šporar je že pri 28 golih v tej sezoni oziroma 29, če upoštevamo še tistega, ki ga je zabil v majici Slovenije. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andraž Šporar je že pri 28 golih v tej sezoni oziroma 29, če upoštevamo še tistega, ki ga je zabil v majici Slovenije. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave si je že v prejšnjem krogu šest tekem pred koncem najboljše slovaške nogometne lige zagotovil deveti naslov prvaka v zgodovini kluba in prvega po letu 2014, zmagal pa tudi v nedeljo, ko je bil doma s 3:2 boljši od Ružomberoka. Tudi po zaslugi Ljubljančana, ki je prispeval dva gola in je zdaj že pri 23 prvenstvenih golih v 25 prvenstvenih nastopih v tej sezoni. Nekdanji kapetan Olimpije, ki je zdaj že pri 28 golih v vseh tekmovanjih v tej sezoni, je tako še povišal prednost na vrhu lestvice strelcev. Njegov najbližji zasledovalec na lestvici najbolj učinkovitih nogometašev prve slovaške lige ima več kot enkrat manj golov (11). Slovenski napadalec, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute, je v 20. minuti zadel za 1:0, v 61. minuti, ko je uspešno realiziral enajstmetrovko, pa za 2:1.

Zadetka Andraža Šporarja pri 0:28 in 1:33:

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na prvem seznamu novega selektorja slovenske reprezentance v letu 2019 Matjaža Keka za prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Izraelu (1:1) in Severni Makedoniji (1:1).

Zadetek Filipa Valenčiča (pri 1:14):

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Northampton Town : Macclesfield Town 3:1

V igro je vstopil v 80. minuti.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Mattersburg : Wacker Innsbruck 3:1

Odigral je vso tekmo in v 70. minuti z bele točke izenačil na 1:1. To je njegov šesti zadetek v tej sezoni.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Admira : Hartberg 2:1

Odigral je vso tekmo.
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Austria Dunaj II : Ried 3:3 Odigral je 72 minut in v 42. minuti prejel rumeni karton.
Alem Pašić (Vorwärts Steyr) Avstrija, 2. liga Wattens : Vorwärts Steyr 2:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Wiener Neustadt : Austria Celovec 1:3

Ni igral, sedel je na klopi.
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, skupina za ligo Europa AS Eupen : St. Truiden 1:1 Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga, skupina za obstanek

Lommel : Roeselare 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Slobota Tuzla : Sarajevo 2:1

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Mladost Doboj Kakanj : GOŠK Gabela 3:1 Branil je vso tekmo.
Dino Martinović (Etar) Bolgarija, 1. liga, skupina za obstanek Vereya : Etar 0:3 Igral je od 62. minute.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga, skupina za obstanek Dunav 2010 : Lokomotiv Plovdiv 2:0 Odigral je 82 minut.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga, skupina za prvaka AEK Larnaka : APOEL 1:0 Ni igral, sedel je na klopi.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga, skupina za prvaka

Nea Salamis : Omonia Nikozija 5:2

V igro je vstopil v 71. minuti.
Jan Koprivec (Pafos) Ciper, 1. liga, skupina za obstanek Pafos : Doxa 3:2 Ni kandidiral za dvoboj. Vrača se po poškodbi stopala.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Pafos : Doxa 3:2

Odigral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Slovacko 3:2

Ni igral. Sedel je na klopi.
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga, skupina za obstanek Vejle : AGF 2:4 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Filip Valenčič (Inter Turku) Finska, 1. liga Lahti : Inter Turku 1:1

Odigral je vso tekmo in se v 17. minuti vpisal med strelce. To je že njegov četrti zadetek v tej sezoni, v kateri je trenutno najboljši strelec finskega prvenstva. Na seznam strelcev se je uvrstil že na tretji tekmi zapored. 

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Marseille 1:3

Ni kandidiral za dvoboj.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Nice : Caen 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Panionios : PAS Giannina 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

AEK Atene : Larissa 0:1

Odigral je vso tekmo.
Erik Janža (Osijek) Hrvaška, 1. liga Istra 1961 : Osijek 1:0 Ni kandidiral za tekmo.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Konec sezone.  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Konec sezone.

