Izbrali in določili ste: to je naj planinska koča 2015

Zmagovalka izbora Naj planinska koča 2015 je - in to z velikim naskokom pred drugouvrščeno kočo - Planinski dom na Kumu. To je zanje prva tovrstna lovorika.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Glasovanje za naj planinsko kočo 2015, ki smo ga na Planet Siol.net izvedli v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, je aktiviralo precejšen del slovenskih ljubiteljev gora, posledično pa tudi obiskovalcev planinskih koč, kjer se oskrbniki trudijo zadovoljiti želje in potrebe obiskovalcev.

V prvem krogu glasovanja smo vam ponudili 59 planinskih koč (od skupno 178 planinskih koč, zavetišč in bivakov), ki imajo certifikat do okolja in/ali družin prijazne koče ali vgrajeno čistilno napravo, sicer pa so znane po gostoljubnih oskrbnikih, okusni hrani in razgledni okolici. S kar 11 tisoč glasovi ste 12 od njih poslali v finale.

Tam ste z bogato zalogo glasov na vrhu ustoličili Planinski dom na Kumu (1211 m), ki sta mu tako pripadla lovorika in naziv naj planinska koča 2015. Kum je zmagal s precejšnjim naskokom pred drugouvrščenim Valvasorjevim domom pod Stolom in Kočo pri Triglavskih jezerih, ki je osvojila tretje mesto.

Vsega skupaj ste poslali kar 45 tisoč glasov.

Podelitev plakete bo v nedeljo, 13. septembra 2015

Sklepno praznovanje izbora za naj planinsko kočo bo to nedeljo, 13. septembra 2015, ko bodo na Kumu gostili tudi kolesarje – ta dan bo namreč na sporedu 25. kolesarski vzpon na Kum, ki velja za enega najtežjih v Sloveniji, tako da oskrbnik pričakuje pravo planinsko-kolesarsko mravljišče.

Kolesarji bodo pedala začeli vrteti ob 10. uri, kar pomeni, da bodo na Kum prisopihali nekaj čez 12. uro.

Ob 13. uri bosta tam odgovorni urednik Planet Siol.net Uroš Urbas in generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Matej Planko oskrbniku Planinskega doma na Kumu podelila plaketo za naj planinsko kočo 2015.

Glede na to, da oskrbnik Ledinek obljublja "funšterc" (carski praženec po trboveljsko) in pivo za vse svoje glasovalce in druge obiskovalce, toplo vabljeni v čim večjem številu.

Se vidimo?

Kakšen je bil odziv oskrbnika Planinskega doma na Kumu?

"O joj, ne morem govoriti … Kaj naj rečem? Vesel, ganjen sem," je ob novici o zmagi brez besed ostal oskrbnik planinskega doma PD Kum Trbovlje Roman Ledinek, ko je prvo presenečenje minilo, pa je dodal: "Nadvse vesel sem, naziv naj planinske koče mi pomeni res veliko. Z njim je poplačan tako moj trud kot trud mojih domačih in planinskega društva. A po mojem mnenju bomo morali biti v prihodnje še boljši." Trboveljčan, ki že drugo leto privablja na Kum obiskovalce iz vse Slovenije, ve in verjame, da so zanj glasovali od blizu in daleč. In s čim jih je prepričal? "Verjetno so glasovali zato, ker so se tu dobro počutili in mi obljubili, da še pridejo." "Izjemno smo presenečeni, počaščeni, veseli, saj se tako oskrbnik kot planinci trudimo, da bi bila koča, ki je stara 60 let, v dobri planinski formi in prijazna do planincev. Tega naziva nismo pričakovali v izboru koč na tako uglednih lokacijah v naših Alpah, zato sem presenečena, da je Kum pobral lovoriko. Se bomo pa potrudili, da bomo dobro ime ohranili tudi v prihodnje," je prve vtise strnila Marjeta Bricl, predsednica PD Kum Trbovlje.

Rezultati finalnega kroga glasovanja za naj planinsko kočo:

1. Planinski dom na Kumu 2. Valvasorjev dom pod Stolom 3. Koča pri Triglavskih jezerih 4. Češka koča na Spodnjih Ravneh 5. Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih 6. Koča na planini Razor 7. Krekova koča na Ratitovcu 8. Poštarski dom na Vršiču 9. Pogačnikov dom na Kriških podih 10. Planinski dom na Zelenici 11. Tončkov dom na Lisci 12. Roblekov dom na Begunjščici Vsem kočam in njihovim oskrbnikom iskreno čestitamo!

Nagrajenci glasovanja za naj planinsko kočo so:

Ves čas glasovanja je potekalo tudi tedensko žrebanje. Nagrajenci finalnega kroga glasovanja so: Glavna nagrada: INTERSPORTOV POHODNIŠKI PAKET: pohodniški nahrbtnik, pohodniške palice in spalna vreča – Dada Eržen 18. 8. 2015 – 1-krat odeja za kampiranje, ki jo podarja Intersport – Sara Krašovec – 1-krat naglavna svetilka, ki jo podarja Intersport – Klemen Pavlič – 1-krat zemljevid Julijskih Alp – vzhodni del, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Miran Krajnc – 1-krat planinski vodnik Dolenjska, Bela krajina, Notranjska, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Nata Kavčič – 1-krat planinski vodnik Slovenska planinska pot, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Luka Andrej – 1-krat promocijski paket Planet Siol.net – Matjaž Šmauc 25. 8. 2015 – 1-krat odeja za kampiranje, ki jo podarja Intersport – Luka Podgorelec – 1-krat naglavna svetilka, ki jo podarja Intersport – Jože Jarc – 1-krat zemljevid Julijske Alpe – vzhodni del, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Vida Durn - 1-krat planinski vodnik Dolenjska, Bela krajina, Notranjska, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Marjeta Bricl – 1-krat planinski vodnik Slovenska planinska pot, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Dragica Čižmek – 1-krat promocijski paket Planet Siol.net – Branka Mecinger 1. 9. 2015 – 1-krat odeja za kampiranje, ki jo podarja Intersport – Petra Štirn – 1-krat naglavna svetilka, ki jo podarja Intersport – Bruno Zapušek – 1-krat zemljevid Julijske Alpe – vzhodni del, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Mirjam Hvala – 1-krat planinski vodnik Dolenjska, Bela krajina, Notranjska, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Rok Damjanič – 1-krat planinski vodnik Slovenska planinska pot, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Janez Žemlja – 1-krat promocijski paket Planet Siol.net – Branko Kunšek 9. 9. 2015 – 1-krat odeja za kampiranje, ki jo podarja Intersport – Matic Horvat – 1-krat naglavna svetilka, ki jo podarja Intersport – Jožica Ferenc – 1-krat zemljevid Julijske Alpe – vzhodni del, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Štefan Pikovnik – 1-krat planinski vodnik Dolenjska, Bela krajina, Notranjska, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Justina Milar – 1-krat planinski vodnik Slovenska planinska pot, ki ga podarja Planinska zveza Slovenije – Boris Kodras – 1-krat promocijski paket Planet Siol.net – Samo Gašper

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano