Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 4. 2013,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Liga NBA

Petek, 12. 4. 2013, 20.08

8 let

VIDEO: šok za Lakers - Kobe končuje sezono?!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodilno moštvo lige Miami je gostilo Boston in slavilo s 109:101. LA Lakers so se obranili napadov Golden Stata in Stephena Curryja, ki je dosegel kar 47 točk, a se jim je poškodoval Kobe Bryant.

Čeprav je precejšnji del drugega polčasa igral v bolečinah, je bil Kobe Bryant prvi strelec LA Lakersov s 34 točkami. Po tekmi so iz kluba sporočili, da ima verjetno strgano ahilovo tetivo, več pa bo znanega po podrobnejših pregledih. Če se bodo predvidevanja uresničila, je Bryant končal sezono, čeprav LA lakers ostajajo v igri za končnico. ''Grozen občutek. Napravil sem gib, kakršnega sem že milijonkrat. Tetiva pa je samo počila ... Zelo neprijetno, ne morem hoditi, niti obremeniti noge oziroma pete.'' je bil po srečanju razočaran 15-kratni udeleženec tekme zvezd, ki je potrdil, da ne more stopiti na nogo. V isti sapi pa je več kot jasno odgovoril na vprašanje, ali bi poškodba utegnila pomeniti konec kariere: ''Se šalite?!''

Bryant, za katerega petkov večer res ni bil iz sanj, je na tej tekmi utrpel tudi dve manjši poškodbi, kolena in gležnja.

V senci poškodbe zvezdnika lige NBA je Dwight Howard dosegel 28 točk, Pau Gasol pa se je s 26 točkami in 11 skoki ter desetimi podajami šestič v karieri lahko pohvalil s trojnim dvojčkom. Jezerniki z zmago ostajajo v igri za končnico, imajo zmago več kot Utah v boju za osmo mesto na zahodu. Pri poražencih pa se je s kar 47 točkami izkazal Stephen Curry. Utah pa je možnosti v boju z Los Angelesom za končnico obdržal z zmago proti Minnesoti s 107:100. Al Jefferson je bil junak večera s 40 točkami, kar je izenačenje rekorda kariere, ter še 13 skoki.

Vodilna ekipa vzhodne konference Miami je dosegla 63. zmago v rednem delu, kar je nov klubski rekord. Za 109:101 proti Bostonu je LeBron James prispeval 20 točk, Rashard Lewis pa 19. Strelsko sta bila razpoložena tudi Carmelo Anthony (31 točk, 14 skokov) ter J.R. Smith (31 točk), kar je bilo dovolj za zmago New Yorka proti Clevelandu.

Ne spreglejte