Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
14. 4. 2016,
12.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Košarkarska zveza Slovenije stavka

Četrtek, 14. 4. 2016, 12.34

6 let, 7 mesecev

Slovenski klubi so se odločili za stavko in zvezi na ta način poslali sporočilo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Slovensko državno prvenstvo v košarki ima novega sponzorja, klubi pa še vedno ne vedo, kaj jim le-ta prinaša. Zato so se nekateri odločili, da do nadaljnjega na dresih ne bodo nosili njegovega logotipa.

Ob koncu preteklega meseca so s Košarkarske zveze Slovenije sporočili, da ima slovensko prvenstvo v košarki novega sponzorja. Liga se zdaj po novem imenuje NovaKBM, odgovorni na slovenski krovni košarkarski organizaciji pa so spremembo naznanili le prek sporočila za javnost in niso sklicali nobene novinarske konference, kar bi se ob takšnem dogodku pričakovalo.

 

Kakšno pogodbo je zveza dejansko podpisala, zanima tudi klube, ki pa še niso dobili odgovora, zato so se odločili za poseben način stavke. Po pravilih, ki veljajo v vseh ligah, bi morali imeti na dresih logotip sponzorja lige, vendar ga v sredinem krogu klubi – z izjemo dveh – niso nosili.

 

"Verjamem, da predsednik zveze ne bo pojedel besede, ki jo je dal"

Zakaj so se odločili za takšen korak, je povedal direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič: "Ker od KZS nismo dobili večkrat zahtevanih pojasnil o tem, kako so klubi kompenzirani za razna oglaševanja, ki smo jih sicer dolžni izvajati, smo se odločili za ta korak. Obljubili so oziroma smo se večkrat pogovarjali, da se bodo sredstva iz pridobljenega sponzorstva lige nekako razdeljevala v korist klubov. Odgovore na to, kako in na kakšen način ter ali to pomeni znižanje stroškov tekmovanja, smo pripravljeni poslušati. Razumemo, da tega denarja ne more biti veliko, ampak že vsaj nekakšen korak naproti klubom, ki se bojujemo s krizo, bi bil pričakovan. Obljubljeno je. Verjamem, da predsednik zveze ne bo pojedel besede, ki jo je dal. Časa je bilo dovolj, da bi se zadeva razčistila, vendar se še ni."

 

Do kdaj bodo klubi vztrajali pri svojih odločitvah in ne bodo imeli logotipa novega sponzorja lige, je v največji meri odvisno od Košarkarske zveze Slovenije, ki bo morala odpreti knjigo in se približati klubom.

 

Kam se bo zapeljala žoga? | Foto: Kam se bo zapeljala žoga?

 

"Podoločilih, če pogledate statut, je Združenje prvoligašev soudeleženo v pogodbi in ima vso pravico vpogleda v pogodbo. A do tega še ni prišlo. Nekaj klubov se nas je zato odločilo, da do razjasnitve tega položaja reagiramo na takšen način," še dodaja Zupančič.

 

Vodstvo lige v sredo klubom brez logotipa novega sponzorja na dresih ni dalo nobenega opozorila, lahko pa na to temo pričakujemo nove razsežnosti. Nova kroga lige za prvaka in lige za obstanek bosta že v soboto.

Ne spreglejte