Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
15. 5. 2015,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Pablo Laso Llull Sergio Rodriguez

Petek, 15. 5. 2015, 15.26

8 let

V vitrini jih imajo že osem, vendar so že zelo zaprašeni

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Real Madrid se je še tretjič zapored uvrstil na zaključni turnir evrolige, na naslov pa čaka že dolgih 20 let. Bo domače prizorišče srečen kraj za košarkarje iz glavnega španskega mesta?

Košarkarji Reala so v zadnjih dveh sezonah igrali v velikem finalu evrolige, vendar bili obakrat, pa čeprav so veljali za favorita, poraženi. Pred dvema letoma jih je presenetil Olympiacos, lani pa jih je po podaljšku ugnal Maccabi, pri katerem je takrat blestel Tyrece Rice.

Tretje leto zapored so Madridčani znova na zaključnem turnirju, kjer bodo lovili svoj 15. naslov v najmočnejšem evropskem tekmovanju, zadnji pokal za prvo mesto pa je star že 20 let.

Na poti do polfinala je Real zabeležil šest porazov, v letošnji sezoni pa se še ni srečal s polfinalnim tekmecem Fenerbahčejem.

Okostje ekipe že nekaj časa isto

ljučni košarkarji Reala že kar nekaj sezon ostajajo isti. Trojica Sergio Rodriguez, Felipe Reyes in Sergio Llull bo igrala že na skupno četrtem finalnem turnirju v dresu Madridčanov, ki so se pred letošnjo sezono okrepili še z izkušenim Argentincem Andresom Nacionijem.

Izkušeni 35-letni Reyes v letošnji sezoni doživlja novo pomlad, zelo pomemben pa je tudi Rudy Fernandez, ki bo imel po letu 2008, ko je z Joventutom osvojil Eurocup, priložnost, da temu doda zmago v evroligi.

Na zunanjih položajih je nevaren tudi eden najboljših strelcev evrolige Jaycee Carroll, za trdnost pod obročem pa skrbita Mehičan in izkušeni Grk Ioannis Bourousis.

Pred letošnjo sezono so v svoje moštvo pripeljali pet novincev, ob Nacioniju in Ayonu še mladega Argentinca Facunda Campazza, močnega Litovca Jonasa Maciulisa in Američana K. C: Riversa.

V četrtfinalu so se enkrat opekli

Real se je za vstop na domači turnir četverice pomeril s turškim Anadolu Efesom in dobil obe domači tekmi, na tretji pa so se tesne zmage, za tri točke, veselili Turki, ki pa jim kaj več ni uspelo.

Trener Reala Pablo Laso ima izkušnje s finalnega turnirja četverice evrolige tudi kot igralec, saj je bil član Madridčanov leta 1996, vendar še vedno čaka na svoj prvi naslov.

Kapetan košarkarjev iz glavnega mesta Španije Reyes bi lahko ob morebitnem slavju postal drugi košarkar, ki ne bi prihajal iz nekdanje Sovjetske zveze ali Jugoslavije in bi okrog svojega vratu združil zlate medalje z evropskega in svetovnega prvenstva ter dodal naslov evrolige. Pred njim je to uspelo le rojaku Juanu Carlosu Navarru.

Ne spreglejte