Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 11. 2021,
8.58

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NBA Bela hiša Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo Joe Biden

Torek, 9. 11. 2021, 8.58

2 leti, 5 mesecev

Zmagovalci lige NBA po petih letih spet prestopili prag Bele hiše #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Joe Biden Bela hiša Bucks | Prvaki lige NBA Milwaukee Bucks so se srečali z ameriškim predsednikom Joejem Bidenom. Pretekli zmagovalci najmočnejše košarkarske lige so se v času Trumpove vladavine temu obisku odpovedali.  | Foto Guliverimage

Prvaki lige NBA Milwaukee Bucks so se srečali z ameriškim predsednikom Joejem Bidenom. Pretekli zmagovalci najmočnejše košarkarske lige so se v času Trumpove vladavine temu obisku odpovedali.

Foto: Guliverimage

Ameriški predsednik Joe Biden je v Beli hiši sprejel prvake severnoameriške košarkarske lige NBA Milwaukee Bucks. Ti so se kot prvi košarkarski kolektiv po petih letih odzvali vabilu prvega moža ZDA, potem ko so pred tem v času mandata Donalda Trumpa tri moštva to možnost zavrnila.

Obisk košarkarjev Milwaukeeja je bilo prvo srečanje prvakov lige NBA s predsednikom Združenih držav Amerike po novembru 2016, ko je tedanji predsednik Barack Obama sprejel Cleveland Cavaliers z LeBronom Jamesom.

Proti obisku Bele hiše so se v času Trumpovega mandata v letih 2017 in 2018 zaradi nestrinjanja s politiko tedanjega predsednika izrekli košarkarji Golden State Warriors, Toronto Raptors in Los Angeles Lakers pa v letih 2019 in 2020.

Joe Biden Bela hiša Bucks | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Predsednik Biden pohvalil tudi odziv Bucksov po izbruhu policijskega nasilja

Letos so se prvaki Bucks povabilu odzvali. Predsednik Biden je na slovesnosti pohvalil enotnost moštva in njihove vrednote zunaj igrišč, predvsem po bojkotu tekme končnice v letu 2020 zaradi policijskega nasilja.

"Lani ste se kot moštvo povezali po strelskem napadu na Jacoba Blaka, ljudi ste prebudili, ko je bilo to najbolj potrebno. Poklical sem vašega trenerja in resnično ste pri ljudeh vzbudili željo po volitvah, tudi zdaj med pandemijo ste se zavzemali za cepljenje. Res se vam lahko le zahvalim," je ob vseh čestitkah za košarkarske dosežke dejal Biden.

"Nikoli ničesar ne jemljite kot samoumevno. Trdo delajte in vse bo mogoče," sporoča MVP lanske sezone in finala lige, Grk Giannis Antetokounmpo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Nikoli ničesar ne jemljite kot samoumevno. Trdo delajte in vse bo mogoče," sporoča MVP lanske sezone in finala lige, Grk Giannis Antetokounmpo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dres za predsednika

Bucks, ki so osvojili prvi naslov po letu 1971, so 46. predsedniku ZDA Bidnu podarili dres s številko 46.

"Za vse, ki ste tam zunaj, naša ekipa je primer trdega dela in odrekanja. Če si omislite nek cilj in se vsak dan zbudite z željo, da postanete boljši v vsem, kar počnete, vsem, kar ljubite, in si drznete sanjati, lahko storite prav vse. To jaz počnem vse življenje, kar me je pripeljalo celo do Bele hiše. Nikoli ničesar ne jemljite kot samoumevno. Trdo delajte in vse bo mogoče," je v zaključnem delu govora dejal MVP lanske sezone in finala lige, Grk Giannis Antetokounmpo.

Preberite še:

 

 

Ne spreglejte