Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Golden State Warriors Kevin Durant Stephen Curry Steve Kerr

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 17.00

6 let, 7 mesecev

Zdravstvene težave pri podprvakih: Curry in Durant brez trenerja celotno končnico?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Steve Kerr in Stephen Curry | Foto Reuters

Foto: Reuters

V taboru aktualnih podprvakov košarkarske lige NBA so v skrbeh zaradi trenerja Steva Kerra, ki ima zdravstvene težave. Te spet izvirajo iz hrbta, na katerem je bil pred leti že operiran. Če se stanje ne bo izboljšalo, bo izpustil celotno končnico.

Pred dvema letoma je bil Steve Kerr operiran na hrbtu, nato pa se stvari zapletle. Sprva je izpustil 43 tekem rednega dela sezone 2015/16, v kateri je Golden State s 73 zmagami in devetimi porazi postavil rekord lige NBA.

Zdaj pa so se spet pojavili simptomi hujše narave. Govori se, da bi lahko izpustil celotno končnico.

"Simptomi so se pred kratkim pojavili zaradi neznanega razloga, pred petimi dnevi pa je postalo hujše. V zadnjih letih sem se lahko boril z bolečino, zdaj pa so stvari postale težje in ne vem, zakaj," se sprašuje Kerr.

"Vsem, ki imate težave s hrbtom, svetujem, da se izogibate operaciji"

Ali bo v končnici lahko sedel na klopi Golden State Warriors? | Foto: Reuters Ali bo v končnici lahko sedel na klopi Golden State Warriors? Foto: Reuters Glavni trener Golden State Warriors se pogovarja z zdravniki in upa, da bo lahko v kratkem dobil pravo pomoč. Da so težave še vedno prisotne, je dal vedeti med sezono, ko je dejal, da si je bolečino skušal lajšati tudi z marihuano, ki je dovoljena za v zdravstvene namene.

"Vsem, ki imate težave s hrbtom, svetujem, da se izogibate operaciji. To vam povem iz dna srca. Rehabilitacija, rehabilitacija in še enkrat rehabilitacija," sporoča Kerr.

Zaradi težav je tretjo tekmo prvega kroga končnice, ki ga je njegovo moštvo proti Portlandu dobilo in povedlo v zmagah s 3:0, spremljal v hotelski sobi s sinom. Kdaj se bo vrnil, ni znano, a bo naredil vse, da bo pomagal ekipi v boju za naslov prvaka lige NBA.

Golden State bo naslednjo tekmo s Portlandom odigral danes ponoči. Znano je, da bo Stephen Curry aktiven na parketu, še vedno pa ni jasno, ali bo po težavah z mečno mišico zaigral tudi Kevin Durant.

Ne spreglejte