Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
24. 2. 2018,
17.00

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

Natisni članek

Kitajska 2019 kvalifikacije za svetovno prvenstvo Banvit Rado Trifunović Gašper Vidmar

Sobota, 24. 2. 2018, 17.00

2 leti, 8 mesecev

Slovenija brez Vidmarja, vrnil se je v Turčijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93
Gašper Vidmar_vroce | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Iz tabora slovenske košarkarske reprezentance, ki je v petek v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 premagala Črno goro in jo v ponedeljek čaka še obračun z Belorusijo, so sporočili, da v Minsku ekipi ne bo mogel pomagati njen kapetan Gašper Vidmar. Center slovenske reprezentance je imel v zadnjem obdobju zdravstvene težave in je imela Slovenija srečo, da je Gašper stisnil zobe ter sploh zaigral proti Črni gori.

Gašper Vidmar je pred prihodom v Slovenijo preživel nekaj dni celo v bolnišnici, potem ko je imel težave s sinusi. Klubsko vodstvo Banvita zato ni bilo zadovoljno, da je njihov center odpotoval na reprezentančno akcijo, saj želijo imeti svojega košarkarja zdravega za klubsko sezono.

Gašper je odigral dvoboj s Črnogorci, bil med ključnimi posamezniki pri zmagi Slovenije s 75:63, po tekmi pa se je pogovoril s selektorjem Slovenije Radom Trifunovićem ter vodstvom Košarkarske zveze Slovenije in se dogovoril, da se vrne k delodajalcu.

"V izogib težavam s klubom smo se po tekmi s Črno goro dogovorili, da se Gašper vrne v Turčijo"

Gašper Vidmar se je pogovoril s selektorjem Trifunovićem in skupaj so se odločili, da kapetan slovenske reprezentance odpotuje nazaj v Banvit in izpusti obračun z Belorusijo. | Foto: Vid Ponikvar Gašper Vidmar se je pogovoril s selektorjem Trifunovićem in skupaj so se odločili, da kapetan slovenske reprezentance odpotuje nazaj v Banvit in izpusti obračun z Belorusijo. Foto: Vid Ponikvar "Prvi kontakt med reprezentančnim in klubskim zdravnikom ter mano in trenerjem Sašom Filipovskim je bil vzpostavljen že pred štirinajstimi dnevi. Želja kluba je bila, da se Vidmar zaradi bolezni tokrat ne pridruži izbrani vrsti," je dejal Trifunović in nadaljeval: "Klub smo zaprosili, da Vidmarja vseeno spustijo, saj bo tudi pri nas pod zdravniško oskrbo. Pri Banvitu nad idejo niso bili najbolj navdušeni, vseeno pa so dovolili Vidmarju, da obleče slovenski dres tudi v drugem ciklu. V izogib težavam s klubom smo se po tekmi s Črno goro dogovorili, da se Gašper vrne v Turčijo. Ob tej priložnosti bi se zahvalili Banvitu za zaupanje ter Vidmarju, ki je stisnil zobe in nam pomagal do zmage v Podgorici."

Slovenska reprezentanca bo v tem reprezentančnem oknu še v ponedeljek gostovala proti Belorusiji, vlogo kapetana pa bo opravljal Klemen Prepelič, ki je bil z 19 točkami tudi najboljši strelec Slovenije ob zmagi nad Črno goro.

Ne spreglejte