Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 1. 2016,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NBA

Sobota, 23. 1. 2016, 19.37

8 let

Vroči Curry ponižal San Antonio (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Derbi lige NBA je pripadel branilcem naslova. Golden State je nadigral San Antonio, ki je po 14 zaporednih zmagah naletel na boljšega tekmeca. Miami je s pomočjo Bena Udriha osvojil Chicago.

Derbi lige NBA se je končal z veliko prevlado Golden Stata. San Antonio je do gostovanja v dvorani Oracle Arena dobil 14 zaporednih srečanj, v Oaklandu pa doživel boleč poraz. Bojevniki so ponižali Ostroge, končna razlika je znašala okroglih 30 točk. Gostje iz zvezne države Teksas, za katere ni igral poškodovani veteran Tim Duncan, so prejeli kar 120 točk. Skoraj četrtino je prispeval prvi ostrostrelec lige Stephen Curry (37 točk). Golden State, ki je v tej sezoni izgubil le štiri dvoboje, je dobil še 39. zaporedno domačo tekmo. Curry je na tekmi presegel mejo 1.400 zadetih trojk v ligi NBA in postal šele 26. igralec v zgodovini tekmovanja, ki mu je uspel omenjeni presežek.

"Slovenski" Miami je brez poškodovanega Gorana Dragića na gostovanju v vetrovnem mestu premagal Chicago, junak srečanja pa je postal prvi zvezdnik Vročice Dwayne Wade (28 točk). Miami je odlično ustavil v zadnjem obdobju zelo razigranega košarkarja Chicaga Jimmyja Butlerja, ki je s skromnim metom (5 od 15) prispeval le 13 točk. Pri gostih iz Floride je 22 minut na parketu prebil tudi slovenski legionar Beno Udrih. Savinjčan se je med strelce vpisal s tremi točkami. Biki so deset minut pred koncem vodili za osem točk (73:65), a je nato Miami dosegel devet točk zapored, prevzel vodstvo in ga ni več izpustil iz rok.

Največ točk je v ligi NBA v noči na torek dosegel DeMarcus Cousins. Center Sacramenta je s 56 točkami na tekmi, ki je bila odločena šele po dveh podaljških. postavil nov osebni mejnik. Kralji so doma izgubili proti Charlottu.

V razburljivem srečanju v New Orleansu je zmaga pripadla gostiteljem. Pelikani so s tesnih 112:111 odpravili Rakete iz Teksasa, pri katerih sta blestela James Harden (35 točk) in Trevor Ariza (31), ki je dočakal strelski rekord sezone. Zmaga New Orleansa je še toliko bolj dragocena, ker v drugem polčasu ni mogel računati na prvega centra Anthonyja Davisa. V drugi četrtini ga je s komolcem nehote udaril soigralec Tyreke Evans, Davis pa po pretresu možganov ni več stopil na parket. Dvoboj je končal z devetimi točkami, njegov izostanek pa je z izjemnim strelskim večerom nadomestil soigralec Jrue Holiday. Dosegel je 32 točk. Toliko jih na eni tekmi v tej sezoni še ni dosegel. Houston je pogrešal Dwighta Howarda, ki je zaradi zvina gležnja izpustil že tri tekme.

Cleveland je na krilih LeBrona Jamesa dočakal prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Tyronna Lueja. Kavalirji so na domačem parketu premagali Minnesoto, nekdanji klub Kevina Lova. Veteran Kevin Garnett zaradi poškodbe kolena ni stopil na igrišče.

Ne spreglejte