Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2024,
10.51

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Ajša Sivka

Ponedeljek, 25. 3. 2024, 10.51

1 mesec

Veliko priznanje za mlado Slovenko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
slovenska ženska košarkarska reprezentanca Ajša Sivka | Osemnajstletnica si je vabilo prislužila zaradi odličnih iger in napredka, ki ga kaže predvsem v zadnjem letu. | Foto Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Osemnajstletnica si je vabilo prislužila zaradi odličnih iger in napredka, ki ga kaže predvsem v zadnjem letu.

Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Mlada slovenska košarkarska reprezentantka in članica italijanske evroligaške zasedbe Famila Schio Ajša Sivka je v teh dneh prejela novo priznanje. Izbrana je bila namreč v ekipo sveta vzhajajočih zvezd, ki se bo 13. aprila v Portlandu pomerila proti ameriški zasedbi, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Dvoboji najbolj nadarjenih košarkarjev iz Združenih držav Amerike in preostalega sveta (Nike Hoop Summit) imajo bogato tradicijo, saj bo letošnja izvedba v Oregonu v ameriški zvezni državi Portland že 25. po vrsti. Šele drugič pa se bodo širši košarkarski javnosti predstavila dekleta. Med 24 izbranimi košarkaricami bo na dvoboju 13. aprila tudi Slovenka Ajša Sivka.

Osemnajstletnica si je vabilo prislužila zaradi odličnih iger in napredka, ki ga kaže predvsem v zadnjem letu. Ko so se Slovenke na zadnjem prvenstvu veselile naslova evropskih mladinskih prvakinj, je bila Sivka izbrana za najkoristnejšo igralko prvenstva, vse večjo vlogo pa dobiva tudi v slovenski članski reprezentanci in italijanski evroligaški zasedbi Famila Schio. Tako tudi ne preseneča dejstvo, da se je znašla v izboru za najboljšo mlado igralko letošnje sezone ženskega najmočnejšega klubskega tekmovanja.

Sivki veliko pomeni, da bo del tega košarkarskega dogodka. "Sem izjemno vesela, da sem se znašla na seznamu vabljenih igralk. Še posebej zaradi dejstva, da je v ekipi zelo malo deklet iz Evrope, saj jih večina že igra oziroma bo igrala v Združenih državah Amerike. Takšna priložnost se ti ne ponudi vsak dan. Druženja, treniranja in tekme z vsemi dekleti se res veselim. Verjamem, da me čaka izjemna izkušnja."

Ekipo sveta bo vodila Kanadčanka Carley Clark. Na drugi strani jim bodo stale ameriške košarkarice, ki v letošnji sezoni blestijo na srednješolskih igriščih.

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić navdušil v navezi z Irvingom, Dallas do posebnega rekorda #video
Luka Dončić Kyrie Irving
Sportal Kyrie Irving in Mark Cuban prihajata v Slovenijo
ŽKK Cinkarna Celje
Sportal Celjanke do novega velikega uspeha
Ne spreglejte