Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
11. 8. 2015,
21.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Slokar

Torek, 11. 8. 2015, 21.03

8 let

Uroš Slokar je vesel, da je njegov glas iz dneva v dan slišati bolje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po polovici odigranih pripravljalnih tekem je Uroš Slokar izpostavil, katere stvari so v igri dobre in kaj bodo morali v nadaljevanju popraviti. Vesel je, da je njegov glas iz dneva v dan boljši.

Največja težava slovenskega košarkarskega reprezentanta Uroša Slokarja v zadnjih dneh je ta, da ne sme preveč govoriti. Prejšnji torek je na tekmi proti Avstraliji s komolcem prejel udarec v vrat. Vse mišice so mu zatekle in mu stisnile sapnik, zato jemlje zdravila, ki zmanjšujejo vnetje. Oteklina je še vedno prisotna, a se k sreči zmanjšuje: "Zadnje tri dni sploh nisem mogel govoriti. Ni priporočljivo, da veliko govorim. Stanje je že boljše, vendar imam še vedno glas kot Don Corleone (smeh, op. p.). Mislim, da bo čez nekaj dni že vse v redu."

Kljub težavam niti pomisli ne, da ne bi stopil na parket. Da je vedno z vsem srcem pri stvari, pove tudi dejstvo, da je vse od leta 2005 redni član naše izbrane vrste.

"Ne smemo si dovoliti, da se ponovi zgodba s tekme proti Latviji"

Zadnji tekmi je odigral proti Poljski in Latviji. Turnir v Rigi so slovenski košarkarji zapustili z eno zmago in enim porazom.

"Na prvi tekmi je bila obramba nekoliko slabša, ampak se je pokazalo, da imamo tudi napad. Na drugi tekmi smo zelo slabo začeli in padli v napačen ritem. Nato smo celo povedli, vendar smo porabili preveč energije, da bi ga zadržali. A druga in tretja četrtina sta se mi zdeli zelo dobri. Je pa res, da se ne sme ponoviti takšna stvar, da po sedmih minutah izgubljaš za 16 točk. Ni pomembno, ali treniramo zjutraj ali ne. Tega se zavedamo," se je Slokar dotaknil zadnjih dveh dvobojev.

"Eksotičnih ekip ni več"

Do začetka prvenstva so še približno trije tedni, v tem času pa bo Slovenija odigrala še pet pripravljalnih obračunov, na treningih pa še bolj uigravala napadalne in taktične različice.

"Zmanjšati moramo število napak. S tem se bomo morali intenzivno ukvarjati. Kondicije smo si v tem delu veliko nabrali, zato je včerajšnji prosti dan prišel prav. Svojo igro moramo graditi na obrambi, kar je Juretova miselnost. Obramba ni več tako vprašljiva. Veliko pravil smo dorekli. Vidi se, da je vse v najlepšem redu, ko nam uspeva. Prepričan sem, da bomo zdaj malce bolj pilili napad, da se bo igra razširila, da ne bo zakrčena in da se bo vse dogajalo z razlogom," pravi novopečeni očka.

Na turnirju v Rigi so slovenski košarkarji lahko videli, da na evropskem prvenstvu ne bodo smeli nikogar podcenjevati, saj se vse lahko hitro obrne v napačno smer. Lahkih tekmecev, kot pravi Slokar, na EuroBasketu ni več: "Eksotičnih ekip ni več. Reprezentance so dobre, ker so pripeljale kakšnega košarkarja iz tujine, menjale so se generacije … Zelo težko je določiti favorita in nekoga, ki to ni. Finska je recimo premagala Francijo, ki je evropski prvak. Ne moremo reči, da je nekdo slab. Proti vsaki ekipi moramo igrati stoodstotno, saj se tudi nasprotna ekipa bori za isto stvar kot mi."

Ne spreglejte