Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2022,
20.27

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

Natisni članek

zvezdniki Dallas Mavericks Kevin Durant Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 17. 3. 2022, 20.27

2 leti, 1 mesec

Zvezdnik lige NBA in Dragić hvalila Dončića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90
Goran Dragić | Kevin Durant je prvi zvezdnik Brooklyn Nets, Goran Dragić pa upa, da bo lahko z Brooklyn Nets prišel do tako želenega naslova prvaka lige NBA. | Foto Guliverimage

Kevin Durant je prvi zvezdnik Brooklyn Nets, Goran Dragić pa upa, da bo lahko z Brooklyn Nets prišel do tako želenega naslova prvaka lige NBA.

Foto: Guliverimage

Slovenski košarkar Luka Dončić je bil eden od dveh osrednjih junakov Dallas Mavericks ob zmagi v izjemno izenačenem obračunu proti Brooklyn Nets. Na strani poražencev sta se znašla še en slovenski košarkar Goran Dragić in zvezdnik lige NBA Kevin Durant, ki sta namenila lepe besede prvemu možu Dallasa.

Spencer Dinwiddie Luka Dončić
Sportal Infarktna končnica med Dragićem in Dončićem se je končala z norim metom za zmago

Za zmago Dallas Mavericks na gostovanju pri Brooklyn Nets s 113:111 sta bila najbolj zaslužna Luka Dončić s 37 točkami, devetimi asistencami in devetimi skoki ter Spencer Dinwiddie, ki je 15 od 22 točk dosegel v zadnji četrtini, po Dončićevi asistenci pa dosegel še zmagoviti met z zvokom sirene.

Dallas igra v zadnjem obdobju eno od najboljših iger v ligi NBA. Dončić je po koncu tedna All-Star prerojen, Dinwiddie pa se je izkazal za odličen "nakup", potem ko je bil udeležen v menjavi Kristaps Porzingis-Dinwiddie in Davis Bertans.

"Skoraj vso tekmo igrajo 'pick'n'roll' za Luko in nato on ustvarja akcije za druge. Včasih je nepredvidljivo. Tako izvrsten podajalec je. Edinstven je v tem, kako dobro ga uporabljajo," ga je pohvalil Kevin Durant, ki je zadel trojko za vodstvo s 111:108, a je Dinwiddie nato na drugi strani vrnil udarec in prinesel Dallasu zmago.

Goran Dragić je moral na tekmi kdaj tudi pokrivati Dončića. | Foto: Reuters Goran Dragić je moral na tekmi kdaj tudi pokrivati Dončića. Foto: Reuters

Pred tem je Dončić poskrbel za vodstvo s 110:108, ko je na hrbet naložil rojaka Gorana Dragića in s korakom stran zadel koš. "Z Lukom sva dobra prijatelja. Kadarkoli je bila menjava v obrambi ali sem ga jaz pokrival, sem mu poskušal otežiti delo. Vendar morate vedeti, da je velik fant. Če naredi korak nazaj, ga je skoraj nemogoče pokriti. Lahko bi dosegel 60 točk, če bi želel, vendar raje vključi v igro preostale. Zato ga je treba pokrivati in zožiti prostor. A nato najde prostega soigralca in je nenehna rotacija. In to je težko pokrivati," je dejal Dragić.

Tudi ameriški novinarji so Dončića povprašali, ali je bila zmaga kaj slajša, ker je koš dosegel ravno ob pokrivanju nekdanjega reprezentančnega kolega: "Ne, ni bila." Na naslednje vprašanje, ali je Dragiću razkril lastne številke 37-9-9, je odgovoril: "Ne, ne morem tako govoriti z njim. On je moj mentor."

Goran je ravno proti Dončićevemu Dallasu pokazal najboljšo predstavo, odkar je prestopil v vrste Brooklyn Nets. Tekmo je končal pri 21 točkah, štirih asistencah in treh skokih.

Ne spreglejte