Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
7. 2. 2017,
9.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Liga NBA rekord Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 7. 2. 2017, 9.51

6 let, 7 mesecev

Soj žarometov usmerjen na rekorderja Dragića #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Foto: Getty Images

"Obroč je bil velik," se je Goran Dragić najprej zasmejal, potem ko je spisal novo izjemno predstavo v ligi NBA. S sedmimi zaporednimi trojkami je postavil osebni rekord, bolj vesel pa je Miamijevega zmagovitega niza, v katerem slovenski košarkar blesti. Končnica je oddaljena za dve zmagi, Detroit Bena Udriha pa je za zdaj na mestu, ki še pelje v izločilne boje.

Dragić je po slabšem ekipnem začetku sezone, ko je imel Miami razmerje zmag in porazov 11:30, skupaj s soigralci v zadnjem obdobju zablestel in nanizal enajst zaporednih zmag.

Miami je najbolj vroče moštvo lige NBA. Zadnja v vrsti je padla Minnesota (113:115), spet pa je soj žarometov padel na Gorana Dragića.

"Skušaš vzeti, kar ti tekma nudi"

Zadel je prvih sedem poskusov za tri točke, s tem postavil osebni rekord, tekmo pa končal pri 33 točkah in devetih podajah.

V zmagovitem nizu je prva violina Miamija. V povprečju dosega 23,5 točke, 6,8 podaje in 4,5 skoka na tekmo. S temi dosežki spada med najbolj razigrane košarkarje v ligi NBA.

"Obroč je bil velik," se je najprej zasmejal in nadaljeval: "Prve tri trojke so bile lahke, ker sem imel odprte mete. Dobro sem se počutil. Skušaš vzeti, kar ti tekma nudi. Niso dobro branili pick'n'roll igre in to smo izkoristili."

Povprečje Gorana Dragića na zadnjih 11 tekmah, ki jih je Miami dobil

Točke: 23,5
Podaje: 6,8
Skoke: 4,5

"V življenju nisem bil bolje pripravljen"

Poigral se je s košarkarji Minnesote. | Foto: Getty Images Poigral se je s košarkarji Minnesote. Foto: Getty Images Kapetan slovenske reprezentance je poleti trdo delal in zdaj žanje sadove. Fizično je želel biti dobro pripravljen na naporno sezono: "V življenju nisem bil bolje pripravljen. Trdo delo se splača," pravi Gogi.

Njegovega trenerja Erica Spoelstro so vprašali, ali je Slovenec najboljši organizator igre Miamija v zadnjem daljšem časovnem obdobju? "Če se bodo zmage nadaljevale, temu ne bom oporekal," je odgovoril.

Ključ do uspeha je po Dragićevih besedah v kolektivni igri: "Žoga kroži. Vsak ve, kaj mora delati. Zabavno je. Igramo lahko različno – počasi, hitro … Vsako tekmo ima nekdo svoj večer."

In Dragić je tisti, ki je imel več izvrstnih večerov v zmagovitem nizu. S 33 točkami je za sedem točk zaostal za osebnim rekordom (40 točk), ki ga je postavil v dresu Phoenix Suns.

Miami je z enajsto zaporedno zmago naredil korak proti končnici, ki je cilj moštva s Floride. Za osmim mestom zaostaja dve zmagi, na tem mestu pa je trenutno Beno Udrih s soigralci Detroit Pistons.

Ne spreglejte