Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
26. 10. 2016,
11.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6

Natisni članek

Evroliga Luka Dončić Luka Dončić Jaka Blažič

Sreda, 26. 10. 2016, 11.41

6 let, 7 mesecev

Izvrstni predstavi Jake Blažiča in Luke Dončića

Slovenca navdušila Evropo: govori se le o junaku Blažiču in nadarjenem Dončiću

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6

V tretjem krogu elitne evrolige smo lahko spremljali pravo košarkarsko poslastico med Real Madridom in Baskonio. Osrednja junaka tekme sta bila Slovenca. Luka Dončić je bil razpoložen pri Realu, Jaka Blažič pa je kot najboljši strelec tekme z zmagovito trojko pokopal domačine.

Vrhunci tekme med Real Madridom in Baskonio (91:87)

Uvodna četrtina je bila povsem v znamenju gostov iz Baskonie, ki so vodili z 32:19, ob polčasu pa je njihova prednost znašla enajst točk (54:43). Jaka Blažič je v prvem delu dosegel 13 točk in bil osrednja gonilna sila gostov.

Pri Real Madridu je dobro igral vsega 17-letni Luka Dončić. V prvem polčasu je v ključnih trenutkih, ko je njegovo moštvo zaostajalo že za 15 točk, zadel trojki.

Ne prezrite:

Real Madrid na domačih tleh na kolenih. Jaka Blažič junak tekme.

Na parketu je bil celotno tretjo četrtino, ko je Real prevzel pobudo in povsem ujel stik z baskovskim moštvom. Luka ja navduševal s prodori, podajami, skoki, gledalce je dvignil na noge tudi z blokado, ki jo je dodelil prav Blažiču.

Ko je Real sredi zadnje četrtine povedel z 81:73, je bilo videti, da bo zmaga vendarle ostala doma. A so se gostje, ki so igrali brez prvega moža ekipe Andree Bargnanija, vrnili v igro in zrežirali preobrat.

V glavni vlogi je bil Blažič. Ob koncu je dosegel osem točk, od tega dve trojki. Prvo za vodstvo s 86:84, drugo pa za potrditev zmage. Deset sekund pred koncem tekme je namreč postavil končni izid 91:87.

Zmagovita trojka Jake Blažiča

"Od začetka smo igrali tako, kot smo se dogovorili. Obramba je bila dobra, v napadu smo zadeli nekaj pomembnih košev. Bila je lepa zmaga v gosteh, že v četrtek pa nas čaka nova preizkušnja," je po velikem zmagoslavju dejal Blažič, ki je dosegel 21 točk.

Izjemno predstavo je prikazal Dončić, ki je bil najboljši mož Reala. Pohvalil se je lahko s 15 točkami (met za tri točke 2/2, za dve 2/3, prosti meti 5/5), štirimi podajami, tremi skoki, blokado in ukradeno žogo, nad njim pa je bilo storjenih pet prekrškov. Vse skupaj je znašalo za statistični indeks 24.

Vrhunci igre Luke Dončića

Pred tem je imel Luka v elitni evroligi rekord 12 točk, ki jih je dosegel proti CSKA, statistični indeks pa je imel prav na tej tekmi največji. Znašal je 15.

"V naši ekipi sem le eden od igralcev in ekipa je na prvem mestu. Žalostni smo, ker smo izgubili, vendar smo se iz te tekme veliko naučili. V obrambi smo začeli premehko. V nadaljevanju smo to izboljšali, vendar ni bilo dovolj. Zdaj gostujemo pri Milanu, ki je sestavil odlično ekipo. Pot do zmage ne bo lahka," pa je po porazu povedal Dončić.

Ne spreglejte