 
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Cagliairi : Frosinone 1:0 Igral je 73 minut.
Žan Celar (Roma) Italija, 1. liga

Inter : Roma 1:1

Ni kandidiral za dvoboj.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Lazio : Chievo 1:2

Odigral je 90 minut.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Inter : Roma 1:1 Branil je vso tekmo.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 1. liga Cagliairi : Frosinone 1:0 Ni igral, sedel je na klopi.
Leo Štulac (Parma) Italija, 1. liga Parma : Milan 1:1 Igral je od 91. minute.
Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Torino 0:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Palermo : Padova 1:1

Ni kandidiral za tekmo.

Maks Barišič (Padova) Italija, 2. liga Palermo : Padova 1:1 Ni kandidiral za tekmo.
Matija Boben (Livorno) Italija, 2. liga Foggia : Livorno 2:2 Odigral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Pescara 0:0

Ni kandidiral za tekmo. Pred kratkim je opravil operacijo kolena, tako da v tej sezoni ne bo več igral.

Žan Majer (Lecce) Italija, 2. liga Perugia : Lecce 1:2 Odigral je vso tekmo.
Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Hellas Verona : Benevento 0:3 Ni igral, ostal je na klopi.
Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga

Atyrau : Okzhetpes Kokshetau 1:2

Odigral je vso tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Puškaš : Mezokoveds-Zsory 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga Borussia Mönchengladbach : RB Leipzig 1:2 Odigral je vso tekmo.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Union Berlin 1:1

Igral je od 92. minute.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Uerdingen : Eintracht Braunschweig 0:3

Ni igral, ostal je na klopi.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Karlsruher : Meppen 3:1

Odigral je vso tekmo.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Fortuna Sittard : NAC Breda 2:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga Vitesse : PEC Zwolle 4:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Ajax II - Twente, tekma je prestavljena

Twente bi lahko v petek v Amsterdamu že proslavljal naslov v drugi nizozemski ligi in povratek med elito, a je bil dvoboj prestavljen. Prireditelji niso dovolili tekme, na katero bi prišlo vsaj 1.500 navijačev Twenteja, saj jim niso mogli zagotoviti varnosti med proslavljanjem lovorike v tem mestu.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Gornik Zabrze : Arka Gydnia 1:0

V igro je vstopil v 84. minuti.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Lechia Gdansk : Piast Gliwice 0:2 Ni igral, ostal je na klopi.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Wisla Krakov : Wisla Plock 2:3

Odigral je vso tekmo.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Slask Wroclaw 2:0

V igro je vstopil v 58. minuti.
David Zec (Benfica B) Portugalska, 2. liga Benfica II : Famalicao 1:3 Ni igral, ostal je na klopi.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Ural : Rubin Kazan 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Ufa : Arsenal Tula 1:2

Ni igral, sedel je na klopi.
Andres Vombergar (Ufa) Rusija, 1. liga Ufa : Arsenal Tula 1:2 Igral je od 75. minute.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Orenburg : Rostov 3:0

Igral je vso tekmo.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Dinamo Moskva : Krila Sovjetov 1:0

Igral je vso tekmo.
Kenan Bajrić (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, skupina za prvaka Slovan Bratislava : Ružomberok 3:2 Igral je vso tekmo.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Grasshopper : Thun 1:1

Odigral je 79 minut.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Kriens : Schaffhausen 1:2 Odigral je vso tekmo.
Aris Zarifović (Samut Prakan City) Tajska, 1. liga Chiangrai United : Samut Prakan City 1:1 Odigral je vso tekmo in v 87. minuti prejel rumeni karton.
Rajko Rotman (Akhisarspor) Turčija, 1. liga Akhisarspor : Antalyaspor 1:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Boluspor : Gazisehir Gaziantep 1:0 Odigral je vso tekmo.
Aljaž Ivačič (Portland Timbers) Liga MLS Columbus Crew : Portland Timbers 1:3

Ni kandidiral za dvoboj.

Antonio Mlinar Delamea (New England Revolution) Liga MLS New England Revolution : New York RB 1:0 Ni igral, ostal je na klopi.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte