Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2013,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Beno Udrih New York Knicks

Četrtek, 8. 8. 2013, 17.14

8 let

Udrih zavrnil donosne ponudbe in odhaja v New York?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko se je že zdelo, da je Beno Udrih zavrnil možnost igranja za ekipo New York Knicks, ki mu lahko ponudi le plačo za veterane, pa se bo očitno le odločil za sodelovanje z njo.

Za Bena Udriha naj bi se zanimalo pet moštev iz lige NBA, to pa niti ne čudi, saj gre za trenutno enega najbolj zaželenih prostih branilcev. Čeprav je imel še v pretekli sezoni v pogodbi napisanih kar 7,3 milijona ameriških dolarjev (polovico je odštel za davke), pa tovrstne ponudbe v ligi ne bo dobil. Dobil pa bi tudi precej več, kakor mu lahko zaradi dovoljene meje za plače ponudi ekipa New York Knicks.

Omenjalo se je že, da mu lahko precej boljše pogoje ponudi ekipa Memphis Grizzlies. Ob višji plači pa bi imel tudi večjo vlogo v ekipi. Ko se je že zdelo, da bo sklenil sodelovanje s finalisti zahodne divizije iz pretekle sezone, pa naj bi se 31-letni organizator igre nagibal v smeri odhoda v Madison Square Garden.

Kot poročajo številni časniki iz New Yorka, je Udrih z ekipo Knicks že sklenil enoletno sodelovanje, prejel bo veteransko plačo, ki znaša 1,2 milijona ameriških dolarjev, bo pa rezervni organizator igre za Raymondom Feltonom, na tem položaju pa igra tudi argentinski veteran Pablo Prigioni. Dokončno naj bi se dogovorili že kmalu.

Strateg Mike Woodson ima že zdaj na voljo izjemno zvezdniško zasedbo, ob najboljšem strelcu Carmelu Anthonyju so med nosilci še Amar'e Stoudemire, J.R. Smith, Tyson Chandler, med drugim pa so v svoje vrste dobili še Metto World Peaca (bolj znan kot Ron Artest) in Italijana Andreo Bargnianija.

New York Knicks je ena najbolj slovitih franšiz v ligi NBA, pa čeprav so do zdaj osvojili le dva naslova (1970, 1973). Udrih pa bi imel priložnost – po San Antonio Spurs, s katerim je osvojil dva šampionska prstana, Sacramento Kings, Milwaukee Bucks in Orlando Magic – zaigrati za še eno moštvo v najmočnejši košarkarski ligi.

Ne spreglejte