Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
27. 2. 2014,
12.27

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jure Zdovc Gašper Potočnik Stefanos Dedas

Četrtek, 27. 2. 2014, 12.27

2 leti, 12 mesecev

Zdovc v reprezentančni štab vpoklical poljskega junaka grških korenin

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski košarkarski selektor Jure Zdovc ima sestavljen štab reprezentance za svetovno prvenstvo v Španiji. Pomočnika Gašperja Potočnika bosta Chris Thomas in Stefanos Dedas.

S Košarkarske zveze Slovenije so nazadnje dali v javnost imena ljudi, ki bodo ob Juretu Zdovcu sestavljala štab reprezentance. Gašper Potočnik ostaja v strokovnem štabu, z Zdovcem je sodeloval tudi pri Unionu Olimpiji. Znova bo naši izbrani vrsti pomagal Američan Chris Thomas, ki je bil v veliko pomoč že na domačem EuroBasketu, vrača pa se Stefanos Dedas. Grk je bil Zdovčev pomočnik na Poljskem leta 2009, kjer so se slovenski košarkarji s četrtim mestom zapisali med junake, četudi so na koncu ostali brez odličja. Najvišje so namreč popeljali našo malo, a košarkarsko veliko državo. Pred petimi leti je Dedas skrbel za videopripravo tekmecev, sodeluje pa tudi zdaj z Zdovcem v Turčiji pri Gaziantepu.

"Nov štab, na katerega računamo na daljši rok, nedvomno pa vsaj za akciji SP 2014 in EP 2015, je zelo kakovosten in ambiciozen. Trenerski del smo sestavili skupaj z novim selektorjem, ob tej priložnosti pa bi se zahvalil siceršnjim delodajalcem reprezentančnih strokovnjakov, ki so Košarkarski zvezi Slovenije vsi po vrsti prižgali zeleno luč za njihovo udejstvovanje v slovenski izbrani vrsti. Netrenerski del štaba smo v skladu z načrtom iz leta 2011 po EuroBasketu 2013 nekoliko spremenili, tako da smo po poprejšnjem uvajanju določili novega glavnega zdravnika, to je dr. Marko Macura, glavnega fizioterapevta Martina Klešnika ter novega tehničnega vodjo Mateja Likarja. Celotna ekipa je izbrana ne le po strokovnih kompetencah, ampak tudi na podlagi osebnosti. Prepričan sem, da bo slehernemu od igralcev in članu štaba znova pravi užitek priti na vrhunsko in prijetno organizirane priprave, ki jih bomo letos začeli 16. julija," pravi direktor reprezentance Matej Avanzo.

Slovenska reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu v Španiji, ki bo potekalo od 28. avgusta do 14. septembra, igrala na Gran Canarii v skupini D (Angola, Avstralija, Koreja, Litva in Mehika). V primeru uvrstitve v drugi del bo četa Jureta Zdovca morebitne tekme osmine finala, četrtfinala in polfinala odigrala v Barceloni, tekma za 3. mesto in finale pa bosta na sporedu v Madridu.

Ne spreglejte