Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 8. 2022,
16.40

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

kk Rogaška David Jean-Baptiste liga ABA ABA 2 Liga Nova KBM KK Krka Novo mesto Gašper Okorn

Petek, 19. 8. 2022, 16.40

1 leto, 8 mesecev

Kk Krka

V Novem mestu so obrnili nov list

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Gašper Okorn KK Krka | Gašper Okorn je s Krko začel priprave na novo sezono. | Foto Drago Perko/KK Krka

Gašper Okorn je s Krko začel priprave na novo sezono.

Foto: Drago Perko/KK Krka

S pripravami na novo sezono so v tem tednu začeli tudi pri slovenskem prvoligašu Krki, ki v novo poglavje vstopa pod vodstvom novega trenerja Gašperja Okorna. Ta je na trenerskem mestu zamenjal Daliborja Damjanovića, ki sicer trenutno opravlja vlogo pomočnika v slovenski izbrani vrsti.

Košarkarji Krke so začeli s pripravami na novo tekmovalno sezono 2022/23, kjer bodo po izpadu iz elitne lige igrali v drugi ligi ABA, domačem prvenstvu ligi Nova KBM in pokalu Spar. Novinci v ekipi so Miha CerkvenikMate VucićRobert JurkovićRadosav SpasojevićJan Špan in Branislav Vujadinović. Ekipa se je pred novo sezono odločila tudi za spremembo na trenerskem mestu, kamor se je iz Cibone preselil Gašper Okorn.

"Zbrali smo se ob pravem trenutku. Vesel sem, ker so vsi prišli, zaradi reprezentančnih obveznosti sta manjkala le Jurij Macura in Radosav Spasojević. Časa za delo imamo več kot dovolj, volje nam ne manjka. Gremo korak za korakom. Kot pa sam rad rečem: malce manj bomo govorili. Ko pa bomo kaj pokazali, pa bomo rekli tudi kako besedo več," je po prvem treningu povedal Okorn.

Ekipa Krke za sezono 2022/23:

Leon Stergar, Rok Stipčević, Miha Cerkvenik, Andrej Stavrov, Mate Vucić, Robert Jurković, Radosav Spasojević, Jan Špan, Miha Škedelj, Jurij Macura, Branislav Vujadinović, Jaka Klobučar

Želja po napredovanju

Pri novomeškem klubu so predstavili tudi želje in načrte za prihodnjo sezono, v kateri bodo iskali priložnost, da znova vzpostavijo stik z najboljšimi ekipami v Sloveniji in regiji. "Dolgoročno si želimo Krko približati vrhu v regiji, morda tudi pogledati proti Evropi. A to so res dolgoročni cilji in želje, zdaj bomo šli korak za korakom. Glede na proračun, kakršen bo, in glede na stabilnost, ki je v tem klubu in je poznana tudi širše v regiji, lahko sestavimo konkurenčno ekipo in naredimo korak naprej," je sicer že ob prevzemu trenerskega mesta dejal Okorn.

Jan Špan je vesel selitve v Novo mesto. | Foto: Vid Ponikvar Jan Špan je vesel selitve v Novo mesto. Foto: Vid Ponikvar

"Prvi vtisi po prihodu v no sredino so dobri. Novo mesto je lepo mesto. S soigralci smo se dobro ujeli. Prvi teden so bili treningi še malce prilagojeni temu, da se telo navadi na vse napore, ki sledijo," je svoje prve vtise strnil Jan Špan, ki je nazadnje igral v Grčiji, nato pa sprejel vabilo in se preselil v dolenjsko prestolnico.

"Sestavili smo zelo zanimivo in nadarjeno ekipo. Precej je mladih igralcev, ki so pokazali veliko željo po napredovanju. Take košarkarje potrebujemo. Naše ambicije so vedno visoke, na domači sceni se želimo v ligi in pokalu prebiti v finale, v regionalnem tekmovanju pa bi se radi vrnili v elitno ligo Aba," je dejal direktor kluba Jure Balažič.

Pri Rogaški tudi David Jean-Baptiste

Košarkarski klub Rogaška je dobil še zadnjo okrepitev pred začetkom sezone 2022/23, so sporočili na spletni strani kluba. Enoletno pogodbo je podpisal Američan David Jean-Baptiste, 24-letni 185 cm visoki branilec, ki je doslej igral za univerzo Chattanooga.

V sezoni 2021/22 je v povprečju dosegal 14,3 točke, tri skoke in dve asistenci na tekmo. Pred prihajajočo sezono je Jean-Baptiste sedma okrepitev Rogaške. Klubu so se pred tem pridružili Ivan Miličević, Jure Špan, Luka Kraljević, Patrik Tabak, Urban Durnik in Cody Riley.

Preberite še:

Cedevita Olimpija trening, Sani Bečirović
Sportal Za njimi je najtežje poletje do zdaj
Cedevita Olimpija trening, Jurica Golemac
Sportal V Ljubljani začenjajo z ničle: Ne bo nam lahko
Prijateljska tekma (Celje, košarka): Slovenija - Nizozemska Jurij Macura
Sportal Selektor Sekulić prečrtal še enega igralca
Ne spreglejte