Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
8. 2. 2020,
9.49

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,81

2

Natisni članek

gleženj poškodba Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 8. 2. 2020, 9.49

4 leta, 2 meseca

Luka Dončić in njegovo okrevanje po težavah z gležnjem

Vprašaj pri Luki Dončiću

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,81

2

Luka Dončić | Luka Dončić je zaradi težav z gležnjem izpustil zadnje štiri tekme Dallasa. | Foto Getty Images

Luka Dončić je zaradi težav z gležnjem izpustil zadnje štiri tekme Dallasa.

Foto: Getty Images

Navijači Dallas Mavericks so v ameriškem glavnem mestu Washingtonu ponoči videli drugi zaporedni poraz svojega moštva, ob tem pa si želeli, da bi bil Luka Dončić v kadru. A ga bodo pogrešali tudi na naslednji tekmi, saj zaradi težav z gležnjem z ekipo ni odpotoval na dve gostovanji. V klubu upajo, da bo nared še pred vikendom vseh zvezd.

Če bo šlo vse po načrtih, bi se lahko Luka Dončić po vnovičnem zvinu gležnja vrnil na parket in pomagal soigralcem Dallas Mavericks v noči na torek ali četrtek, ko bodo nasproti stali Utah Jazz oziroma Sacramento Kings.

To so želje navijačev, kakor tudi glavnega trenerja Ricka Carlisleja, ki slovenskega košarkarja pogreša v rotaciji. Vendarle je prvi mož ekipe iz Teksasa in gonilna sila napadalnih akcij.

Luka Dončić
Sportal Luki Dončiću so se izpolnile sanje #video

Luka si je desni gleženj poškodoval 30. januarja na treningu. Že sredi decembra je zaradi težav z gležnjem izpustil štiri tekme, tudi zdaj je pri tej številki. A se bo ta povečala vsaj na pet, saj zagotovo ne bo igral v noči na nedeljo, ko bo Dallas gostoval pri moštvu Michaela Jordana Charlotte Hornets.

Zaradi desnega gležnja v tej sezoni izpustil osem tekem

Ali ga bomo na delu videli v noči na torek proti Utah Jazz ali v noči na četrtek proti Sacramento Kings? Ali šele na vikendu vseh zvezd v Chicagu prihodnji konec tedna? | Foto: Guliverimage/Getty Images Ali ga bomo na delu videli v noči na torek proti Utah Jazz ali v noči na četrtek proti Sacramento Kings? Ali šele na vikendu vseh zvezd v Chicagu prihodnji konec tedna? Foto: Guliverimage/Getty Images Prvi mož stroke je ob poškodbi slovenskega čudežnega dečka izpostavil, da bi bilo dobrodošlo, da bi bil nared do tekme vseh zvezd, na kateri bo Luka igral v prvi peterki skupaj z LeBronom Jamesom, ki ga je izbral za soigralca. "Tekma je pomembna tako za Luko kakor tudi za našo ustanovo," je takrat dejal Carlisle, na gostovanju pri Washingtonu, kjer je Dallas v zadnji sekundi ostal brez zmage, pa dodal: "Ko bo stoodstotno pripravljen, bo zaigral. Jasno je, da zdravniška služba posveča veliko pozornosti določenim poškodbam, če se zgodijo večkrat zapored."

Luka si je namreč drugič v tej sezoni zvil prav desni gleženj, kar je dodatno zaskrbelo vse v klubu in zlasti njegove privržence.

"Nisem na mestu, da bi dajal zdravstvene ocene, čeprav vem, da je bilo tokrat pri zvinu nekoliko drugače, kar je morda bolje," je še povedal Carlisle.

Goran Dragić
Sportal Dragić ostal praznih rok, Beal v zadnji sekundi pokopal Dončićev Dallas #video

Če bo njegov gleženj dopuščal, potem bi lahko Luka videli v pogonu spet v noči na torek, ko Dallas gosti Utah Jazz, v nasprotnem primeru pa dva dneva pozneje, ko v Teksas prihajajo Sacramento Kings.

Po dveh zaporednih porazih je Dallas padel na sedmo mesto v zahodni konferenci - v končnico jih potuje osem -, a ima pred devetim Portlandom za zdaj še vedno varnih sedem zmag prednosti.

Luka Dončić
Sportal Prav posebna čarovnija Luke Dončića, o kateri se ne govori veliko #video
Ne spreglejte