Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tony Parker

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 18.23

8 let

VIDEO: "Vroči" Parker pometel Memphis s parketa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji San Antonio Spurs so prvi finalisti lige NBA. Tudi v četrti tekmi zahodne konference so bili boljši od Memphisa ter "grizlije" izločili s prepričljivih 4:0. S kom v finalu?

Ostroge iz Teksasa so se prvič po letu 2007 uvrstile v veliki finale lige NBA. Pred šestimi leti so osvojile naslov prvaka, zdaj pa jih čaka počitek, saj še ni znano, s kom se bodo v velikem finalu pomerila za prestižno lovoriko. Junak četrtega srečanja je postal Tony Parker, ki je s 37 točkami presegel osebni strelski rekord v tej končnici. Francoz se je lahko pohvalil z izjemno učinkovitostjo, saj je od 21 metov iz igre zadel kar 15-krat, vselej pa je bil natančen s črte za proste mete in jih zadel vseh šest. "Bil je izjemen. Vsako leto je boljši in boljši. Ponesel nas je do nove zmage, dvignil je celotno moštvo," je dejal 37-letni center Tim Duncan, ki se je v teh dneh na naslovnicah znašel tudi zaradi ločitve z dolgoletno ženo, a o njej noče deliti misli z novinarji. San Antonio je ujel zmagovalni ritem, saj je dobil že šest tekem zapored, Memphis pa je svojo najboljšo klubsko sezono zaključil v konferenčnem finalu brez "častne" zmage.

Parker izpolnil obljubo Duncanu

Pri "grizlijih" se je z najboljšim dosežkom - 22 točkami - izkazal rezervist Quincy Pondexter. Kar 18 točk je prispeval v drugem polčasu, bil pa je tudi edini košarkar Memphisa, ki je metal iz igre z več kot 50-odstotno učinkovitostjo. "Naučili smo se, da ni lahko doseči zmag in zmagati v prvenstvu je ena najtežjih stvari nasploh. Mislim, da smo se zelo potrudili, da smo prišli do kod smo, a priznati moramo, da je San Antonio fantastična ekipa. Mislim, da bomo morali prepisati nekaj poglavij iz njihovega učbenika," je zaupal Pondexter.

San Antonio je s tekmecem v finalu konference nazadnje "pometel" leta 2003, ko so bile ostroge boljše od Detroita. V tokratni končnici je San Antonio dobil zadnjih šest zaporednih tekem, poleg tega je dvakrat zapored ugnal ekipo, ki na svojem igrišču še ni bila premagana v končnici. "To je lep občutek. Lani sem Timu Duncanu obljubil, da se bomo uvrstili v finale in imeli možnost osvojiti ligo. Na parketu se vseskozi trudim prikazati svoje najboljše igre, skušam čim več napadati. Mislim, da to počnejo vsi v ekipi. Res smo si želeli zmagati v konferenci, zdaj pa je pred nami še najtežji korak," je po sijajni predstavi dejal Parker.

Spurs čaka v finalu zmagovalec "vzhodnega" finalnega obračuna med Miamijem in Indiano. Po treh tekmah bolje kaže branilcem naslova, ki vodijo z 2:1. Četrta tekma bo v noči na sredo po slovenskem času.

Ne spreglejte