SiolNET. Sportal Košarka
1,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srbski selektor zbada: Srbi imamo večjo zastavo kot Slovenci

1,90

termometer

 | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Da je selektor srbske košarkarske reprezentance Aleksandar Đorđević pretkan, je jasno kot beli dan. Sloveniji je že podaril vlogo favorita, pohvalil slovenske košarkarje, spregovoril pa je tudi o navijačih.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto: Slovenija se bo v prvem finalu v svoji zgodovini pomerila s Srbijo, ki ima izkušnje z igranjem v velikih finalih. Selektor Srbije Aleksandar Đorđević je moral na zadnjih olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu obakrat pričakovano priznati premoč ameriški reprezentanci.

"Rad bi videl večjo zastavo od slovenske, da bi prekrila vso tribuno"

"Navijači nam dajo veter v hrbet. Dajo nam moč. Kdorkoli je prišel iz Srbije s srbsko zastavo, nam je dal dodatno moč." | Foto: Vid Ponikvar "Navijači nam dajo veter v hrbet. Dajo nam moč. Kdorkoli je prišel iz Srbije s srbsko zastavo, nam je dal dodatno moč." Foto: Vid Ponikvar Zdaj mu bo nasproti stala slovenska reprezentanca, za katero pravi, da ima zaradi Anthonyja Randolpha ameriški pridih.

Pred finalnim obračunom je srbske navijače razveselil z novico, da bo organizator igre Stefan Jović lahko igral v finalu, potem ko se je v polfinalu proti Rusiji nekoliko poškodoval.

A dvoboj ne bo potekal le na parketu, temveč tudi na tribunah. Slovenskih ljubiteljev košarke naj bi bilo okoli šest tisoč, naval navijačev pa pričakujejo tudi v srbskem taboru: "Navijači nam dajo veter v hrbet. Dajo nam moč. Kdorkoli je prišel iz Srbije s srbsko zastavo, nam je dal dodatno moč. Vem, da se bo to nadaljevalo tudi v finalu. Vem, da imamo večjo zastavo od slovenske, saj sem jo videl. Rad bi videl, da prekrije vso tribuno. Ti fantje so si to zaslužili," je bil Đorđević nekoliko provokativen.

"Ne moremo priti na parket in tega gledati"

"Slovenijo maksimalno spoštujemo. Do zdaj so njeni košarkarji pokazali sijajno košarko. Zasluženo so v finalu. Odlično so vodeni, pokazali so velik entuziazem." | Foto: Vid Ponikvar "Slovenijo maksimalno spoštujemo. Do zdaj so njeni košarkarji pokazali sijajno košarko. Zasluženo so v finalu. Odlično so vodeni, pokazali so velik entuziazem." Foto: Vid Ponikvar Nato se je dotaknil tekme s Slovenijo in pohvalil igro izbrancev Igorja Kokoškova: "Slovenijo maksimalno spoštujemo. Do zdaj so njeni košarkarji pokazali sijajno košarko. Zasluženo so v finalu. Odlično so vodeni, pokazali so velik entuziazem. Ne moremo priti na parket in tega gledati. Vse je odvisno od nas. Od naše pogumnosti, mirnosti. To je naša bitka. Ne bi govoril preveč o Sloveniji. Imajo podporo s tribun, ki smo jo imeli tudi mi proti Rusiji."

Kljub temu je še nekaj besed namenil slovenskim košarkarjem, ki so bili na tem prvenstvu tako suvereni, da so se jih bali tudi španski košarkarji: "To so vrhunski košarkarji. Zaradi tega so v finalu. Imajo kakovost. Nimajo treme. Tradicijo po koncu finala, ko zmagovalec odreže mrežico z obroča, bi lahko Slovenci spremenili in odnesli celo tablo. V karieri še nisem videl, da bi kdo toliko trojk dosegel od table," se je pošalil selektor Srbije.

Pri tem je mislil na trojko Gorana Dragića v polfinalu proti Španiji in na trojko Luke Dončića v četrtfinalu proti Latviji.

Vse oči bodo torej uprte v dvoboj, ki se bo v dvorani Sinan Erdem začel ob 20.30.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 407
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin