Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
20. 6. 2017,
17.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

2

Natisni članek

Tadej Ferme Stožice Matevž Zupančič Union Olimpija

Torek, 20. 6. 2017, 17.35

6 let, 7 mesecev

V Stožicah že sestavljajo novo Olimpijo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

2

Gašper Okorn, ki bo, kot vse kaže, tudi v prihodnje trener Uniona Olimpije, se je v navezi z direktorjem Matevžem Zupančičem že lotil obrisov igralskega kadra za novo tekmovalno sezono.

Olimpija bo sezono pričakala v močno spremenjeni zasedbi. | Foto: Sportida Olimpija bo sezono pričakala v močno spremenjeni zasedbi. Foto: Sportida

Slabe štiri tedne po koncu košarkarske sezone, ki so jo pri Unionu Olimpiji kronali z naslovom slovenskega prvaka, a tudi z obrobnimi govoricami o tektonskih klubskih premikih, je vzdušje v Stožicah nadvse mirno. Ker se bliža počitniški čas, so namigi o tem, da bo skupščina, na kateri naj bi prišlo tudi do predsedniške zamenjave (javna skrivnost je, da bo Janija Möderndorferja zamenjal predsednik Petrolove uprave Tomaž Berločnik) sklicana šele v jeseni.

A če je datum skupščine še zavit v debelo tančico skrivnosti, pa je precej bolj jasno, da do radikalnih proračunskih zasukov ne bo prišlo. Neuradno je mogoče slišati, da bo finančno ogrodje kluba močnejše, vendar trener Gašper Okorn, ki je, kot vse kaže, ostal brez tekmecev in "tekmecev" za trenerski stolček, o razkošju lahko le sanja.

Kmalu prve okrepitve?

Proračun članske ekipe naj bi po neuradnih zagotovilih znašal pol milijona evrov, zato bodo "zmaji" pri poletnih ponudbah tudi letos zelo zadržani. Znova naj bi se ozirali po nekaj ne povsem uveljavljenih tujih okrepitvah, s katerimi so imeli letos veliko srečo, in znanih obrazih iz slovenskega prostora. Med temi naj bi bil tudi tekmec iz finala DP Tadej Ferme (Rogaška).

"Sestavljamo ogrodje ekipe. Toda dokler dogovori niso sklenjeni, imen ne moremo komentirati. Poslušamo trg, ravnamo skladno s svojimi zmožnostmi," pravi direktor Olimpije Matevž Zupančič, ki ne izključuje možnosti, po kateri bi klub že kmalu naznanil tudi prvo okrepitev.

Tadej Ferme naj bi bil ena od želja novega slovenskega prvaka. | Foto: Sportida Tadej Ferme naj bi bil ena od želja novega slovenskega prvaka. Foto: Sportida

V veliki prednosti

Do nadaljnjega na igralskem seznamu ostajajo Gregor Hrovat, Jan Barbarič in Žiga Jurček. "V javnosti se je ustvaril nek pritisk, da je treba pohiteti s sestavo ekipe. A nikamor se ne mudi. Če primerjamo stanje kluba z lanskim letom, lahko mirno zatrdim, da smo v dvomesečni prednosti," pravi direktor in začetek priprav na sezono 2017/18 načrtuje med desetim in petnajstim avgustom. "Zmaji" se bodo večinoma pripravljali doma ter nastopili na kakšnem mednarodnem turnirju.

Vse to bo priprava na sezono, v kateri bodo zeleno-beli zaigrali v Fibini ligi prvakov. "Ko je bilo jasno, da ne bomo zaigrali v EuruCupu, smo hitro sklenili, da je edina prava pot nastopanje v ligi prvakov. Ta je na finančni ravni primerljiva z EuroCupom. Resda prinaša bogatejše nagrade, a za te se bo treba prebiti daleč. O tem še ne razmišljamo," dodaja Zupančič.

Ne spreglejte