Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 8. 2018,
8.19

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,34

Natisni članek

Slovenska planinska pot rekord

Ponedeljek, 27. 8. 2018, 8.19

5 let, 7 mesecev

Rekordno in čustveno: Katja Kegl Vencelj za več kot tri dni popravila rekord Slovenske planinske poti!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,34
Katja Kegl Vencelj | Slovenska ultratekačica Katja Kegl Vencelj je nova rekorderka Slovenske planinske poti.  | Foto STA

Slovenska ultratekačica Katja Kegl Vencelj je nova rekorderka Slovenske planinske poti.

Foto: STA

Slovenska ultratekačica Katja Kegl Vencelj je danes ob 5.31 pritekla na Debeli rtič in tako končala 600 kilometrov dolgo in s 45 tisoč višinskimi metri dodobra razgibano Slovensko planinsko pot. Manj kot dva tedna star rekord Anje Klančnik, ki je svojo tekaško kolegico pozdravila ob trasi, je popravila za več kot tri dni. Novi rekord znaša osem dni, 23 ur in 26 minut. 

Nova rekorderka v družbi moža, prav tako ultramaratonskega tekača Tonija Venclja, na začetni točki Slovenske planinske poti | Foto: Facebook Nova rekorderka v družbi moža, prav tako ultramaratonskega tekača Tonija Venclja, na začetni točki Slovenske planinske poti Foto: Facebook

Slovenska ultramaratonka Katja Kegl Vencelj se je na tek po Slovenski planinski poti temeljito pripravila. Projekt je skušala izpeljati že pred štirimi leti, a so ji jo zagodle mišice, zdaj, okrepljeni s številnimi izkušnjami in kilometri, ji je šlo bolj ali manj vse kot po maslu.

Anja Klančnik
Sportal Žulji, jota, višinci: mama štirih otrok za kar 30 ur izboljšala rekord na Slovenski planinski poti

Iz Maribora, kjer je prva Knafeljčeva markacija na Slovenski planinski poti, je štartala prejšnjo soboto, 18. avgusta, nekaj čez 6. uro. Najtežje je bilo zadnje dni, ko ji je slabo vreme nekoliko zamajalo motivacijo, svoje so opravili še nadležni žulji, a je v družbi tekaških prijateljev premagala tudi to blokado.

Zadnji metri na Debelem rtiču in čustveno srečanje s hčerko:

Kegl Vencljeva je tako nova ženska rekorderka na SPP, medtem ko ima absolutni rekord v žepu Marjan Zupančič, ki je leta 2015 celotno pot pretekel v sedmih dneh, osmih urah in desetih minutah.

Slovenska planinska pot se začne v Mariboru, poteka čez Pohorje in se prek Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank, Julijskih Alp ter predalpskih hribovij spusti na Kras ter konča na Debelem rtiču ob Jadranskem morju. Tekač oz. pohodnik mora na njej zbrati 80 žigov z vrhov in planinskih koč. Večina planincev dnevnik z žigi dopolnjuje več let, pohodnik pa naj bi jo v enem zamahu zmogel v slabem mesecu dni.

 

Ne spreglejte