Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
23. 3. 2015,
16.41

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleksandar Džikić Memi Bečirović Dejan Mihevc tajfun Union Olimpija Krka Zlatorog Rogaška

Ponedeljek, 23. 3. 2015, 16.41

4 leta, 3 mesece

Tajfun še ni rekel zadnje, Olimpija bi rada pretrgala niz Krke

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V košarkarskem DP se v sredo začenja liga za prvaka, kjer se bo za čim ugodnejši položaj pred četrtfinalom bojevalo šest moštev. Dvojica o naslovu odkrito, preostali bi igrali čim dlje.

V sezoni prihaja čas, ko v ospredje prihajajo državna prvenstva. Po končanem rednem delu lige ABA, kjer sta nastopali Olimpija in Krka, pred slovenskimi klubi ostaja le še državno prvenstvo. To bo do konca aprila oziroma začetka maja dvakrat na teden, v tem obdobju pa bodo moštva odigrala deset tekem.

Ob branilcu naslova Krki so se v ligo za prvaka uvrstili še Grosuplje, Tajfun, Rogaška in Zlatorog. Šesterica si bo poskušala priigrati čim boljše izhodišče pred četrtfinalom, kjer se jim bosta pridružili še dve najboljši moštvi iz lige za obstanek.

Rogaška težje od želja, Grosupeljčani prvič

Kot zadnji so se v ligo za prvaka uvrstili košarkarji Rogaške. Po 22 krogih so imeli enak izkupiček kot Šenčurjani, vendar so dobili obe medsebojni tekmi.

"Želeli smo si uvrstitve v ligo za prvaka, ki je bila celo težja, kot smo pričakovali. Imeli smo svoje težave, predvsem s poškodbami. Ne bom rekel, da bomo zadovoljni s šestim mestom. Poskušali bomo priti do četrtega in si tako zagotoviti boljše izhodišče pred četrtfinalom," pred začetkom o željah pravi trener Rogaške Damjan Novaković.

Prvič se bodo v ligi za prvaka merili košarkarji Grosuplja, ki so prvi del končali s 12 zmagami in osmimi porazi.

"Prvič v zgodovini kluba smo se uvrstili v ligo za prvaka in to je lepa nagrada za prikazano, po drugi strani pa imam še vedno priložnost igrati proti najboljšim moštvom v ligi. Nimamo ambicij po igranju v ligi ABA, kar pomeni, da bomo lahko še bolj sproščeni in če se nam bo ponudila priložnost, da koga presenetimo, jo bomo tudi zgrabili," si želi še kakšnega skalpa trener Grosbasketa Teo Hojč. V prvem delu so že premagali Krko, Rogaško in Zlatorog, velik hendikep pred nadaljevanjem sezona pa pomeni poškodba prvega strelca Željka Zagorca.

Težava Zlatoroga manjša rotacija, Tajfun še ni rekel zadnje

Težave pri poškodbah izkušenih košarkarjev imajo tudi pri Zlatorogu, kjer bo po vsej verjetnosti do konca sezone manjkal 37-letni Goran Jurak. Ob manjšem številu igralcev v rotaciji bosta dve tekmi na teden dodatna težava, pravi trener Predrag Milović: "Do zdaj smo dosegli vse cilje, ki smo si jih zadali. V rotaciji imamo le šest, sedem igralcev, kar bo vsekakor težava. Igrali bomo brez Juraka, razen če se sam odloči, da bo igral. Nekaj težav imata tudi Zagorac in Jovanović."

Prvi del prvenstva je z le enim porazom (še tega so doživeli proti Portorožu, ki bo igral v ligi za obstanek) na 20 tekmah prepričljivo dobil šentjurski Tajfun, ki bi si verjetno želel, da bi tudi po 10 tekmah v ligi za prvaka lestvica videti podobno, saj proti preostalim udeležencem lige za prvaka še ne poznajo poraza.

"Pred sezono smo si zadali dva cilja. Uvrstitev na finalni turnir pokala in v ligo za prvaka. Oba cilja smo izpolnili, v nekaterih pogledih celo presegli. To še zdaleč ne pomeni, da je za nas zdaj konec. Kot pravi športniki imamo nove cilje in izzive. Verjamem, da še nismo rekli zadnje in lahko zmagujemo naprej," je optimističen trener Dejan Mihevc.

Krka bi nadaljevala niz, Olimpija bi ga rada pretrgala

Novomeški košarkarji so v letošnji sezoni namesto v evropskih pokalih že v prvem delu igrali v državnem prvenstvu in presenetljivo doživeli osem porazov, vseeno pa dosegli zastavljeni cilj. Porazi iz prvega dela zdaj ne štejejo nič in vsi znova začenjajo z ničle.

"Do zdaj smo naredili, kar smo si zadali. Moramo si še zagotoviti igranje v regionalni ligi in poskušati osvojiti prvenstvo, da nadaljujemo ta niz," je bil kratek Aleksandar Džikić.

V zadnjih petih letih vedno druga Olimpija si tudi pred letošnjo sezono želi vrniti državni naslov v Stožice, a mora še prej priti do finala, kjer so imeli v lanski sezoni kar nekaj težav.

"Še preden sem sedel na klop Olimpije pred mesecem, sem spremljal slovensko ligo in videl kar nekaj kakovosti. Tudi pokal je bil zanimiv. Tako imenovani favoriti se bomo morali dobro pripraviti na vsako tekmo. Cilj Olimpije je dobiti državni naslov. Ne bom nam lahko, vendar bomo naredili vse, da nam uspe," je odločen Memi Bečirović.

Ne spreglejte